כשרוב המטבעות הדיגיטליים צמודים לדולר האמריקאי, האם נמצאה חלופה טובה יותר, המצודה מתכות יקרות?
אולי הביטקוין נחשב לחלוץ המטבעות הדיגיטליים, אך הוא, כמו רבים וטובים כמוהו, מצודים בשוויים לערך הדולר האמריקאי. אבל, ישנם מספר מטבעות דיגיטליים, שלצד הטכנולוגיה שמאחוריהם, הינם צמודי מתכות יקרות. השאלה הנשאלת כאן האם מדובר בחלופה כלכלית יציבה יותר, טובה יותר או שמדובר בעוד טריק ושטיק שמטרתו לגרום לבאז שיווקי לרכישת מטבעות אלה?
לפני שנרד לעובי הקורה ונלמד על מטבעות אלה, נבהיר כי אין לכתבה זו ולתכנים המצויים בה, ייעוץ, המלצה או כל הנעה לפעולה כל שהיא לרכוש ולהחזיק מטבעות דיגטלים כאלה או אחרים.
אתר סלב, מציף בכתבה זו מציאות קיימת ‘מוצרים דיגיטליים וירטואליים’ ואין לוקחת צד או חלק בכל אספקט המצוין בכתבה.
אתר סלב הינו פורטל פיננסי המכיל תכנים ממוקדי מטרה בתחום הפיננסים בכוונה להעניק ערך ולהעשיר את קוראיו אך בשום אופן, אינו משמש כיועץ פיננסי או ממליץ לקורא לנקוט בפעולה כזו או אחרת.
האחריות לפעולות עתידיות, הנובעות ממסקנות הכתוב בכתבה, נמצאות, אך ורק באחריות המלאה של הקורא ואין אתר סלב לוקח על עצמו אחריות לפעולות ו-או מסקנות אלה מצד הקורא.
ממטבעות דיגיטליים יציבים, למטבעות דיגיטליים עם הבטחות טכנולוגיות מכאן ועד גלקסיית אנדרומדה…כשישנם אלפי מטבעות וירטואלים שרצים ברשת, איך אפשר לקבוע, מי מאוקיינוס של מטבעות דיגיטליים הוא היציב ביותר או לפחות נותן לנו את ההבטחה ליציבות עתידית, הן בערכו והן בשוויו?
הכתבה הבאה תניח על השולחן שלושה מטבעות דיגיטליים שאולי לא שמעתם עליהם כלל או במידה ושמעתם עליהם בשיחת חולין, במטבחון של המשרד בו אתם עובדים…נראה כי אולי נמצאו 3 מטבעות דיגיטליים שיבטיחו לנו יציבות העולה על כל מטבע צמוד דולר אחר.
אולי יעניין אותך גם >> להחזיק ולנהל תיק השקעות קריפטו
אז מדוע דווקא מטבעות צמודי מתכות יקרות?
מצאנו לנכון לבחור בשלושה מטבעות דיגיטליים, מצודי מתכות יקרות, כששניים מהם מגובה זהב ואחד מגובה כסף.
אתם בטח שואלים את עצמכם מדוע בחרנו דווקא במטבעות צמודי זהב וכסף?
ובכן…אז ככה:
מראשית ההיסטוריה הכתובה ועד היום, המתכות, כסף וזהב ליווי כמעט כל דף ודף בהיסטוריה שלנו.
מחומר גלם איכותי שהוקרב למען אלים, תכשיטי יוקרה אשר סימלו סמלי סטטוס ועד לכלי מוניטרי למסחר בצורת מטבעות…הפופולריות של זהב וכסף, לצד ערכם, שימרו עד עצם היום הזה את ערכם ומקומם בתרבות האנושית!
אם נסתכל על זהב, לדוגמה, ונפרוש מול עינינו גרף מחירים לאורך השנים, נראה באופן חד-משמעי כי ערכו של הזהב לא רק ששרד מלחמות עולם, נפילות של מעצמות על ותרבויות שלמות…נראה כי הוא נוסק שמימה, למקומו הראוי, בין הכוכבים.
אם נסתכל אחורה, לא רחוק מדי, בצעדים הראשונים אל תוך המאה ה-21, נוכל לקבל תמונה שתשקף את ערכו של הזהב:
- 03/01/2000- ערכו של הזהב עמד על $73.97 לאונקיה.
- 03/08/2020- ערכו של הזהב שבר שיא כל הזמנים כשעמד על $2073.90 לאונקיה.
- 03/10/2022- ערכו של הזהב(שנמצא כרגע בתיקון מגמה) עומד כיום על $1638 לאונקיה.
להלן טבלה מפורטת של תכנית כלכלית/טכנולוגית ועסקית בה ישומשו המטבעות המצוינות שם:
XLM-מבית STELLAR
Stellar או Lumens הוא פרוטוקול מבוזר בקוד פתוח עבור העברות (טארזאקציות) בין מטבעות דיגיטליים למטבעות Fiat במחירים נמוכים המעניקה טראנסאקציות Cross-Border בין כל צמד מטבעות.
הפרוטוקול של סטלר נתמך ע”י Delaware Non-profit corporation ולמרות זאת, סטלר לא נהנית מהטבות מס היפות לארגונים ללא רווח מרשות המיסים.
ב-2014- מייסד Mt.Gox ואחד ממייסדי Ripple, ג’ד מק’קאלב השיק את רשת ה-סטלר יחד עם עו”ד לשעבר ג’ויס קים.
לפני ההשקה הרשמית, הקים מק’קאלב אתר בשם “Secret Bitcoin Project seeking alpha testers“. פיתוח עמותת ללא רווח של סטלר נוצרה בשיתוף פעולה עם סמנכ”ל חברת Stripe, פטריק קוליסון ובחודש יולי, באותה השנה, הפרויקט הושק רשמית.
הגיוס הראשוני של סטלר עמד על כ-$3,000,000 במימון של חברת Stripe. סטלר הושקה כרשת עבור תשלומים מבוזרים עם פרוטוקול Native Currency, בשם סטלר.
בהשקה עצמה- לרשת היה 100 מיליארד סטלרים. 25% מהם אמורים היו להינתן לגופים ללא רווח שונים. Stripe קבלו 2% מתוך 2 מיליארד המטבעות הראשונים בתמורה לכספי המימון שנתנו להם.
שמו של המטבע הקריפו המקורי “סטלר” הוחלף ב-“לומנס” או- XLM.
באוגוסט 2014- מרקאדו ביטקוין, זירת המסחר הברזילאית הראשונה, הודיעה כי היא תשתמש ברשת ה-סטלר.
בינואר 2015- סטלר החזיקה בערך של 3,000,000 משתמשים רשומים בפלטפורמה כשה-MarketCap עמד על כמעט $15,000,000.
אפריל 2015- Stellar Development Foundation שחררו פרוטוקול משודרג עם “אלגורית’ם מודע”.
נובמבר 2015- האלגורית’ם המודע הושק לציבור.
האלגורית’ם החדש השתמש ב-SCP, פרוטוקול קריפטוגרפי שיוצר ע”י פרופסור David Mazieres.
מאי 2017- Lightyear.io, ישות עבור רווח מבית סטלר, הושקה כ-‘זרוע מסחרית’ של “סטלר”.
ספטמבר 2017- סטלר הודיעה על “Benefut Program“, כחלק משותפות עם “Grant Program” שיחד, יעניקו תמלוגים לשותפים עד-$2,000,000 שווי של מטבעות לומנס עבור פרויקט הפיתוח.
2021- Flanklin Templeton השיקה את ה- “Tokenised” שבון נאמנות US הראשון, ע”י השימוש ב-STELLAR.
XLM– הוא פרויקט מבית Stellar, שנראה כי לא נח לרגע ובזמן שכולם פוסחים מעליו, היישר למטבעות הפופולרים כמו ביטקוין, לייטקויין ואתריום…הם שוקדים יום וליל לפתח פתרונות פיננסים מהותיים עבור גופי ענק פיננסיים ברחבי העולם.
להלן היתרונות הבולטים והפחות בולטים של XLM שאולי לא ידעתם על קיומם:
- ספטמבר 2022- שירותי העברה עבור ביטקוין ו-לייטקוין בפלטפורמת STELLAR כשהשירות מכינה את עצמה לשירותים של אפליקציות מסחריות, פינטק, ארנקים, מסחר ועוד…
- לא החביב שבחבורה– נכון להיום, אף אחד לא ממש מחבב את המטבע הזה. המטבע נבלע מתחת ערימות של מטבעות עתירות ‘באז’ שיווקי, מה שהופך את המטבע לאטרקטיבי ביותר לרכישה, פשוטו כמשמעו…במחיר רצפה!
בזמן שזירת משקיעים גדולה, המבססת את ההשקעות שלה לפי שמועות, פופולריות, תנודתיות מטורפת ומחירים מופקעים…משקיעים מסוג זה שמחפש להשקיע ולהתעשר במהירות (GetRichQuick), מתעלם מהעובדה ש-XLM הוא מטבע ‘Utility‘, כלומר מטבע שמיש עבור חברות גדולות ומוסדות פיננסיים/טכנולוגיים כמו ולמעשה מתעלמים מהעובדה כי דרושים מספר קטן של חברות ענק או בנקים בינלאומיים גדולים כמו BlackRock, JPmorgan, שיחליטו להשתמש במטבע זה(וכבר יש דיבורים מאחורי הקלעים עבור פתרונות פיננסים מ-STELLAR ו-RIPPLE) ובמקרה כזה, המטבע נוסק שמימה! - טרנסאקציות באמצעות STELLAR– נעשות במהירות כמעט מיידית, לעומת טרנסזאקציות של ביטקוין לדוגמה, שבממוצע לוקח לו כ-80 דקות לבצע 1000 טרסנזאקציות!
- מגובה כסף- מטבע זה מגובה במדד ערך מתכת יקרה “כסף”. למרות ש-ביטקוין נמדד לפי ערך הזהב בשוק, כשבפועל הוא אינו מגובה בזהב. XLM מגובה כסף ואם נתון זה בלבד, אפשר לקבל שקט נפשי כלכלי, לגבי יציבות המטבע בעתיד!
- רכישות באמצעות Moneygram- סטלר מכינה את עצמה להתמקם בשוק ה-Retail באמצעות קריפטו ולהציע נקודות המרה למזומנים באמצעות המטבע ברחבי העולם ולספק נגישות המרה מהעולם הדיגיטלי לעולם המוניטורי הפיסי(מטבע מקומי)
- דוייצה בנק ו-ISO- לבנק המוביל דוייצ’ה בנק מתכנן להגר את שיטת ה-SWIFT לפורמט ISO ומי נמצא אצלם על הקנה אם לא XLM ו-XRP?! מהלך שכזה ישפיע על שיטת התשלומים הידועה והמקובלת בקנה מידה ניכר, באירופה ובמידה ויוחלט להשתמש במטבעות אלה…רק ניתן לשער מה יהיו ההשפעות של ערך המטבעות מנקודה זו והלאה!
- במצב של קריסה כלכלית- כשהעולם סובל מאינפלציה חסרת מעצורים(גם בישראל, בימים אלו ממש) וכשישנם איתותים לנפילה משמעותית בבורסות השונות בעולם, שוק המטבעות הדיגיטליים, הנסחרים בדולר אמריקאי יספגו מכה קשה אבל לעומת זאת, מטבעות המגובים מתכות יקרות כמו XLM ו-XRP, למטבעות אלה, כל העיניים בזירת הקריפטו יהיו נשואות למטבעות אלה!
- קריפטו ישנה את העולם הפיננסי- בכיר לשעבר מ-Morgan stanley משתף כי המערכת הבנקאית/פיננסית העולמית עתידה לעשות מתיחת פנים בכל הקשור בתעבורת הכספים הגלובלית ושכרגע בוחנים היתכנות רלוונטית ממשית וישימה עבור מועמדים קריפטוגרפים יציבים אשר יוכלו לשמש תעבורה פיננסית זו, כשעל הפרק עומד, מניעה מהשפעות כלכליות של מעצמות כלכלה כמו ארה”ב, אירופה, סין, רוסיה…
לסיכום: למרות שהעולם הקריפטו והמסחר בו עוד בצעדיו הראשונים בעולם הפיננסי, כשהדלק שמניע את תעשייה זו, עם יד על הלב, ברובו מכיל חובבנים ומשפיענים, כשמתחת לפני השטח, המצקוענים האמיתיים, קרי, הבנקים הגדולים בעולם וחברות טכנולוגיה מובילות…הן, כמו כל קונצן בינלאומי אחר, יכולים לזהות פוטנציאל עסקי, לעשות את שיעורי הבית שלהם וברגע המתאים ביותר להם…לתקוף ב-200 קמ”ש! השאלה היא האם אתם תהיו שם, חמושים מכף רגל ועד ראש במטבע צמוד כסף שמחירו לרכישה עומד כיום על US$0.1136?!
XLP- מבית RIPPLE
XLP- הוא מטבע קריפטוגרפי מבית RIPPLE. לפני שנחקור מטבע זה, הבה נכיר את מסלול חייו, מהיכן הגיע, מי יצר אותו ואיך הוא התפתח למטבע שזכה להופיע בכתבה זו.
RIPPLE היא מערכת התחשבנות בזמן-אמת של העברות כספים RTGS…”Real-Time Gross Settelmemnt“ אשר נוצרה ע”י חברה אמריקאית בשם Ripple Labs Inc.
RIPPLE בנויה על יסודות של פרוטוקול קוד פתוח אשר תומך ב-טוקנים שמייצגים מטבעות FIAT, מטבעות קריפטו, נכסים סחירים(סחורות) ועוד…
RIPPLE מתגאה ביכולת העברת כספים במהירות כמעט מידית וכמעט ללא עלות בצורה מאובטחת ובאופן גלובלי, ברחי עולם, ללא ChargeBacks וללא הגבלת סכום.
ב-לדג’ר של RIPPLE מיושם מטבע נאיטיב הידוע בשם XRP.
בדצמבר 2020- Ripple Labs ושני בכירים נתבעו ע”י ה-U.S. Securities & Exchange Commision(SEC) על מכירת XRP בזמן שה-SEC עדיין הכריזה על המטבע כ- בטחונות לא רשומים.
בשנת 2005- Ripple רקמה עור וגידים ע”י ג’ד מקק’אלב ונבנתה ע”י ארתור בריטו ו-דוד שוורץ, כששניהם פנו ל-ראין פוגר, שב-2005 סיפק שירותים של אמצעי תשלום מאובטחים לקהילות מקוונות ברשתות בינלאומיות. פוגר פיתח מערכת של “מטבע פתוח” היכול להפוך ל-RIPPLE.
החברה אף יצרה מטבע דיגיטלי משל עצמה שיוחסה לשם XRP, אשר אפשר למוסדות פיננסים להעביר כספים לצד עמלות נמוכות ביותר והכי קרוב שאפשר ל-‘זמן-אמת’.
ב-2013- החברה דיווחה על התעניינות מצד הבנקים עבור שימוש במערכת תשלומים והעברת כספים זו.
עד-2018- למעלה מ-100 בנקים חתמו עבור שירותים אלה אך רובם השתמשו רק ב-Ripple XCurrent messaging technilogy, בזמן שהם מתעלמים מהמוצר עצמו, שהוא מטבע הקריפטו XRP והסיבה לכך היא שהמטבע נמצא במצב בעייתי מאוד של תנודתיות יתר.
נציגים מ-Society For Worldwide Interbank Financial Telecommunication(SWIFT), שהם למעשה שולטים בשוק, בתחומם, ש-RIPPLE בעצמם קראו תיגר טענו כי יכולת של ה-‘סקיילינג’ של ריפל ועוד כל מיני בלוקצ’יינים אחרים עדיין לא מסוגלים לפתור בעיות מסוימות כדי שהטכנולוגיה שמציגים תהיה ברת קיימא.
מתוך ההבטחות הגדולות של ריפל, אישרורי חשבונות ויתרה בחשבון נעשים בצורה מידית עבור תשלומים והעברות כספים, כשכל אלה…נעשים בצורה כזו שאי אפשר לבטל פעולות אלה, כלומר…ללא הכחשות תשלום!
למרות כי ב-15 הימים הבאים, תיכנס לפועל הסכם הפשרה בין RIPPLE ל-SEC, עדיין, מדוע מחירו של ה-XRP לא מתחיל להיכנס להילוך ולעלות?
התשובה הפשוטה ביותר הנראית לעין דווקא באה מכיוון ה-‘ספקולנטים’.
ספקולנטים הם קבוצה של משקיעים אקטיביים שלמעשה לוקחים חלק נכבד מנפח המסחר המטבעות קריפטוגרפיים ומשנעים את טווח המחירים של מטבע כזה או אחר ומ-מטבע ולמטבע.
כנראה שהסכם הפשרה בין ריפל ל-SEC לא נתן דחיפה חזקה מספיק לאותם הספקולנטים להשתכנע ומכאן והלאה…למטבע XRP סלולה דרך המלך, היישר לכיוון טווח המחירים של $10, כמו שכולם מקווים ומדברים.
החדשות הטובות לגבי עתידו של XRP באות מכל מיני כיוונים.
כמו XLM, מטבע XRP לכד את עיני הבנקים הגדולים בעולם בתור מערכת אמצעי תשלום והעברת כספים במהירות שיא, לצד עמלות עבור שירותים אלה בעלויות נמוכות להחריד ולמעשה להקנות את קרש הקפיצה לעולם בנקאי דיגיטלי לחלוטין, חלום בנקאי שכל המערכת הבנקאית העולמים חולמת, עוד מהיום הראשון בו ביטקוין בא אל העולם.
בנוסף, ממשל לאחרונה, אילון מאסק אמר כי יש מצב סביר לחלוטין כי טוויטר, הרכישה האחרונה של שלו, כנראה שתשתמש ב-XRP כמטבע ייחודי של הטוויטר עבור שירותי תשלומים של החברה.
מתי ה יקרה ואיך…?
מכיוון שלטוויטר יש את שירותי וויצ’ט, המקבילה ל-APPLE PAY, אילון מאסק קורץ לכיוונו של XRP, לא רק כמערכת סליקה והעברת כספים בצורה יעילה, מאובטחת ומהירה אלא גם הרעיון מאחורי “תשלמוים באמצעות מטבעות קריפטו” מאוד מתחבר לאופיו של אילון., בתור זה שייסד את PAYPAL.
סיבה נוספת שאולי גורמת לאילון מאסק להיצמד דווקא ל-XRP, שאינה כל כך כלכלית או עסקית היא אולי המשותף בין אילון מאסק ו-RIPPLE וזו הסלידה ל-SEC.
לךאילון מאסק יש עבר לא כל כך נעים ה-SEC והתביעה של גוף זה וה-טירגוט של מוסד זה על גבה של RIPPLE יכול מאוד להיות משמש כ-פאקטור בעיניו של אילון מאסק בתור עוד דרך, מהכניסה האחורית, “להחזיר” ל-SEC בצורה כזו או אחרת.
מטבע מגובה זהב– בימים אלה ממש, נכתבים כל המסמכים הדרושים כדי לאשרר את XRP כמטבע יציב המגובה לזהב וייחתם בחוק כמטבע מגובה זהב.
לפני שנתיים, כשדובר ברשת על מהלך שכזה עבור XRP, כולם צחקו בזלזול והנה, אנו מוצאים את עצמנו רואים איך חלום רוקם עור וגידים!
המהלך של רוסיה וסין, ליצור מטבע מגובה זהב פיסי, אשר ילחם בדולר האמריקאי ולמעשה במדינות המערב נותן הזדמנות נדירה שאי אפשר להתעלם ממנה, עבור XRP!
המהלך של רוסיה וסין למטבע מגובה זהב חושך אחריו, כבר בימים אלה ממש, מדינות ברחבי העולם כמו דרום אפריקה, ברזיל, הודו…
המהלך הרוסי/סיני גם כולל גם הקמה של BlockChain Settelment System.
עכשיו- כשאנחנו יודעים כי המהלך מגובה זהב של רוסיה וסין יכלול בתוכו גם טרנסאקציות מבוססות בלוקצ’יין ומטבע קריפטוגרפי, מטבע הדברים, XRP בהחלט שהופך למועמד הטבעי, למטבע המועדף עבור מהלך כלכלי כזה של שתיים מהמעצמות הגדולות בעולם!
PAXG-מבית Paxos
PAXG- מטבע קריפטוגרפי מגובה זהב פיסי!!!
להבדיל ממה שצפוי ל-XRP, מטבע מבוסס מדד הזהב בשוק הסחורות. PAXG הוא הפתרון המושלם, בעידן הטכנולוגי של המאה ה-21 לרכישת זהב פיסי, מבלי ממש להחזיק בו, לאחסנו ושנע אותו ממקום למקום בעולם.
הרעיון מאחורי מהלך שכזה הוא שכל מטבע או שבריר ממנו, מייצג בעלות על נתח מסוים ממטיל זהב אמיתי ולצד מספר סידורי שמאשר באיזה מטיל זהב יש לבעל המטבע בעלות והיכן בעולם הוא מאוחסן(אותו מטיל זהב).
עד היום, פרט לרכישה והחזקה בזהב אמיתי, פיסי, דרך מקובלת להחזיק בזהב הייתה דרך חברה בשם Patriot Gold
Group.
החברה מציעה לרכוש דרכה, בצורה ממש ‘ידידותית למשתמש’, לרכוש מתכות יקרות כשביניהן…זהב.
היא מציעות שירותי אחסנה של הזהב הנרכש דרכה באחת ממספר רב של כספות המפוזרות ברחבי העולם.
העניין הוא שעל בעליו המקוריים של הזהב, לשלם תשלום שנתי עבור אחסנת הזהב שלו.
למידע נוסף לגבי חברה זו ניתן למצוא בכתבה >> השקעות אלטרנטיביות בישראל 2022
לפני שנרד לעובי הקורה ונכיר לעומק את אחד המהלכים פורצי הדרך שיש לעולם הקריפטו להציע לנו ולמשקיעים בסחורות…בואו נכיר קודם כל ולפני הכל את החברה שהגתה את רעיון ה-PAXG ואת המטבע עצמו:
PAXOS- חברה המציעה פתרונות טכנולוגיים עבור המגזר העסקי, מסחרי, פיננסי והפרטי.
פאקוס היא פלטפורמה מבוססת בלוקצ’יין לגולטיבי שנועדה לספק מענה למערכת הפיננסית העולמית בזירת הקריפטו והיא עושה זאת בצורה הבאה:
- Custody- החברה מחזיקה ושומרת נכסים פיסיים ודיגיטליים כחלק מחברת נאמנות רגולטיבית.
- Digitize- החברה בונה טכנולוגיה שמאפשרת לנכסים להתקיים ולנוע בכל פלטפורמה מבוססת בלוקצ’יין.
- Mobolize- החברה מאפשרת תנועה של נכסים דרך מערכת אקולוגית של מוצרים ושירותים.
מוצרי חברת Paxos:
החברה מעניקה שירותים פורצי דרך, לצד פיקוח ברמה בנקאית כך שניתן להשתמש בשירותי החברה בצורה נוחה ובטוחה עבור התחשבנויות וניהול נכסים, בביטחון מלא וללא דאגות!
- ברוקראז’ קריפטוגרפי- תשתית רגולטיבית מבוססת בלוקצ’יין המוסמכת להחזקה ומשמורת של נכסים דיגיטליים ופיסיים, רישוי ומסחר.
- התחשבנות ובטחונות- שירותי ההתחשבנות של פאקסוס היא פלטפורמת התחשבנות מודרנית וחדישה בה היא מעניקה צורת התחשבנות היברידית, משופרת ובזמן אמת של מולטי-ליטראלי נטטינג וטכנולוגיה סקיילאביליטית.
יכולת התחשבנות מהירה מעלה למעשה יעילה ביותר, חוסכת כסף ובכך מעצבת את תשתית העתיד!
PSS היא מערכת פרטית של Private Permissioned Blockchain Platform אשר עובדת, אינטיגרטיבית עם מערכות התחשבנות קיימות. - התחשבנות של וסחורות- הפתרון הראשון מסוגו שמקנה התחשבנות OTC של מתכות יקרות סימולטנית!
- מטבע יציב ותשלומים- פתרון מבוסס בלוקצ’יין עבור תשלומים, שינוע כספים והתחשבנות.
- פאקס גולד- להיות בעלים של זהב פיסי ולסחור בו
- איטביט(itBit)- אין זה משנה האם אתה גוף פיננסי, בנק גדול או סוחר פרטי אקטיבי…באמצעות פלטפורמט המסחר הזאת, אתה מכוסה מכל כיוון אפשרי, בתאם לדרישותיך.
ועכשיו…במבט חטוף אך ישיר…נחזור ל-“מטבע ששווה זהב”…!
PAXG- כיום, היא הדרך הנוחה ביותר, הקלה ביותר והבטוחה ביותר לרכוש זהב פיסי, נקודה!
זהב- זהב שמר על הסטטוס שלו, כסחורה בעלת ערך רב לאורך אלפי שנים!
לאורך ההיסטוריה, בני האדם השתמש בזהב לייצור תכשיטים, StoreValue ואפילו ככלי גידור נגד אינפלציה. אבל…לרכוש זהב פיסי יכול להיות מסוכן, יקר ומסובך.
אחסנה של זהב, במקום בטוח, כמו תא כספת בבנק, יכול בהחלט להיות עסק יקר.
לשנע זהב, ממקום למקום יכול להיות מסובך, במיוחד במידה ואתם עושים רילוקיישן ממדינה למדינה, מפני שלזהב יש משקל ומשקל…זה ה-“קריפטוניט” של כל מטוס, ואונייה.
חברת PAXOS לקחה על עצמה לפתור סוגיות אלה באמצעות PAXG, Tokenized Gold, בזירת הבלוקצ’יין.
PAXG, בהגדרתו, הוא ERC20 StablCoin המגובה רזרבות זהב פיסי.
כמטבע ERC20, המטבע מתאים לכל סוג של ארנק וירטואלי מבית את’ריום!
כל 1 מטבע של פאקס ג’י = 1 troy ounce זהב.
הזהב הפיסי מאוחסן בכספות כשהזהב עצמו מוגנים מפשיטת-רגל ומופרדים מנכסי החברה(פאקסוס)
הנוחות ברכישת PAXG מאפשרת לרוכש עמלת קנייה נמוכה כשל-0.02%, לא כולל GAS של את’ריום, בכל טרנסאקציה.
המחזיקים ב-PAXG יכולים לראות בדיוק היכן נמצא הזהב שלהם(המגובה במטבע) ע”י מספר סידורי שנמצא באתר. ברגע שמחברים את האנרק הוירטואלי של את’ריום אליו, ניתן לדעת בדיוק נמצא הזהב הפיסי המשויך לכל מטבע ומטבע שנרכש בארנק.
בכל רגע נתון, ניתן להמיר את מטבע ה-PAXG בכל מטבע FIAT אחר, מטבע וירטואלי אחר.
PAXG הוא מטבע רגולטיבי ומאושר ע”י מחלקת שירותים פיננסיים של ממשלת ניו-יורק.
כדי שהחברה תוכל להבטיח ללקוחותיה כי הרזרבות הזהב שלה תואמות להיצע המטבעות שמציעה לציבור, חברת פיקוח צד ג’ מבצעת ביקורות חודשיות קבועות לווידוא מכסות אלה!
לסיכומו של עניין
רבים וטובים שוברים את ראשם כיום על פספוס ההזדמנות, לרכב על גל ההצלחה של ה-ביטקוין, בזמנו, כשהמחיר שלו היה ברצפה, בכל פעם ששומעים על עוד קפיצת מחירים של המטבע.
והנה…יש להם הזדמנות נוספת לכפר על עוונם, במספר מטבעות שבהחלט חובה בתוכם משהו מיוחד ופרקטי, הן להלעולם הפיננסים והן לזירת המסחר. השאלה היא האם הם יעשו משהו בנדון או שבקרוב מאוד(לפי הלך הרוח בשוק הקריפטו) יצטרכו לדפוק את צידו השני של ראשם בקיר ולהסתכן בפגיעה ניורולוגית ממשית???