כשרשלנות רפואית פוקדת את אחת המדינות המובילות בעולם הרפואה ומשאירה ציבור שלם חסר אונים, עתיר "צלקות מלחמה" בנפש ובגוף. איך מטפלים בתופעה, שנראת כי רק הולכת וגדלה מיום ליום?!
הרי שכולם בישראל ובעולם כולו יודעים זאת…ישראל נחשבת למדינה המובילה בעולם החדשנות הרפואית בצורה גורפת. אז איך חלוצה זו יכולה להרשות לעצמה מקרים כה רבים של רשלנות רפואית, הגדלה בממדי ענק, משנה לשנה ונראה כי אף אחד לא מוכן “להרים את הכפפה” ולעשות משהו בנדון ולפחות לנסות למגר תופעה מטרידה זו?!
קודם כל ולפני הכל…
אתר סלב אינו ממליץ על מוצר או שירות כלשהו שעשוי להופיע בכתבה.
אתר סלב אינו לוקח צד ו/או חלק מהכתוב בכתבה ואינו משמש כיועץ מוסמך לתכנים המופיעים בכתבה זו.
יתרה מכך- כל החלטה ו/או שימוש בכתוב בכתבה, כחלק מקבלת החלטות משפטיות מידיות ו/או עתידיות של קורא הכתבה, נמצאים באחריותו המלאה של הקורא ואתר סלב אינו נוטל אחריות, בצורה כזו או אחרת מהחלטות אלה.
לפני שנמשיך עם הכתבה, אתר סלב ממליץ בחום לקוראי הכתבה להיוועץ עם מומחה בתחום המשפטי/רפואי רלוונטי לתכנים ונושא הכתבה, לפני כל פעולה משפטית, אשר יכולה לגרור אחריה השלכות כלכליות גדולות.
עכשיו…לאחר שסיימנו עם כל הדיסקליימרים למיניהם…שנתחיל?
כנס של בכירים מהמערכת המשפטית בישראל תומכים בהקמת בית דין לענייני רשלנות רפואית!
במסגרת פורום “דאנס100” במלון רויאל ביץ’ דנו משפטנים בכירים על הקמת בית-דין לענייני רשלנות רפואית, כשבית הדין נעזר בחוות דעתם של מומחים מטעמו, עבור תהליכי גישור בנושא זה.
באותו בית מלון שבתל אביב, דנו בכירים מעולם המשפט הישראלי בהשפעת תקנות סדר הדין האזרחי בתיקי נזיקין והרשלנות הרפואית בישראל.
ניתן למצוא את כתבה המלאה, באתר DoctorsOnly, תוכלו לקרוא בצורה מקיפה את הכתבה המלאה בנושא זה. לכתבה המלאה>>
אם הגענו למצב בו בכירים מהמערכת המשפטית בישראל דנים בכנס ייעודי בנושא ‘רשלנות רפואית’, על הדרך היעילה ביותר והנכונה ביותר להתמודד בתופעת הרשלנות הרפואית שנראית כי לא מטופלת דיה בתוך מערכת הבריאות ולכן, כשזה מגיע למערכת בתי המשפט, עקב העלייה החדה של מקרי רשלנות רפואית, סוגיה זו עלתה בכנס… כי אין מנוס מלהקים בית דין לענייני רשלנות רפואית!
למרות העלייה החדה בתביעות בין רשלנות רפואית, בשנים האחרונות, עדיין כמות הזכאים לתביעה גדול הרבה יותר!
בישראל, בשנים האחרונות, ציבור שלם וגדול של זכאים לתביעות בגין רשלנות רפואית צף על פני השטח ואף בערוצי התקשורת.
מסתבר כי מתוך בך הזכאים לתביעות בעניין זה, רק קומץ מתוכם מחליט “ללכת עד הסוף” ולתבוע את אשר מגיע לו כחוק.
נתון עצוב זה, נובע ממספר גורמים:
- דגש על התמודדות במצב הרפואי- לאחר טיפול הרפואי הלוקה
- חוסר ידיעת המשמעות של “רשלנות רפואית”- ציבור זכאים שפשוט אינו יודע כי חווה רשלנות רפואית
- חומה משפטית מצד המטפל/מוסד רפואי- משאבים פיננסים גדולים ומחלקות משפטיות שלמות המותאמות להתמודדות במקרים אלה.
- טיוח מקרים רפואיים רשלניים- מערכת תמיכה רפואית שמגנה על מטפלים ע”י “טיטוא מתחת לשטיח” של פרוצדורות רפואיות אשר נעשו ברשלנות.
עסוקים בהתמודדות עם הנזקים שנגרמו לנו ולא בגורם המזיק!
בישראל ישנו מספר לא מבוטל של אלפי מטופלים, המתמודדים עם הכאב והקושי המלווים מרשלנות רפואית.
לצד איכות חיים ירודה ומאבק יומיומי שבין התמודדות בכאב וההגבלות פיסיות בתנועה, ללא שום השקעה של מחשבה אחת בודדת וספונטנית המופנית כלפי הנזק שנגרם להם.
נזק בריאותי שכזה גובה מחיר כבד על איכות חייהם של מטופלים אשר מרגישים על בשרם את נחת זרועו, חסרת רחם, של טיפול רפואי לקוי שמהר מאוד הפך ל-‘רשלנות רפואית’
הרי כל מי שחי את שגרת יומו לצד כאבים בלתי פוסקים למשך כל שעות היממה יכול להבין מדוע תביעות בגין רשלנות רפואית אינן בראש סדר עדיפויות שלו ושקודם כל, לפני הכל…על סדר היום שלהם נמצאת הדאגה והמלחמה בכאב שיפסק, או לכל הפחות שישכח קמעה. כל השאר…בצלילה חופשית צולל מטה בסדר העדיפויות.
ובכל זאת, חשוב לציין שבמידה ועברתם טיפול רפואי וכשיצאתם ממנו מצבכם הרע עוד יותר…כדאי לשקול כי יכול מאוד להיות שנפלתם קורבן ל-‘רשלנות רפואית’ ושעל המטפל שהעניק לכם טיפול רפואי שגרר אחריו נזקים בריאותיים שלא כצורך, יהיה עליו לשאת בתוצאות מעשה ידיו!
הסמכות הרפואית של רופא המטפל עלינו אינה חקוקה בסלע!
כטבע האדם אנו נוטים לתת אמון מלא וכמעט מוחלט ברופאים המטפלים בנו.
אנו לוקחים את דעתם המקצועית ללא עוררין וללא סייג. בגלל אמון זה מטפלים רפואיים, שב-רוב רשלנותם, מנצלים לרעה אמון זה כדי לחמוק מנטילת אחריות מקצועית עבור אותם טיפולים רפואיים לוקים ובכך לטאטא את את הנזק הבריאותי שגרמו לנו, פשוטו כמשמעו, מתחת לשטיח ולהצדיק את חפותם במילים גדולות ולצד טרמינולוגיה רפואית מקצועית, שלנו, אינה מובנת כלל וכלל.
כמה פעמים יצא לנו להרגיש קטנים וחסרי משמעות כשהרופא המטפל שלנו החליט לדבר עלינו “מגבוה”? לא פעם ולא פעמיים! עלינו להתעורר ולהבין שגם רופאים הם בני אדם ובני אדם כדרכם, חוטאים בטעויות אנוש. ההבדל הגדול כאן הוא שבמקצוע בו בחרו לעסוק, טעויות אנוש אלה יכולות לגבות מחיר גבוה ובמקרי קיצון, לגבות חיים. לכן, המחיר שיהיה על מטפלים/מוסדות רפואיים לשלם צריך יהיה לשקף את מידת הנזק שגרמו למטופל, בעת הטיפול ולאחריו (מציאות העכשווית/עתידית שעתה על המטופל לחיות) להיות גבוה גם כן!
חשוב לציין כי במידה ומצאתם לנכון לטעון כי עברתם טיפול רפואי רשלני אתם זכאים לפיצוי כספי שיכול להגיע לגובה סכום פיצויים העולה על ₪1,000,000!
להשתמש בכלים שלהם כדי לשלול מקרה של רשלנות רפואית כלפינו
איד המודלים המקובלים במתן טיפול רפואי(מבלי להוזיל ולהקטין את עולם הרפואה כמובן) זה מודל של “שלילה”.
במידה וישנו חשד למחלה מסוימת, על הרופא/צוות הרפואי לשלול אותה. במידה והמטופל סובל מסימפטומים מסוימים אשר מעלים חשד למחלה מסוימת, על רופא המטפל, לפני מתן שרשרת של טיפולים רפואיים, להבטיח, מצד אחד כי אכן מדובר במחלה הדורשת הליך טיפול כזה או אחר ומצד שני, להימנע ממתן טיפול שלא כצורך ע”י שלילתה.
כך גם אנו צריכים לפעול, במידה ועלה החשד כי חלה עלינו רשלנות רפואית!
עלינו לעשות כל שיכולתנו כדי להבטיח לעצמנו כי לא חלה עלינו רשלנות רפואית, בזמן שאנו מעניקים לרופא המטפל ו/או למוסד הרפואי בו חווינו על בשרנו לכאורה, טיפול רפואי רשלני, ליהנות מן הספק…עד שהוכח אחרת.
אז איך אנו יכולים להבחין ברשלנות רפואית?
הבה נלמד ונכיר את הגדרת המושג “רשלנות רפואית”:
“רשלנות רפואית פירושה ‘מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו’.
למשל: רישום תרופה שאינה מתאימה, בעוד כל רופא סביר לא היה רושם אותה בנסיבות המקרה, וגרימת נזק לחולה עקב נטילתה”.
חשוב לציין כי הוכחה של מקרה בו חלה רשלנות רפואית מחייבת ברוב המקרים, הוכחה של גרימת נזק כדי שנוכל לדרוש פיצוי כספי. כלומר אם הרשלנות הרפואית גרמה נזק במישרין, אז ניתן לדרוש פיצוי כספי התואם לחומרת הנזק הבריאותי שנגרם לנו.
לעיון נוסף בנושא תביעות בגין רשלנות רפואית >> פיצויים בגין רשלנות רפואית
קפיצה כלל עולמית אדירה בתביעות של רשלנות רפואית, שנראה כי פסחה על ישראל
בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות עליה חדה על הגרף העולמי של תביעות בגין ‘רשלנות רפואית’ אך משום מה, בישראל, למרות מספר הרב של תביעות בגין רשלנות רפואית, ביחס לכמות המקרים בהם חלה רשלנות רפואית, אט אט מצטיירת לה תמונה כי מתחת לפני השטח ישנם עוד מקרים רבים של תביעות בגין רשלנות רפואית שפשוט נופלים בין הכיסאות.
זה לא ש-“הרופאים של היום” אינם מקצועיים כמו “הרופאים של פעם” אלא שאנחנו, המטופלים, הפכנו לחכמים יותר.
מקומו של “הרופא” על ‘הר אולימפוס’ ירד ירידה טלולה במרוצת השנים עד ל-“גובה העיניים” מסיבה פשוטה להחריד. עולם המטופלים הפך “מיודע” יותר או במילים אחרות חכם יותר וכוחן של אותן “המילים הגבוהות” והלא מובנות (לציינו לעיל) הפכו לחלק מ-ז’ארגון שכל מטופל יכול להבין ולהשתמש וכל זאת…בזכות העידן הטכנולוגי והעולם המקוון.
כיום- בשיאו של העידן הטכנולוגי, כמעט וכל אחד ואחת מאתנו שעתיד לעבור טיפול רפואי כזה או אחר, חוקר את הנושא בזירה המקוונת ויורד לעובי הקורה, בכל אחד ואחד משלבי הטיפול, מתחילתו ועד סופו והופך כל אבן אפשרית ומנתח כל תוצאה אפשרית מ-“היום שאחרי” של הטיפול, הרבה לפני מועד הטיפול.
אנחנו כבר יודעים אילו סוגים תופעות לוואי עלינו לצפות לאחר הטיפול כך שאי אפשר “לעבוד עלינו” יותר, לתת לנו מרשם תרופות ולסתום לנו את הפה.
כיום ניתן לראות לצד כל טיפול רפואי, חוות דעת ומקרים בהם המטפלים התנהלו תחת הקטגוריה של ‘רשלנות רפואית’ ואפילו ללמוד על הנזקים הצפויים מטיפול לקוי כך שלרופאים רשלנים, בימינו אין הרבה מקום להסתתר!
אולי יעניין אותך גם >> כשפיצויים בגין רשלנות רפואית יכולים להגיע ל-₪1,000,000 ויותר…
לסיכום: אם עברתם ב-7 שנים האחרונות טיפול רפואי שגרר אחריו נזקים פיסיולוגיים שאינם קשורים לבעיה הרפואית שלשמה הגעתם לקבלת טיפול רפואי והנכם חושדים כי עליכם חלה רשלנות רפואית, כדאי מאוד לבדוק את היתכנות לתביעה בגין רשלנות רפואית כי על רשלנות רפואית, מישהו צריך לשלם על כך ביוקר…ולא רק אתם, בבריאותכם.