כשפיצויים בגין רשלנות רפואית יכולים להגיע ל-₪1,000,000 ויותר, אין זה פלא שעולם הרפואה בישראל 2022 מתחיל לחשוש!
אלכסנדרה בלוך | זמן קריאה 1.5 דק׳
בתקופה האחרונה, אנו עדים לעליית מדרגה בנושא 'רשלנות רפואית' ולמרות תקרת פיצויים גבוהה להפליא על תביעות בגין רשלנות רפואית, עדיין ציבור ישראלי שלם שחווה על בשרו 'רשלנות רפואית' וזכאי לפיצויים גבוהים פשוט לא נוקט את הצעדים הפשוטים אך חשובים ביותר, לקבל את הפיצוי המגיע לו!
משפטנים בכירים קוראים לסדר! יש להקים בית משפט לענייני רשלנות רפואית!
ב-21.07.22, במלון רויאל-ביץ’, בפורום של ‘דאנס 100’, כנס שנתי העוסק בדיני נזיקין, התכנסו משפטנים בכירים ודנו בין היתר בנושא ‘רשלנות רפואית’ בישראל ועקב העלייה החדה במקרים קשים של רשלנות רפואית(כמו שערוריית העוברים שממשיכה לככב על גבי המסך בימים אלו ממש), הגיעו למסקנה כי נדרשת מערכת משפטית ייעודית אשר תטפל באופן פרטני בענייני רשלנות רפואית ושהם יתמכו במהלך זה.
בין אם מדובר במקרים של טיפולים לוקים אשר השאירו את המטופל בגפו להתמודד עם נזקים כבדים שנגרמו במישרין מהטיפול הרפואי שקיבל, טיפולי הפריות חוץ-גופיות אשר משאירות צלקות נפשיות קשות, דווקא בתקופה הכי רגישה שלכאורה, אמורה להיות השמחה ביותר לאימהות טריות ועד למקרי פטירה עקב רשלנות רפואית…נראה כי המצב הרפואי בישראל, מדינה אשר מתגאה באיכות המטפלים והטיפולים שמייצרת הגיע לנקודת שפל חדשה ולנקודת רתיחה בה אפילו בכירים מתוך מערכת המשפט בישראל פשוט לא יכולים להתעלם!
אנחנו לוקחים את מילתו של רופא המטפל ב-'אמונה עיוורת' ותמימה
כשאנחנו מתנהלים מול רופא המטפל שלנו, אנחנו נוטים לקבל את דבריו כ-“אמת מוחלטת”. אחרי הכל, הוא למד והקריב מחייו שנים רבות ללימודי רפואה כדי שיוכל לטפל בנו.
אבל אמון עיוור זה שאנו נותנים ברופאים שלנו, במקרים של רשלנות רפואית, מנוצלים לרעה, כדי להסב את תשומת לבנו מהטיפול הלוקה.
ע”י מילים גדולות וטרמינולוגיה “ברנג’אית” מעולם הרפואה, הם מצליחים לבלבל אותנו ולהקטין את החשדות שלנו לגבי הרשלנות הרפואית שעל הפרק.
כשזה לא עובד, כשהם ניצבים מול אדם ש-“עשה שיעורי בית” והגיע מוכן, הן בטרמינולוגיה הרפואית, הסימפטומים וכל מה שסביב לנושא של הטיפול הרשלני…אם חשבתם שהצלחתם…אתם טועים.
במקרים כאלה, כשהרופא מרגיש כי הטיפול הרשלני שלו מתחיל לצוף ולראות אור יום, הוא מתחמש לו במחלקה המשפטית של המוסד הרפואי בו העניק את הטיפול הרשלני.
מה הקשר בין 'קוסם' לרשלנות רפואית?
אחת הסיבות העיקריות בהן מטופלים, שבוודאות יודעים כי חוו רשלנות רפואית ‘פר-אקסלנס’, לא מגישים תביעה או פועלים לכיוון דרישת פיצויים נובעת מעובדה מאוד פשוטה: הם עסוקים בהתמודדות עם הכאבים והגבולת באיכות החיים שלהם לאחר הטיפול הרפואי הרשלני שעברו, עד שאין מקום בחייהם ובנפשם כלל לחשוב על תביעות והליכים משפטיים נגד המוסד הרפואי או הרופא המטפל שאחראי לנזקים הרפואיים שאיתם הם חיים.
נראה כי הם עלו על השיטה!
כמו ש-קוסם מסיח את דעת הקבל ביד אחת ובשנייה הוא למעשה עושה את הקסם, כך נראה כי הרשלנות הרפואית בישראל 2022 ממשיכה לנסוק, בעיקר מסיבה זו. בזמן שדעתם של המטופלים מוסחת מכאב והתמודדות עם מציאות רפואית עגומה, אותם מטפלים ממשיכים להעניק שירותים רפואיים למטופלים נוספים…מטופלים פוטנציאלים להינזק על ידם ובכך “מעגל הכשפים” ממשיך להתקיים ולייצר קורבנות חדשים של רשלנות רפואית.
שיטות הפחדה בכפפות של משי
מתחת לפני השטח, אם נחפור מעט, נוכל לגלות מערכת תמיכה בלתי חוקית בעליל, בה רופאים ומוסדות רפואיים שלמים תומכים, כמעט בעיוורון מלא במטפלים אשר גרמו לנסקים רפואיים המטופלים שלהם.
הרי שיש להם מניע משותף, שעדיף לכל הנוגעים בדבר ממנו…”פרסום שלילי ו-“כסף”!
מטפל שהעניק טיפול רפואי לוקה, המלווה בנזקים רפואיים למטופל, חשוף מנקודה זו ואילך לתביעה בגין רשלנות רפואית והמוסד הרפואי בו נעשתה “העבירה הרפואית”, ברור לכל כי אין הוא מעוניין לקחת חלק מרשלנות רפואית זו ומכאן נוצרה המערכת התת-קרקעית לתמיכה במטפלים רפואיים רשלניים להינצל מחשיפה לתביעות משפטיות.
מחלקות וסוללות של עורכי-דין משמשים חיץ בין המטופל למטפל ובאמצעות טכניקות הפחדה עדינות ביותר כמו: “ההליך המשפטי יכול להיגרר על גבי שנים ולהפוך יקר עבור תביעה שלאו דווקא תיחתם לטובתכם”
שיטת הפחדה מסוג זה, לגרור את ‘האדם מן היישוב’, חסר הניסיון המשפטי, שעתה גם מתמודד עם משבר נפשי ופיסי…עכשיו אפשר להתחיל ולהבין מדוע ציבור ישראלי שלם פשוט לא חושב להתחיל ולתבוע את אשר מגיע לו ומצד שני, מטפלים שאת רישיון הרפואי שלהם צריך לגזור, בדיוק כמו כרטיס אשראי ללא מסגרת, ממשיך “לגהץ ללא קבלות” שירותים רפואיים לוקים, על חשבון בריאותם של מטופלים אשר הניחו, תרתי משמע, את בריאותם בידיהם!
בסופו של יום, זו זכותנו המלאה, בחוק, לדרוש פיצוי הולם עבור כל נזק בריאותי שנגרם לנו מטיפול רפואי רשלני, הן מידיו של המטפל וממוסד הרפואי בו קיבלנו את הטיפול, נקודה!
אז איך עושים זאת???
לבדיקת התאמה מהירה ע”י מספר שאלות קצרות וענייניות לתביעה בגין רשלנות רפואית, כל שעליכם לעשות זה לענות על מספר שאלות קצרות וענייניות והשאלה הראשונה היא:
מה היא קבוצת גילך?
רופאים עורכים בדיקות כדי "לשלול" מחלות. גם אתם צריכים לשלול "רשלנות רפואית" שאולי חלה עליכם!
כל מטופל שעבר טיפול רפואי שלאחריו נגרם לו נזק חייב זאת לעצמו ולשלול את האפשרות שהנזק שנגרם לו הוא כתוצאה טיפול לוקה ורשלני
למזלנו, העידן הטכנולוגי ניצב לרשותנו ולטובתנו. כבר בשלבים הראשונים של חשד לרשלנות רפואית, נוכל לחקור את הרשת ולברר, לפחות בירור ראשוני, האם הכאבים הכרוניים שאנו חווים, פוסט-טיפול הרפואי, הם פועל יוצא של רשלנות רפואית או האם מדובר בחלק בלתי נפרד ונלווה לטיפול הרפואי.
לאחר שעשינו זאת, עלינו לברר מה הם גבולות הגזרה של תחומי המושג המשפטי “רשלנות רפואית” ולשם כך, הנחנו כאן את ההגדרה המלאה של מושג זה:
“רשלנות רפואית פירושה “מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו”. למשל: רישום תרופה שאינה מתאימה, בעוד כל רופא סביר לא היה רושם אותה בנסיבות המקרה, וגרימת נזק לחולה עקב נטילתה”.
חשוב לציין כי הוכחה של רשלנות רפואית מחייבת ברוב המקרים, הוכחה של גרימת נזק כדי שנוכל לדרוש פיצוי כספי.
לסיכום: אם הרשלנות הרפואית גרמה נזק במישרין, אז ניתן לדרוש פיצוי שיכול להגיע למיליונים של שקלים.
אז איך אתם יכולים לדעת האם חוויתם רשלנות רפואית?
רשלנות רפואית שהתרחשה בכל מוסד /קליניקה המציעה שירותים רפואיים, בהם מעורב צוות רפואי.
בין אם מדובר ברשלנות רפואית לאחר ניתוח מסובך ועד לטיפולים אסתטיים בקליניקה פרטית. בכל מקום בו המטופל ניגש לטיפול רפואי וכתוצאה מהטיפול נגרם לו נזק רפואי, יכול, רשאי ואך מומלץ לבדוק זכאות לתביעה בגין רשלנות רפואית.
ציבור שלם מתעלם מזכאותם לתביעה בגין רשלנות רפואית רק מהסיבה שאינם חושבים כי מצבם מצריך בדיקה לזכאות עבור תביעה מסוג זה. סיבה נוספת להתעלמות מזכאות לתביעה בגין רשלנות רפואית היא שהציבור חושב שאם עברו טיפולים רפואיים בקליניקות פרטיות ושההליך הרפואי שעברו אינו מציל חיים אז חשיבות המקרה שלהם, בבית המשפט, לא ינקוף אצבעו לטובתם.
במידה ואתם בטוחים כי חוויתם רשלנות רפואית- האם כדאי לעשות זאת בעצמכם או בעזרת ליווי משפטי?
אם קראתם את כל הכתבה, עד לנקודה זו, שאלה זו למעשה הופכת ל-“שאלה רטורית”.
למרות כי הכל אפשרי ואכן ניתן להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, בצורה עצמאית, עדיין…אותו רופא מטפל ו/או מוסד הרפואי בו ניתן הטיפול הרשלני, ברגע שירגישו כי תביעה מסוג זה באה לכיוונם, תהיו בטוחים שהם ילוו בייעוץ משפטי מקצועי והולם. לכן, אין זה מומלץ לעשות זאת בעצמכם, במיוחד כשאתם מתמודדים עם נזקים שלאחר הטיפול הרפואי, אשר דורשים מכם את מלוא תשומת הלב והכוחות הפיסיים והנפשיים.
אבל לפני הכל, לפני שחושבים בכלל להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית, כדאי לערוך בדיקת התאמה, לספר ולברר האם באמת חלה עליכם רשלנות רפואית.
אם הינכם חושבים ומאמינים שחוויתם רשלנות רפואית, תוכלו לבדוק את התאמתכם לתביעה בגין רשלנות רפואית כשהפיצויים מתביעות מסוג זה יכולים להגיע למעלה מ-₪1,000,000 !
כל שעליכם לעשות כדי לבדוק את זכאותם לפיצויים בגין רשלנות רפואית זה לענות על מספר שאלות, קצרות וענייניות כשהראשונה שביניהן היא:
מה היא קבוצת גילך?
*כל המידע המוצע בכתבה אינו מהווה הצעה לרכישת שירותים אלו או אחרים ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, יעוץ רפואי או ייעוץ פיננסי מכל סוג שהוא .