השקעות אלטרנטיביות- הדבר החם הבא בישראל 2022. מה זה 'השקעה אלטרנטיבית'? מה עומד מאחורי מושג זה ואיך משקיעים בזה?
הציבור הישראלי נחשף לסוג חדש של אפיקי השקעה אשר מקנה להם, מצד אחד, רווחים עודפים ומצד שני, מצמצם את רמת החשיפה של ההשקעות שלהם לתנודתיות בשוק ההון.
מה זה בכלל "השקעות אלטרנטיביות"?
השקעות אלטרנטיביות הן השקעות המורכבות מנכסים חלופיים כמו נדל”ן, הון סיכון, חומרי גלם ועוד…
יתרה מכך- ישנם אפיקי השקעה אלטרנטיביים, אקזוטים ביחס להשקעות המסורתיות כמו יצירות אמנות, מכוניות אספנות ואף נכסים שכלל אינם מוחשיים כמו פטנטים.
להשקעות בנכסים מסוג אלה אין קשר לנכסים המסורתיים המושפעים מהתנהגות השווקים הפיננסיים ברחבי העולם.
המשקיעים העיקריים באפיקי השקעה אלטרנטיביים הם, בדרך כלל אנשים בעלי ממון גדול וכוח קניה רב. לצד משקיעים אלה, גם קרנות פנסיה, קרנות ריבוניות וקרנות השקעה גדולות, מנצלות אפיקי השקעה מסוג זה.
למשקיעים פרטניים, יש היכולת להשקיע להשקיע באופן ישיר בהשקעות אלטרנטיביות ע”י רכישת נכסים אלטרנטיביים אלה במישרין, כגון רכישת רכב אסםנות או קרקע או לחלופין, ע”י רכישת מניות באפיקי השקעה קולקטיביים חלופיים, כמו קרנות הון סיכון או קרנות השקעה חלופיות.
היתרונות הבולטים בהשקעות אלטרנטיביות- מכיוון וישנה חוסר התאמה בהתנהגות הפיננסית בין נכסים אלטרנטיביים, לבין נכסים מסורתיים, השקעה אלטרנטיבית יכולה בהחלט לעקוף את הסיכונים המשוייכים לתנודיתיות בשוק ההון ובכך השקעה מסוג זה מספקת ‘פיזור’ סיכוני עבור תיק השקעות המורכב מנכסים מסורתיים בלבד.
נתון שחשוב לציין- השקעות אלטרנטיביות מניבות תשואות היכולות להיות גבוהות יותר, כשאחת הסיבות לכך היא הריבית הנמוכה, באפיקי השקעה מסוג זה.
החסרונות הבולטים בהשקעות אלטרנטיביות-
השקעות אלטרנטיביות אינן נזילות במיוחד. מביוון שהשקעות מסוג זה אינן נסחרות בהיקפים גבוהים, להבדיל מנכסים מסורתיים, השקעה אלטרנטיבית, טומנת בחובה סיכון נזילות.
במידה והמשקיע זקוק למזומנים באופן מיידי אך אינו יכול למצוא קונה שמוכן לשלם את המחיר המבוקש של המשקיע, הוא מסתכן למעשה בביטול ההשקעה ב-הפסד. מזווית אחרת ניתן לטעון גם שישנו מצב בו המשקיע לא יכול כלל למצוא קונה באופן ישיר. הדבר יכול לנבוע מהשקעות אלטרנטיביות אשר חסרות להן “הערכת שווי יומי”, עקב קושי בהערכת נכסים חלופיים נכונה.
השקעות אלטרנטיביות מתחלקות לשתי קבוצות:
- נכסים אלטרנטיביים- נכסים אלה מקנים למשקיעים חפישה לניירות ערך שאינם נמצאים בהתאמה עם שוק המניות וה-אג”ח( נכסים שצויינו לעיל כגון נדל”ן בינלאומי, נכסים דיגיטליים כמו מטבעות דיגיטליים, רכבי אספנות..)
- אסטרטגיות אלטרנטיביות- אסטרטגיות אלטרנטיביות מקנות למשקיעים חשיפה למנהלי השקעות אשר משקיעים בנכסים מסורתיים(מניות/אג”ח) אך באמצעות אסטרטגיות לא מסורתיות כמו אסטרטגיות שוק ניטרלי, אסטרטגיות השקעה מבוססות אירועים ועוד…
מדוע יש צורך באפיקי השקעה מסוג זה?
הצורך באפיקי השקעה אלטרנטיביים נובע עקב תנודתיות רבה בשווקים הפיננסיים ברחבי העולם.
בשנים האחרונות, ישנה זרימה גדולה של כסף לשווקים אלה ולצד הריביות הנמוכות בשוק אגרות החוב והמחירים הגבוהים של שוק המניות והנדל”ן…כל אלה מגדילים את כמות התנודתיות, נפח התנודתיות והשכיחות של התנודתיות בשווקים הפיננסיים.
לצד כל אלה, ישנו גם סיכון למשבר בשווקים הפיננסיים. סיכון שתמיד מאיים על משקיעים, ממש מעבר לפינה.
נתונים אלה שצוינו לעיל, מקשים עד מאוד למשקיעים למצוא אפיקי השקעה שייצרו עבורם תשואה סבירה מצד אחד ומצד שני, יציבות. קושי זה ממש מקשה למשקיעים ומנהלי השקעות לבנות תיק השקעות בריא, שיניב פירות לאורך שנים.
למי מתאים להשקיע באיפיקי השקעה אלטרנטיביים?
השקעות אלטרנטיביות מתאימות למספר קבוצות של משקיעים וביניהם:
- לקוחות כשירים- לקוח כשיר הוא מושג אשר מגדיר על-פי חוק מי מציבור השקיעים המתוחכמים “כשירים” לקבל הצעות להשקעות ללא פרסום תשקיף.
‘לקוח כשיר’, על פי חוק, הוא לקוח בעל הון נזיל של 8,000,000 ש”ח או הכנסה שנתית של לפחות 1,200,000 ש”ח בשנה.
לקוחות אלה מחפשים בדרך כלל אפיקי השקעה מגוונים, אשר יאפשרו להם תשואה טובה ויציבה לאורך שנים. בעקבות כך, החשיפה שלהם להשקעות אלטרנטיביות הינן השקעות טבעיות ובעלות הגיון כלכלי בריא.
- לקוחות פרטיים בעלי הון- השקעות בסכומים נמכונים, בשנים האחרונות, מוצעים גם ללקוחות פרטיים, בעלי הון נמוך מ-“לקוחות כשירים”. קרנות נאמנות, קרנות נדל”ן ועוד…מאפשרים השקעות בסכומים התחלתיים נמוכים.
אפשרות זאו מקנה לציבור שלם לפסוע אל תוך עולם ההשקעות האלטרנטיביות כגון, אנשי היי-טק, אנשי עסקים למיניהם ואפילו ציבור ששלם של ‘חוסכים לקראת פרישה’, כל עוד צברו סכומי כסף הנעים בין 1,000,000-2,000,000 ש”ח. - משקיעים מוסדיים- הראשונים שקפצו על ההזדמנות שמאחורי השקעות אלטרנטיביות היו דווקא משקיעים מוסדיים, בישראל ובעולם כולו. הרעיון של אפיק השקעה מסוג זה קרץ להם מפני שהשקעות מסוג אלה הביאו לתיקי ההשקעות שלהם גיוון מרענן ובכך לגוון בין השקעות מסורתיות בתמהיל ההשקעות שלהם, שעד לאותה הנקודה, היה בנוי על מניות ואגח”ים.
אילו סוגים של השקעות אלטרנטיביות קיימים ומוצעים לציבור הישראלי?
מוקדם יותר, נגענו בקצרה על שני סוגים של השקעות אלטרנטיביות: נכסים אלטרנטיביים ו-אסטרטגיות אלטרנטיביות.
עכשיו, אנחנו נרחיב מעט על כל אחד משני הסוגים של השקעות אלטרנטיביות…
קצת על השקעות בנכסים אלטרנטיביים:
נדל”ן בינלאומי- קרנות להשקעה בנדל”ן מסחרי ו-נדל”ן למגורים.
סחורות- השקעה במגוון של סחורות כמו, מתכות יקרות, משאבי אנרגיה סחירות וגם סחורות חקלאיות.
קרנות השקעה- מדובר בקרנות המתמחות בהשקעות בנכסים ו/או עסקים למיניהם. ההשקעה בקרנות אלה יכולה להתבצע במישרין או בעקיפין, דרך קרנות נאמנות ייעודיות ונזילות אשר מציגות תשקיף כחוק.
בין הנכסים בקרנות השקעה, ניתן למצוא בתי אבות, נדל”ן מסחרי, הלוואות, מימון עסקאות בשוק הסחורות, מימון לעסקים פרטיים בכל מיני תחומים…
הלוואות חברתיות- הלוואות הנעשות מאדם לאדם, הנקראות גם “הלוואות Peer2Peer” ומתבצעות ע”י פלטפורמות דיגיטליות למיניהן.
קרנות גידור- קרנות אלה ממנפות למעשה אסטרטגיות השקעה שונות על מנת להשיג תשואה עודפת על השוק, לאורך זמן.
קצת על אסטרטגיות אלטרנטיביות:
לונג/שורט– קנייה ומכירה של ניירות ערך לפי ניתוח ספקולטיבי ו/או פנדומנטלי הקובע את סוג העסקה(לונג או שורט) בשוק הרלוונטי למסחר.
אסטרטגיית ‘שוק נייטראלי’- אסטרטגיה המשמשת עבור גידור השקעה ויצירת תיק השקעות שאינו מושפע מעליות וירידות בשווקי המניות.
ארביטרז’- יצירת ערך באמצעות קנייה/מכירה של מניות של חברות הנמצאות לקראת מיזוג או ניצול פערי מחירים של נכסים מסוימים בשווקים שונים.
תנודתיות- אסטרטגיות מסחר שנועדו ליצור רווחים, באופן ספציפי, מתנודתיות במרווח טווח מחירים של נכסים בשווקים השונים.
מט”ח- אסטרטגיות השקעה שנועדו ליצור רווחים משינויים בערכי צמדים של מטבע-חוץ.
דוגמאות לסוגי השקעות אלטרנטיביות הפופולריות בישראל 2022:
בזירת המטבעות הדיגיטליים, יש בפנינו שתי זירות אשר כבשו את עינייהם וליבם של משקיעים ישראלים רבים ונראה כי התעניינות בזירות אלה, רק עולה, משנה לשנה:
בורסת הקריפטו בשם “ביינאנס”(Binance)- מדובר בבורסת הקריפטו הגדולה בעולם, מבחינת נפחי המסחר שלה. היא ידועה אף בעמלות הנמוכות שלה, דבר הקורץ למשקיעים ברחבי העולם ובישראל בפרט!
כשמדובר בעמלות קנייה/מכירה של 0.1% בלבד, האטרקטיביות של ערך עמלה נמוך זה( כשערך זה אף יורד עוד יותר ככל שהיקף ההשקעה עולה), הדבר יאפשר למשקיע, אשר מעונייו לגוון את תיק ההשקעות שלו המורכב בנכסים מסורתיים, למקסם את הרווחים ואת ביצועי התיק שלו, ללא קשר להתנהגות השווקים המסורתיים.
בבורסת הקריפטו(ביינאנס), ניתן לרכוש באופן ישיר מטבעות קריפטו שונים, בנוחות מירבית מבלי לאבד “יד ורגל”.
הפלטפורמה שביינאנס מציעה ללקוחותיה, ניתן לבצע פעולות מסחר מתקדמות וכלים פיננסיים, שאינן שונות מפעולות מסחר בורסאיות בשווקים המסורתיים. חשוב לציין שעבור ביצוע פעולות מסחר בפלטפורמה זו, נדרש ידע ב-ביצוע פעולות מסחר וניתוח טכני. כמובן שידרשו התאמות מסוימות עבור שוק ספציפי זה אך ניתוח טכני הינו אבן יסוד עבור כל מסחר בכל פלטפורמת מסחר ובכל שוק המציע פעולות מסחר.
קצת היסטוריה על ביינאנס
כפי שציינו קודם לכן, בינאנס הינה בורסה למטבעות דיגיטלים. היא למעשה הבורסה הגדולה בעולם, הן בהיקפי פעולות מסחר היומיות והן בהיקף נפח העסקאות המתבצעות בה.
בינאנס הוקמה בשנת 2017 והיא רשומה ב- איי קיימן.
בינאנס הוקמה ע”י Changoeng Zhao, מפתח אשר קודם לכן, פיתח High-Frequency trading software.
מיקומה של בינאנס, בראשית דרכה היה בסין אך העבירה בשלב מסוים את משרדה הראשי מסין, עקב העלייה החדה ברגולציה על מטבעות קריפטוגרפיים מטען ממשלת סין.
בינואר 2018- הפכה בינאנס לבורסת מטבעות הקריפטוגרפיים, לצד מארקט קאפ של 1.3 מיליארד דולר, תואר שנשמר עד היום, למרות התחרות הצמודה שלה מול קוינבייס.
במרץ 2018- בינאנס הודיעה על פתיחת משרד חדש במאלטה.
באפריל 2018- ביינאנס חתמה על הסכם רגולטורי קשיח עם יפן וסין ובאותו החודש בדיוק, בינאנס חתמה על הבנות עם ממשלת ברמודה.
לאחר מספר חודשים, בינאנס חתמה עם הבורסה לניירות ערך של מאלטה על פיתוח פלטפורמת מסחר עבור ‘טוקנים’.
באוגוסט 2018- בינאנס, לצד שלוש בורסות אחרות הצליחו לגייס 32,000,000 דולר עבור הפרויקט “סטייבל קוין”. הרעיון מאחורי מטבעות מסוג זה הוא להביא יציבות בתנודתיות המאופיינת למטבעות קריפטוגרפיים כמו ביטקוין ואחרים.
ב-2019- בינאנס ג’רזי הודיעה על עצמאות מחברת האם בינאנס.קום במטרה להרחיב את השפעתה על תחומי אירופה.
בינאנס ג’רזי מציעה מסחר בין צמדי מטבעות פיאט/קריפטו, הכוללים את האירו והפאונד הבריטי.
בינואר 2019- הודיעה בינאנס על שת”פ עם מערכת סליקה ישראלית בשם ‘סימפלקס’ בכדי לאפשר רכישה של מטבעות קריפטוגרפים באמצעות כרטיסי אשראי וכרטיסי דביט אשר כללו חברות אשראי כמו ויזה ומאסטרכארד. רכישות של מטבעות אלה באמצעות מערכת סליקה זו היו נתונות לפי תנאים של בנקים מקומיים אשר משתמשים במערכת סליקה זו ורכישות אלה היו מוגבלות ל-‘ביטקוין’, ‘אתריום’, ‘XRP’ של ריפל.
בספטמבר 2019- הבורסה החלה להציע חוזים עתידיים ואיפשרה מינופים אשר הגיעו לגובה של פי 125 של ערך החוזה.
בנובמבר 2019- בינאנס רכשה את הבורסה ההודית למסחר בביטקוין “WazirX”.
במאי 2019- בינאנס חשפה כי נפלה קורבן לפריצת אבטחה בקנה מידה עצום, שהסתיים בגניבה של 7,000 ביטקוין בשווי של 40,000,000 דולר בזמנו. בשלב זה, בינאנס עצרה כל פעילות של משיכות והפקדות אבל הרשו למסחר להתקיים. בינאנס הבטחה ללקוחותיה כי תפצה אותם על אובדן הכספי שספגו.
בפברואר 2020- הרשות לשירותים פיננסיים של ממשלת מאלטה, הוציאו תגובה פומבית לכלי התקשורת בהצהרה כי בינאנס היא חברת קריפטו מאלטית ולכן, בינאנס מחוייבת לתת דין וחשבון לרשות השירותים הפיננסיים של מאלטה ולרגולציה שלה.
באוקטובר 2020 במגזין פורבס הותר לפרסום מסמכים מודלפים בהם מצטייר Chanpeng Zjao כמי שבנה את מבנה התאגיד של בינאנס בצורה כה סבוכה ומסובכת, במטרה מכוונת להוליך שולל את הרגולטורים האמריקאים ולהרוויח על גבי המשקיעים האמריקאים הממוקמים בתוך גבולות ארה”ב.
בינאנס, באופן רשמי, חסמה גישה של גושלים בעלי IP אמריקאי אך לקוחות פוטנציאלים יכלו לקבל הדרכה איך לעקוף את ההגבלה הגיאוגרפית, לטענת ‘פורבס’.
בשנת 2021- בינאנס מצאה עצמה תחת חקירות ע”י משרד המשפטים האמריקאי ומס הכנסה, תחת האשמות של הלבנת הון ופשעי מס.
בשנת 2021- ה- Financial Conduct Authority של ממשלת בריטניה הורה על הפסקת פעילות של בינאנס בתוך תחומי המדינה.
באותה השנה, ב-2021, בינאנס שיתפה דאטה של לקוחותיה אשר כללו שמות וכתובות עם ממשלת רוסיה.
במרץ 2022- בעיצומה של הפלישה של רוסיה לאוקראינה, בינאנס סרבה לחסום לקוחות מתוך גבולות רוסיה מפלטפורמת המסחר בטענה של “מסחר חופשי”. לאחר מכן, כדי לרכך את המכה שחטפה על ההצההרה שלה, מכלי התקשורת העולמיים, תרמה 10,000,000 דולר לאוקראינה.
במאי 2022- הודיעה בינאנס כי היא עומדת להקים גוף חוקי באיטליה ומתכננת לפתוח משרדים ולהרחיב את הפעילות העסקית באזור. החברה מעוניינת לקבל עוד ועוד רישומים חוקיים במדינות אירופאיות כגום שוויץ, שוודיה, ספרד, הולנד, פורטוגל ואוסטריה.
ביוני 2022- בינאנס הודיעה כי עד להודעה החדשהף לקוחות החברה לא יוכלו לבצע משיכות כספים המוחזקים בביטקוין. שעתיים לאחר ההודעה לכלל הלקוחות של החברה, הוסרה ההגבלה.
זירת מסחר ‘קוינבייס'(Coinbase)- מדובר בזירת המסחר במטבעות קריפטוגרפים הפופולרית ביותר בעולם מסחר הקריפטו. הפלטפורמה מזמינה מאוד עבור סוחרים מתחילים ואינה בוחלת באמצעי לימוד עבור כל מי שמוכן ורוצה לפסוע את צעדיו הראשונים בעולם מסלר הקריפטו.
התכנים וחומרי הלימוד מוגשים בצורה פשוטה ונעימה להבנה, תוך שימת דגש כי כל מי שמשתמש בחומרי לימוד אלה, אין לא שמץ של מושג במסחר ועולם הקריפטו.
זיתר מחסר זו מציעה, רשימה ארוכה ביותר של פיצ’רים של אבטחה כמו אימות דו-שלבי, אחסון בטוח של 98% מהמטבעות בארנקים ‘קרים'(ארנקים המנותקים מהאינטרנט) וגם ביטוח של מטבעות קריפטו שהמשתמש מחזיק באצר, ביטוח עד-250,000 דולר.
קוינבייס, מציע לסוחרים מתקדמים זירת מסחר מקצועית אף יותר בשם Coinbase Pro.
קצת היסטוריה על קוינבייס
חברת Coinbase, היא חברה אמריקאית ציבורית אשר פעילות העסקית שלה מתמקד על מסחר במטבעות קריפטוגרפיים באמצעות פלטפורמת מסחר. קוינבייס היא חברה בה עובדיה עובדים ב-שלט רחוק כך שלחברה אין למעשה מטה ראשי פיסי.
קוינבייס היא פלטפורמת המסחר הגדולה ביותר בארה”ב למסחר במטבעות קריפטוגרפיים, לפי ווליום עסקאות.
החברה הוקמה בשנת 2012, ע”י בריאן ארמסטרונג ו-פרד הארסם.
בין השנים 2012-2019- כפי שצוין לעיל, החברה הוקמה ע”י פרד ארמסטרונג, שלפני כן עבד כמהנדס ב-Airbnb. פרד הארסם הוא סוחר לשעבר ב-גולדמן סאקס.
מייסד שותף, אשר הצטרף מאוחר יותר היה מתכנת בריטי לשעבר בשם בן ריבס. ריבס היה אמור להיות בין הצוות המייסד הראשון אך נפרדו דרכם של ריס וארמסטרונג, ממש לפני גיוס ההון עבור ההקמה, עקב חילוקי דעות בכל הקשור לאיך הארנק של קוינבייס יעבוד.
באוקטובר 2012- החברה השיקה את שירותי קנייה/מכירה של ביוקןין באמצעות העברות בנקאיות.
במאי 2013, החברה קיבלה 5,000,000 דולר להשקעה ע”י פרד ווילסון מ-‘ונצ’ור קאפיטל יוניון סקוואר ונצ’ור..
בדצמבר 2013- החברה קיבלה 25,000,000 דולר מחברת ונצ’ור קאפיטל אנדרסון הורוביץ, יוניון סקוואר ונצ’ור ו-ריביט קאפיטל.
באותה השנה, העובד הראשון הועסק בחברה, בשם אולף קארלסון ווי.
ב-2014- החברה הגיעה, בפעם הראשונה ל-1,000,000 משתמשים.
בינואר 2014- חברת קוינבייס גלובל החליטה להפוך את דלאוור לחברת אחזקות עבור קוינבייס ושלוחותיה.
בינואר 2015- החברה קיבלה 78,000,000 דולר להשקעה, בהובלת דרפר פישר ג’ובטסון, הבורסה לניירות ערך בניו-יורק, USAA ועוד מספר בנקים. מאוחר יותר, שאותו החודש, החברה השיקה מטבע ביטקויון מבוסס דולר עבור סוחרים מקצועיים בשם קוינבייס אקסצ’יינג’.
בספטמבר 2015- קוינבייס החלה להציע שירותיה בקנדה וסינגפור.
במאי 2016- החברה עשתה מתחית פנים למותג שלה, קוינבייס אקסצ’יינג’, ל-‘גלובל דיגיטל אססט אקסצ’יינג'(GDAZ).
בינואר ו-מרץ 2017- קויינבייס השיגה “BitLicense ” ורישיון לסחור ב-‘אתריום’ ו-‘לייטקוין’, ממחלקת שירותים הפיננסיים של ממשלת ניו-יורק (DFS).
בנובמבר 2017- ה-IRS בארה”ב הורה לקויינבייס לדווח על משתמשים אשר עשו פעולות מסחר בהיקף של 20,000 דולר בשנה.
בדצמבר 2017- קויינבייס רשמה את ביטקוין קאש וכתוצאה מכך, חלו בפלטפורמה של קויינבייס פעולות חשודות ויוצאות דופן אשר הובילו לחקירות של מסחר המונע ע”י מידע פנימי.
בפברואר 2018- קויינבייס הודיעה ל-13,000 משתמשים, לערך, כי היא מתכוונת לדווח ל-IRS (רשות המיסים האמריקאית) פרטים שלהם כגון, שם, תאריך לידה,ף כתובת, היסטוריית מסחר משנת 2013 ועד-2015.
במרץ 2018- קויינבייס מינתה את ‘אמילי צ’וי’, לשעבר בכירה ב-לינקדאין, ל-סמנכ”לית פיתוח עסקי תאגיד. היא קודמה לתפקיד נשיאה וראש מחלקת תפעול בשנת 2019.
באותו החודש, ב-26.03.2018, קויינבייס הודיעה על כוונתה להוסיף תמיכה בטוקנים ERC-20.
באפריל 2018- קויינבייס הודיעה כי בנתהף בשלבים מוקדמים את קרן ונצ’ור, קויינבייס ונצ’ור, עם התמקדות על השקעות בבלוק-צ’יין ו-חברות מבוססות מטבעות קריפטוגרפיים.
במאי 2018- קויינבייס ונצ’ור הודיעה על ההשקעה הראשונה שלה ב-‘Compound labs’, סטארט-אפ אשר בנוי על אתריום סמארט קונטראקט, בדומה לשווקי כספים.
באותו החודש, GDXA עבר מיתוג מחדש ונקרא קויינבייס פרו.
גם באותו החודש, הושקה פךטפורמה המיועדת ללקוחות מוסדיים.
באוגוסט 2018- בכיר מ-אמזון קלאווד, טים ווגנר, הצטרף לקויינבייס כסגן נשיא הנדסה.
בספטמבר 2018- קויינבייס, יחד עם ‘Circke’ ו-‘Bitmain’, התאגדו יחדיו תחת השם Centre, אשר השיק מטבע חדש אשר נקרא USDCoin והוא היה צמוד לדולר האמריקאי.
בינואר 2019- קויינבייס הפסיקה את כל פעילות המסחר שלה באתריום קלאסיק, בעקבות חשדות על תקיפה על הרשתץ
בפברואר 2019- קויינבייס הודיעה כי רכשה “BlockChain Intelligence Platform” בשם ‘ניוטרינו’, סטארט אפ איטלקי במחיר לא ידוע. הרכישה העלתה מספר תהיות ודאגה בקרב משתמשי קויינבייס, עקב הקשר בין ייסדי ניוטרינו לצצות האקרים שהואשמו בגין מעקב אינטרנטיטכנולוגי לממשלות אשר בתוך גבולותיהן, זכויות אדם לא מקבלות במה והתייחסות.
במאי 2019- סמנכ”ל קויינבייס, בריאן ארמסטרונג הודיע כי קויינבייס, לא ערכה מחקר מקיף דיו בכל הקשור לצוות העובדים בחברת ניוטרינו וכל מי שעבד ולקח חלק מ-צוות האקרים, היה לו קשר ישיר או עקיף או הואשם באחת מהאשות שצוינו, ימצא את עצמו מובל אל מחוץ לחברה.
במאי 2020- בתקופת הקורונה, החברה הודיעה כי היא עוברת למצב עבודה מרחוק, בקיבולת של 100% ומעתה לא תכיר במטות ומשרדים ראשיים.
עוד באותו החודש, החברה הודיעה על רכישת חברה ניו-יורקית המבוססת מסחר בנכסים דיגיטליים בשם ‘Tagomi’, במחיר של 75,000,000-100,000,000 דולר.
ביוני 2020- קויינבייס קיבלה סחופת שלילית מהתקשורת העולמית כשבראין ארמסטרונג סרב, תחילה לספק הצהרה בנוגע ל-Black Lives matter, בטענה שהחברה הינה א-פוליטית אך לאחר מכן, הוא חזר בו בטוויטר.
בספטמבר 2020- בריאן ארמסטרונג העלה לאוויר בלוג-פוסט בו נאמר כי קויינבייס לא תיקח חלק ב-אקטיביזם סוציאלי, בטוענה כי אקטיביזם מסוג זה יכול לפגוע בחברות טכנולוגיה כמו גוגל ו-פייסבוק ומציע חבילת פיצויים עבור אלה שאינם מסכים איתו ודרכו.
החברה גם עמדה מול האשמות מצד עובדים אשר טענו כי הופלו בגלל גזעם ומגדרם.
באורטובר 2020- קויינבייס הודיעה על השקה של תכנית של ויזה דביט.
בדצמבר 2020- ה-ניו יור טיימס דיווח כי נשים בחברת קויינבייס קיבלו שכר פחות ב-8% ממקבילם, באותו תפקיד, הגברים וכשעובדים שחורים היו משתכרים כ-7% פחות ממקבילם ממוצא גזע לבן.
במרץ 2021- החברה הסכימה לשלם 6,500,000 דולר תחת הסכם פשרה, עקב טענות רגולטוריות כי החברה דיווחה מידע כוזב לגבי נפח עסקאות.
עוד באותו החודש- הודיעה החברה כי החליטה להקים נוכחות עסקית בהודו ולהעסיק עובדים בתפקידי IT, מהנדסים, מפתחי תוכנה ודסק שירות לקוחות. החברה הודעה אף כי בכוונתה לפתוח משרדים פיסיים ב-היידראבד, הודו.
באפריל 2021- החברה הודיעה על צמיחה של פי 9 בהכנסות ברבעון הראשון, שהגיע ל-1.8 מיליארד דולר, בהשוואה ל-190,000,000 דולר, באותה התקופה אשתקד.
התרומה לקפיצה בהכנסות החברה היה עליית המחירים של ה-ביטקוין לאורך תקופה זו.
עוד באותו החודש- החברה הפכה ציבורית והיא החלה להיסחר ב-נאסד”ק. מחירה של מניית קויינבייס בנאסד”ק החלה מ-250$ למניה, אשר נתנה לחברה ערך שווי שוק של 47 מיליארד דולר.
בסוף יום המסחר הראשון, מניית קויינבייס סגרה במחיר של 328.28$ למניה.
במאי 2021- הודיעה החברה כי מהיום, כל העובדים אשר מועסקים באותו תפקיד, יקבלו את אותם התנאים ואותו השכר.
ביוני 2021- קויינבייס הוסיפה את ‘דוג’קויין’ למחסן הנכסים הדיגיטליים הנסחרים בפלטפורמה שלה עבור משתמשים בפלטפורמת קויינבייס פרו.
בספטמבר 2021- ה- SEC, סקיוריטי אקסצ’יינג’ קומישין, איימה, לכאורה לתבוע את קויינבייס אם תחליט להשיק מטבע קריפטוגרפי בשם Lends שבסופה, קויינבייס החליטה לרדת מרעיון ההשקה.
בנובמבר 2021- קויינבייס רכשה לראשונה בהודו פלטפורמת תמיכה מבוססת AI בשם Agara, בעלות מוערכת של 40,000,000-50,000,000 דולר.
בדצמבר 2021- גליץ’ בפלטפורמה הראה למשתמשים כי הפכו ל-טריליונרים בן לילה.
באפריל 2022- בתגובה לפלישה של רוסיה לאוקריאינה,, קויינבייס חסמה כ-25,000 כתובות של ארנקים קריפטוגרפיים הקשורים לרוסיה, באמונה כי הם שימשו עבור פעילות לא חוקית.
עוד באותו החודש- קויינבייס החלה את הפעילות העסקית שלה בהודו.
ביוני 2022- החברה הודיעה כי היא מתכוונת סגור כ-18% לערך ממקומות העבודה, כ-1,100 משרות מלאות עקב הירידה החדה והגלובלית בעולם השירותים והמטבעות הקריפטוגרפיים.
באוגוסט 2022- קויינבייס הודיעה על שיתוף פעולה עם BlackRock. מהלך זה מקנה ללקוחות בלאק רוק להשתמש במערכת ניהול ההשקעות אלאדין כדי לפקח את החשיפה של ביטקוין לצד תיקי השקעות אחרים ולאפשר מסחר ב-קויינבייס אקסצ’יינג’.
הלוואות חברתיות- פלטפורמת Peerform- מדובר בהלוואות Peer2Peer, אתר אשר מקנה מתן שירותי הלוואות בין אנשים.
‘פיר-פורם’ הוקם בשנת 2010 ומאז, זכה לפופולריות רבה בתחום ההלוואות. האתר מציע הלוואות בתנאים נוחים וגמישים, לצד ריבית נמוכה, יחסית ולצד היכולת ליציאה מהלוואה ללא קנסות ועמלות פירעון מוקדם.
התנאים ללווים דרך האתר מחייבים דירוג אשראי חיובי ולעמוד בתנאים נוספים, מסוימים, כדי להבטיח החזר הלוואה מלא לאחר נטילתה.
המערכת שעומדת מאחורי האתר הינה מתקדמת ביותר ומאפשרת עבור המשקיע פיזור בין ההלוואות למען ביצועי תשואה אופטימליים.
המודל העסקי של פיר פורם
פיר-פורם מספקת הלוואות אישיות, אונליין ולמעשה משמשת כשוק הלוואות בין לווים פוטנציאלים לבין משקיעים אשר מלווים כסף ללווים.
ע”י תיאום נכון בין משקיע ללווה, פיר-פורם מציעה למשקיעים גישה לעולם ההלוואות האישיות.
מצד המשקיע, עליו לעמוד במספר קריטוריונים, בחוק, אשר מקנים לו את האפשרות להשקיע בפלטפורמה ומצד הלווים, עליהם לעבור מספר סינונים כדי להיות זכאים ליטול הלוואה, כמו חיווי אשראי תקין…
לכל לווה, מוצגת ריבית קבועה לצד מספר תשלומים שווים אשר יורדים באופן אוטומטי מחשבון הבנק והם פרושים עד 3 שנים.
משקיעים בוחרים בין מימון הלוואה מלא או חלק ממנה. “הלוואה מלאה” זהו מצב בו הלווה מקבל כסף ממשקיע אחד בלבד, כש”הלוואה חלקית”, היא הלוואה בה הכספים המגיעים ללווה, מגיעים ממספםר מקורות שונים, קרי, ממספר משקיעים שונים.
סכום ההלוואות נעים בין 1,000$ עד למקסימום של 25,000$(למעשה, תקרת סכום ההלוואה עלה מ-15,000$)
לפיר-פורם יש אלגוריתם חכם בשם “Loan Analyzer” והוא קובע האם הלווה עומד בתנאים שפיר פורם קבעה, עבור הלוואה אישית.
לפי חברת פיר-פורם, האלגוריתם משתמש בשיטות אמפיריות לחלוטין, במקום פילטרים סטנדרטים, בקביעת זכאות להלוואה וגובה הריבית והוא עושה את ע”י חישוב מספר משתנים מתקדמים כמו יחס חוב/הכנסות, מספר בדיקות לגבי התנהגות אשראית של הלווה, היסטוריית אשראי…כל זאת, בכדי לקבוע את רמת הסיכון של הלווה להחזר מלא של ההלוואה.
פטריוט גולד גרופ(Patriot Gold Group)- מדובר כאן בחברת השקעות המתמקדת במתכות יקרות.
השקעה אלטרנטיבית זו הינה השקעה מעולה עבור משקיעים לטווח ארוך.
החברה הוקמה בשנת-1986. מאז ועד עצם היום הזה, החברה שומרת על מוניטין יוצא מהכלל.
לצד שירות לקוחות מהדרגה העליונה, העומד בסטנדרטים גבוהים כך כך, עד שנראה כי אין לה מתחרים.
הליך ההשקעה בחברה נוח ונטול מאמץ, לצד עמלות אטרקטיביות.
החברה שומרת על מעמדה כמובילה בתחום ובזירות המסחר של מתכות יקרות והיא זוכה למשובים חיוביים וציונים גבוהים מאוד של שביעות רצון ציבוק לקוחות החברה.
השימוש בפלטפורמה הינה פשוטה ונוחה. היא מאפשרת יכולת השקעה, בצורה ישירה וללא עמלות תיווך מנופחות במתכות יקרות כמו כסף, זהב
פלטינה…וזה נעשה בצורה מסודרת של ‘מטילים’ או ‘מטבעות’ אשר שומרים על ערכם, גם בעת משברים כלכליים בשוק ההון העולמי.
כל המידע הנדרש עבורכם, כדי להתחיל ולהשקיע במתכות, דרך החברה, מוגש לידכם בצורה מקצועית ונוחה, ע”י צוות מיומן ומקצועי מטעם החברה, כך שאינכם נשארים, אף לו לרגע בעלטה.
הבה נכיר את החברה קצת לעומק:
מה למעשה חברת ‘פטריוט גולד גרופ’ מציעה?
פטריוט גולד גרופ מציעה עבור משקיעים עזרה בקנייה, מכירה ואחסון של מתכות יקרות עבור השקעה לטווח קצר/ארוך.
לצד זה, החברה גם עוזרת למשקיעים לקבוע IRA למתכות היקרות שברשותם, הידוע כ-Gold IRAs.
ציבור רחב של אנשים מעוניין לחסוף עבור הפרישה שלהם ולהחזיק במשהו מוחשי אשר יכולים להיתמך עליהם, ביום בו יפסיקו את עבודתם.
השקעות, ככלל, היא בהחלט אחת מהדרכים הטובות ביותר להבטיח כי החסכונות שלכם יגדלו לאורך זמן, ולכן מרבית מהציבור משקיע בקרנות פנסיה למיניהן.
ה-GoldIRA, הוא למעשה סוג של חשבון שנועד לעזור לאנשים להגיע בבטחה כלכלית לפרישה.
באמצעותIRA מסורתי, אתם יכולים להחשיב הפקדות לחשבון ה-IRA כהוצאה מוכרת כשתשלום המס עליו יתבצע אך ורק בעת משיכות מהחשבון.
פטריוט גולד גרופ עוזרת למשקיעים לפתוח GoldIRA, ומקנה להם להשקיע במתכות יקרות בזמן שהם נהנהים מהקות מס שחשבון IRA מקנה עבורם.
אתם יכולים לעבוד מול חברת פטריוט גולד גרופ ישירות עבור הפקדות ישירות לחשבון ה-IRA שלכם ולרכוש מתכות. פטריוט גולד גרופ אף עוזרת למשקיעים שלה בניהול אחסון ושינוע המתכות שברשותם בחברה.
מוצרי זהב/כסף- אפילו אם אינכם מעוניינים לפתוח חשבון IRA, אתם עדיין יכולים לעבוד מול החברה ולקנות ולמכור מתכות יקרות. החברה מתמקדת במטבעות זהב וכסף. אתם לא יכולים להשקיע במתכות אחרות כמו פלטינה ופלאדיום.
המטבעות נגישות לרכישה, מגיעים מכל העולם:
- אוסטריה
- קנדה
- דרום אפריקה
- ארה”ב
אחת החסרונות שיש בחברה היא שהם אינם מציגים מחירים לצד המטבעות באתר החברה. אתם יכולים לבחור את כמות המטבעות מסוג המתכת שבחרת ולפתוח בשאילתא, באתר החברה. ייצור עמכם קשר נציג מטעם החברה וישתף אתכם במחיר של ההשקעה שבחרתם.
אחסון ושמירה
אחסון המתכות היקרות שהחלטתם להשקיע- להבדיל מהשקעות בניירות ערך וכל מיני נכסים דיגיטליים אחרים, השקעה בנכסים פיסיים, כמו מתכות יקרות, דורש אחסון ואבטחה.
העלויות של אחסון ואבטחה של מתכות יקרות כאפיק השקעה פיסי, נופלות בחיקיו של המשקיע.
להלן דוגמה לטבלת מחירים עבור אחסון ואבטחה של מתכות יקרות ב-פטריוט גולד גרופ, נכון לשנת 2015:
מה חושבים על החברה ברשת?
דירוג לקוחות ברחבי הרשת- כשאתם מחליטים או לפחות חושבים לפתוח חשבון עם כל חברה פיננסית, אתם רוצים להרגיש בטוחים שאתם עובדים מול חברה בעלת אמינות גבוהה ומוניטין ללא רבב, לצד שירות לקוחות מקצועי ואמין, במיוחד שכאתם חושבים להשקיע במתכות יקרות!
אם אתםן מתכוונים לפתוחל חשבון IRA ולהשקיע במתכות יקרות כמו כסף וזהב, אתם חייבים לדעת, מעבר לכל ספק שהחברה העומדת מולכם היא ללא דופי!
ממה שהצלחנו למשות מעל גלי האינטרנט, גילינו כי לחברת פטריוט גולד גרופ יש מוניטין מוצק וידוע, לצד ביקורות חיוביות מצד הלקוחות של החברה.
להלן דירוג שביעות רצון לקוחות החברה, נכון לשנת 2015:
את המתכות היקרות שאתם רוכשים ניתן לשמור בכספות שהחברה מספקת או ניתן לשמור את המתכות היקרות בבית הלקוח. העניין הוא שאם ברשותכם חשבון IRA, מטעמי רשויות המס, לא ניתן לאחסן את המתכות היקרות בביתכם, למרות שהחברה טוענת כי יש באפשרותה אסטרטגיה מסובכת אשר עוקפת את החוק הזה.
בעד ונגד:
מימון המונים- פלטפורמת SeedInvest- חברה לגיוס המונים שהוקמה בשנת 2012, במטרה להפגיש בין חברות הזנק צעירות, אשר נמצאות בראשית דרכן לבין משקיעים המחפשים את הדבר הגדול הבא בעולם הסטארט-אפ.
החברה עזרה במימון עבור למעלה מ-250 חברות מצליחות. נתון מרשים ביותר אשר הופך את החברה לפתרון המושלם עבור יזמים שאפתניים המחפשים פתרון כלכלי זמין ומיידי עבור הנעת חברת ההזנק שלהם, הן ברמת הפיתוח והן ברמת התפעול שלה.
‘סידאינווסט’, היא חברת מימון המונים בענף ההייטק ומובילה בתחומה, כשלמעלה מ-570,000 משקיעים פעילים, לצד סכום גיוס ממוצע של 900,000 דולר לכל מיזם וסך השקעות העולה על 350,000,000 דולר.
הישגים כמו אלה שצוינו לעיל, באים לידי ביטוי בעקבות דרישות ותנאים אשר נדרשים מהיזם לעמוד בהם כדי שיוכל לגייס מימון דרך הפלטפורמה.
מסך 100% בקשות שמוגשות באתר, רק 2% מסך הבקשות מאושרות ע”י הפלטפורמה ומקבלים ‘אור ירוק’ בהמשך בקשתם לגיוס הכספי.
בעד ונגד:
זילו-Zillow- אתר נדל”ן- האתר Zillow, הוקם בשנת 2006 ע”י שני מנהלים בכירים לשעבר, מחברת מיקרוסופט. האתר זכה להצלחה מרובה ואף יש מי שיטען…הצלחה מסחררת כשהפך לכלי שאין שני לו עבור בעלי נכסים, רוכשי נדל”ן ומוכרי נדל”ן, שוכרים, מתווכים, יועצי נדל”ן…
התאר מכיל מדיע מקיף ומפורט לגבי מרבית מנכסי הנדל”ן בארה”ב. האתר מאפשר להעריך את שווי הנכס המבוקש, בקלות יתרה של לחיצת כפתור אחת ועבור משקיעים בנדל”ן או אף מי שמעוניין להתחיל ולהשקיע בנדל”ן בארה””ב, אתר זה הוא לא פחות ממכרה זהב עבורו!!!
בכות ממשק ידידותי ביותר למשתמש, זילו הפך למקור עלייה לרגל של מיליוני משתמשים מרוצים, לצד ביקורות חיוביות ומוצלחות וחוות דעת חיוביות…אתר זה עוןשה את חייו של המשקיע בנדל”ן מעבר לים קלים להחריד!
האתר מכיל מאגר עצום של נכסים, בתים ודירות למיניהם, הן להשכרה והן למכירה, הכולל תמונות וסרטוני וידאו של הנכס, פרטי יצירת קשר עם מתווך הנדל”ן אשר אחראי על הנכס, היסטוריית המחירים והעסקאות של הנכס.
אפשרויות הסינון והמיון שונות ומגוונות כך שהמשקיע יכול להתאים את התנאים האופטימליים עבור הנכס המושלם עבורו להשקעה באמצעותם.
מכיוון שאתר מרוויח את לחמו ע”י מכירת שטחי פרסום בתוך האתר עבור מתווכים ויועצתי נדל”ן למיניהם, השירותים המוצעים באתר הן מהמעלה העליונה, שירותים מקצועיים ונוחים…שירות חסר פשרות!
בעד ונגד:
*כל המידע המוצע בכתבה אינו מהווה הצעה לרכישת שירותים אלו או אחרים ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, יעוץ רפואי או ייעוץ פיננסי מכל סוג שהוא .