10 בתי השקעות המובילים בישראל 2021- פסגות בית השקעות
מי הם עשרת בתי ההשקעות שהובילו אשתקד? מה אנחנו באמת יודעים עליהם ואיך הם הגיעו לכבד את מיקומם ב-10 בתי ההשקעות המובילים בישראל ?
בסדרת כתבות שאנחנו, כאן באתר SELEB הכנו עבורכם, תוכלו לקבל את כל המידע הרלוונטי ביותר לגבי כל אחד ואחד מבתי ההשקעות שזכו להיכנס לרשימה ובכתבה הבאה, אנו נכיר את בית ההשקעות ‘פסגות בית השקעות’ ומדוע זכה למקם עצמו במקום השני, בעשירייה הפותחת
אולי יעניין אותך לקרוא גם>> אלטשולר שחם בית השקעות
פסגות בית השקעות– בית השקעות המנהל קרנות נאמנות, קרנות סל, קרנות גידור, ניהול תיקים וברוקראז’.
ב-2017 פסגות בית השקעות קיבל את התואר ‘בית ההשקעות הגדול בישראל’ לפי Dun’s100.
עד 2021, פסגות בית השקעות עסקה גם בניהול קרנות השתלמות, קופות מרכזיות לפיצויים וקרנות פנסיה.
ביוני 2021 ‘רני צים’ רכש את בית ההשקעות, באמצעות וואליו קאפיטל, שכלל בתוך הרכישה את כל קבוצת חברות הבת, חוץ מהפעילות של הגמל והפנסיה. פעילות הגמל והפנסיה מוזגה עם ‘אלטשולר שחם’.
אז ככה. יש לנו מסע לא קטן לעבור אז כדאי להדוק חגורות.
בנק לאומי, ב-1963, הקים את החברה הראשונה בישראל לניהול תיקים בשם ‘אופק ניירות ערך והשקעות.
בשלהי שנות ה-80 הוקם ‘פסגות חברה לניהול קרנות נאמנות’ ע”י בנק לאומי.
שתי החברות מיזגו את הפעילות שלהן בשנת 2003 וכשרפורמת בכר נכנסה לתוקף ב-2005(שחייבה את הבנקים למכור קופות גמל וקרנות נאמנות) נרכשה פסגות ע”י קרן יורק ולמעשה הפכה לבית השקעות עצמאי לכל דבר.
מה שהפך את פסגות לבית ההשקעות הגדולה בישראל הייתה הרכישה של קופת גמל ‘גדיש’ מבנק הפועלים ב-2008.
פסגות לא הפסיקה שם. ב-2009 היא רכשה את קופות הגמל וקרנות ההשתלמות של בית ההשקעות ‘פריזמה’ ומיד לאחר מכן, ב2010, רכשה החברה את קרן הפנסיה “הסתדרות העובדים הלאומית”.
ציון דרך בפסגות בית השקעות היה דווקא ב-2010. בשנה זו שני דברים עיקריים קרו עבור החברה. פרקליט המדינה דאז, ‘משה לדור’, החליט לסגור את תיק החקירה שהיה כנגד החברה בחשד לעבירות בניירות ערך שהתנהל נגד חברות בקבוצת פסגות ומכיוון שהתחייבה החברה לנקוט בשורה של צעדים לתיקון המצב וכמובן לצד קנס יפה של 150,000,000 ₪.
שלוש שנים לאחר מכן, ב-2013, רכשה פסגות מ-‘מיטב דש’ את “מיטב תעודות סל”.
הצרות של פסגות בית השקעות לא איחרו לבוא כשב-2014 נפתח משפטם של שניים מבכירי פסגות ‘דוד אדרי’ ו-‘שי בן דוד’. השניים הואשמו שמניפולציה בשערי איגרות חוב באמצעות תיק הנוסטרו ב-2009-2010. בסיום ההליכים המשפטיים, השניים הורשעו ונידונו למאסר.
פסגות בית השקעות השיקה לראשונה את ‘פסגות טרייד’ ב-2016 והציעה מערכת מסחר עצמאי כששנה לאחר מכן, ב-2017, החברה השיקה את פסגות פרו שמציע ניהול תיק השקעות דיגיטלי.
ב-2018 נבחרה קרן הפנסיה של פסגות כאחת מ-4 קרנות ברירת המחדל ע”י רשות שוק ההון ביטוח וחיסכון.
בספטמבר 2021 היה זה החודש האחרון בו פסגות בית השקעות פעלה כגוף עצמאי. מסך ניהול נכסים בשווי של 50 מיליארד ש”ח, ירדה החברה להיקף נכסים מנוהלים בגמל וההשתלמות ל-49.7 מיליארד ש”ח. מבודר כאן בצניחה של 7.66%.
בחודש השישי לשנת 2021 החברה נמכרה ל-‘אלטשולר שחם גמל’ בסכום של 910 מיליון ש”ח.
את שאר החברה רכש ‘רני צים’ מ-‘וואליו קאפיטל’.
מכיוון שבימים אלה, בתחילת 2022, לפסגות כבר אין קרנות השתלמות וכולן נרכשו ע”י ‘אלטשולר שחם’, בנוסך לגמל והפנסיה, עדיין נמיין את קרנות ההשתלמות המוצעות תוך ידיעה שמדובר כאן במוצרים פיננסים בבעלות בית ההשקעות ‘אלטשולר שחם’.
פסגות גדיש הלכה
תשואה בשנה האחרונה 11.77%
תשואה ב-5 שנים אחרונות 31.14%
מדד שארפ 1.03
דמי ניהול 0.18%
יתרת נכסים 177.43
פסגות גדיש פאסיבי- מדדי מניות
תשואה בשנה האחרונה 19.33%
תשואה ב-5 שנים אחרונות 60.26%
מדד שארפ 0.9
דמי ניהול 0.14%
יתרת נכסים 86.23
לאחר המיזוג של קופות הגמל/השתלמות והפנסיה של פסגות בית השקעות עם אלטשולר שחם, כיום לא ניתן למצוא יותר קופות פעילות ואת יתרת הקופות ניתן למצוא בבית ההשקעות ‘אלטשולר שחם’
ניתן לעבור, כאן, לכתבה שנכתבה עבור ‘אלטשוחר שחם‘
נתונים אלה נלקחו מאתר supermarker.themarker.com אשר משו את המידע מאתר גמט-נט של משרד האוצר ולכן לאתר Seleb אין כל אחריות על על האמור בו.
דיסקליימר: אתר seleb.co.il אינה פועלת או מתיימרת להיות חברת ייעוץ השקעות/ סוכנות ביטוח. התכנים המוצגים באתר והפרסומים המובילים אליו ו/או ממנו אינם מהווים ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות ו/או הצעה להשקעה ו/או הצעה לציבור לפי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ”ה-1995 ולפי חוק ניירות ערך, תשכ”ח-1968. המידע באתר אינו מהווה הצעה השקעה, וכן המידע אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין במידע המובא באתר כדי להוות התחייבות לתשואה עודפת ואין בתשואות העבר בכדי להבטיח תשואה דומה בעתיד. בקבלת החלטת השקעה במסגרת הפרסומים לעיל, על המשקיעים/המשתמשים לסמוך על בדיקה שהתבצעה על ידם בלבד אודות ההשקעה ותנאיה, לרבות יתרונות וסיכונים הכרוכים בהשקעה, ועליהם לפנות לקבלת ייעוץ מיועצים מתאימים בנוגע לסוגיות משפטיות, חשבונאיות, כספיות, ענייני מיסוי וכן כל סוגיה אחרת הקשורה לביצוע השקעה.