תכירו את 10 בתי ההשקעות הבולטים ביותר בישראל, אשר הוכיחו את עצמם לאורך שנים ובמיוחד בשנה האחרונה.
אלכסנדרה בלוך | זמן קריאה 1.5 דק׳
במאמר זה תוכלו לראות מול עיניכם את עשרת בתי ההשקעות הבולטים ביותר במדינה, לפי קריטריונים שנבחרו בקפידה המדברים לכלל האוכלוסיה.
1. הלמן אלדובי
בית השקעות הלמן-אלדובי נוסד בשנת 1995 והוא אחד מבתי ההשקעות הגדולים בישראל, עם נכסים מנוהלים בהיקף של כ – 70 מיליארד ₪ עבור כ – 450,000 חשבונות לקוחות, בקשת מוצרים הכוללת, קופות גמל, קרנות השתלמות, קופות גמל בניהול אישי (IRA) קרנות פנסיה, ניהול תיקי השקעות וקרנות השקעה אלטרנטיביות ללקוחות פרטיים ומוסדיים. בית ההשקעות נבחר ע”י משרד האוצר להוביל את הרפורמה בפנסיה כשזכה לנהל את קרן הפנסיה ברירת המחדל של המדינה. הלמן-אלדובי הינה חברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב.
2.מיטב דש
מיטב דש השקעות בע”מ הוא בית השקעות ישראלי שהוקם בשנת 2013 ממיזוג של מיטב בית השקעות שנוסד ב-1979 עם דש בית השקעות. מיטב דש מנהלת תיקי השקעות, קרנות נאמנות, קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה, מוצרים מדדיים וכן מוצרי השקעות אלטרנטיביים. בנוסף, מיטב דש מספקת שירותי מסחר בניירות ערך ללקוחות פרטיים ומוסדיים וכן פעילה בשוק האשראי במתן הלוואות לעסקים וללקוחות פרטיים. כמו כן, למיטב דש מספר סוכנויות ביטוח.
3. אלטשולר שחם
אלטשולר שחם הוא בית השקעות ישראלי. החברה מנהלת תיקי השקעות, קרנות נאמנות, קופות גמל, קרנות השתלמות, קרנות פנסיה וקופות מרכזיות לפיצויים מסוגים שונים בהיקף כספי של כ- 21.6 מיליארד ש”ח. “אלטשולר שחם” משקיעה את נכסיה המנוהלים באפיקי השקעות שונים: מניות, איגרות חוב (אג”ח) וניירות ערך נוספים בישראל ומחוצה לה.
בית ההשקעות מנוהל במשותף על ידי גילעד אלטשולר ורן שחם. יאיר לוינשטיין משמש כמנכ”ל “אלטשולר שחם גמל ופנסיה בע”מ”.
4. הראל פיננסים
הראל השקעות בביטוח ושירותים פיננסים בע”מ (הראל ביטוח ופיננסים) היא קבוצה העוסקת בביטוח ופיננסים. הראל היא חברה ציבורית ומניותיה נסחרות בבורסה לניירות ערך בתל אביב וכלולות במדד תל אביב 35.
הקבוצה עוסקת בביטוח בריאות (בריאות, ביטוח סיעוד, ביטוח שיניים וביטוח נסיעות לחו”ל), ביטוח כללי (ביטוח רכב, ביטוח דירות, ביטוח חבויות, ביטוח משכנתאות וביטוח אשראי), ביטוח חיים קרנות פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות, ניהול תיקי השקעות, תעודות סל, קרנות נאמנות ושירותים פיננסיים נוספים.
5. ילין לפידות
ילין לפידות הוא בית השקעות ישראלי שהוקם בשנת 2004 ומנוהל על ידי רו”ח דב ילין (בעבר שותף ומנהל בכיר בחברת דש ניירות ערך והשקעות בע”מ) ורו”ח יאיר לפידות (בעבר מנכ”ל חברת הייעוץ נשיונל קונסלטנטס בע”מ .דב ילין ויאיר לפידות הם בעלי השליטה בבית ההשקעות ומכהנים בו כמנכ”לים משותפים.
6. אקסלנס בית השקעות
בשנת 1992 נוסדה חברת אקסלנס השקעות. בשנת 1993 נוסדה חברת “נשואה זנקס” על ידי ערן גורן ועורך הדין אלי נחום. בנובמבר 2001, בביקורת שערכה הבורסה לניירות ערך בחבר הבורסה “נשואה זנקס”, התגלה כי נשואה לא עמדה בדרישות להון עצמי מזערי וחרגה מהיקף האשראי ללא ביטחונות מלאים לכלל לקוחותיה. ובעקבות כך, היא נקנסה בכ-180 אלף שקל. במאי 2003 שתי החברות התמזגו וקיבלו את השם החדש “אקסלנס נשואה”.
אקסלנס הייתה חברה ציבורית שמניותיה נסחרו בבורסה לניירות ערך בתל אביב משנת 1994. ביוני 2016 נמחקה החברה ממסחר לאחר שבוצעה הצעת רכש למניותיה, וכיום היא חברה פרטית בבעלות מלאה של הפניקס אחזקות.
לחברה מגוון פעילויות רחב בשוק ההון באמצעות חברות בנות.
7. מגדל שוקי הון
בית ההשקעות נוסד בשנת 1965 על ידי אברהם אירני בשם “חברה המרכזית לניירות ערך בע”מ”. החברה המרכזית הייתה מהחברות הראשונות בישראל שאפשרו למשקיעים קטנים, עצמאיים וחוץ ממסדיים להשקיע בבורסה, ומהראשונות שנתנה אשראי ללקוחות שרצו לפעול באמצעותה.
בהמשך הצטרפה חברת קרדן לגרעין השליטה בבית ההשקעות ושמו שונה ל”קרדן שוקי הון”. בשנת 2001 רכשה “מגדל” את בית ההשקעות מחברת קרדן ושינתה את שמו ל”מגדל שוקי הון”.
בשנת 2003 רכשה חברת “מגדל שוקי הון” את חברת “עלומים”, שנוהלה על ידי שמיל קורצמן משנת 1997. כיום מכהן קורצמן כמנכ”ל מגדל ניהול תיקי השקעות.
בשנת 2005 מכרה “מגדל” 50% מאחזקותיה ב”מגדל שוקי הון” לבית ההשקעות, שהיה בזמנו החמישי בגודלו בארצות הברית, בר סטרנס. בשנת 2008 מגדל רכשה בחזרה את חלקה במגדל שוקי הון וכיום היא מחזיקה בכ-100% ממניות בית ההשקעות.
8. אי.בי.אי בית השקעות
“אי.בי.אי. בית השקעות” הוקם ב-1981 בשם “גחלת חברה להשקעות”, משנת 1984 היה לחברה ציבורית שמניותיה נסחרות בבורסה בתל אביב. החברה החזיקה ב-49% מקבוצת “אי.בי.אי. אחזקות”, קבוצה של חברות שירותי ברוקראז’. הקבוצה החלה את פעילותה בשנת 1971 עם הקמתה של “אמבן אכוונת משאבים בנאמנות”, שעוסקת בניהול כספים וייעוץ למשקיעים מוסדיים. החברה הוקמה על ידי צבי לובצקי ודוד וייסברג וב-1975 הצטרף אליהם עמנואל קוק. בהמשך הוקמו פעילויות נוספות, ב-1973 הוקמה “אי.בי.אי שירותי בורסה” וב-1978 הוקמה “אי.בי.אי ניהול קרנות נאמנות”. “גחלת” הוקמה כחברת השקעות של לובצקי, וייסברג וקוק בשיתוף עם חברת הביטוח “הסנה”. אחת ההשקעות הראשונות שלה הייתה בעיתון הכלכלי היומי גלובס. “גחלת” החזיקה 25% ממניות העיתון בעת הקמתו.
9. מור בית השקעות
בית ההשקעות הוקם ב-2006 על ידי יוסי לוי, אלי לוי ודרור קראוס.
בית ההשקעות הונפק בבורסה בתל אביב ביולי 2017.
בנובמבר 2017, הודיעה מור על רכישת מניות חברת אינטרגמל וכניסה לפעילות החיסכון ארוך טווח.
10. פסגות השקעות
ב-1963 הקים בנק לאומי את החברה הבנקאית הראשונה בישראל לניהול תיקים – “אופק ניירות ערך והשקעות”, וב-1989 הקים הבנק את “פסגות חברה לניהול קרנות נאמנות”. ב-2003 אוחדה הפעילות של שתי החברות.
באוקטובר 2005 נכנסה לתוקף רפורמת בכר, שחייבה את הבנקים למכור קופות גמל וקרנות נאמנות. ב-2006 קבוצת פסגות נרכשה על ידי קרן יורק, והחלה לפעול כבית השקעות עצמאי.
ב-2008 רכשה פסגות בית השקעות את קופת הגמל “גדיש” מבנק הפועלים ובכך הפכה לבית ההשקעות הגדול בישראל. ב-2009 רכשה פסגות את קופות הגמל וקרנות ההשתלמות של בית ההשקעות “פריזמה”. ב-2010 רכשה פסגות את קרן הפנסיה הוותיקה
להלן הטבלה של עשרת בתי ההשקעות הבולטים בישראל לשנת 2021:
*כל המידע המוצע בכתבה אינו מהווה הצעה לרכישת שירותים אלו או אחרים ואינו מהווה תחליף לייעוץ השקעות, ייעוץ פנסיוני, יעוץ ביטוחי או ייעוץ פיננסי מכל סוג שהוא .