חיים לצד חובות גדולים בתקופת הפוסט-קורונה העיקולים וההגבלים המשפטיים מתחילים? איך באמת יוצאים מזה?!
אלכסנדרה בלוך | זמן קריאה 1.5 דק׳
לאחר למעלה משנתיים של זעזוע כלכלי עולמי, לצד חלת"ים, סגרים, הגבלות תנועה וגל אבטלה שלא היה ניתן לשער...לאחר שמיצינו את כל היכולות הכלכליות שלנו. בימים אלה, בזמן שאנו נאבקים עם תשלומי הלוואות וחובות, שרק צוברים ריביות...היום, בתקופת הפוסט קורונה, אנחנו מתמודדים גם עם עיקולים רבים, הגבלים משפטיים מבתי המשפט ורשות האכיפה והגבייה. מה עושים, לפני שנהיה מאוחר מדי?
הסערה הכלכלית שהותירה את הציבור הישראלי לבד במערכה, לתקן את הנזקים הכלכליים שהותירה אחריה
למרות שאנו נוגעים כאן בנקודה מאוד רגישה ולחלק אף זה יחשוף פצע רגשי/נפשי שעוד לא התאחה…כדי שנוכל לשפר את עתידנו הכלכלי, עלינו להכיר בעבר שהביא אותנו לנקודה זו, בה אנו חיים לצד מציאות כלכלית עגומה, שלחלקנו אף גררה אחריה עיקולים והגבלים…הגענו למצב כלכלי עגום שכזה מפני שהיינו צריכים לעשות את מה שהיה עלינו לעשות בכדי שנוכל להביא כסף הביתה ולשים אוכל על השולחן! לא מדובר כאן בציבור של ארכי-נוכלים ש-“עקצו” מדינה שלמה אלא ציבור ישראלי, מלח הארץ, שכל שרצה זה להשתכר בכבוד, גם בתקופה הכלכלית החשוכה ביותר שמדינת ישראל ראתה מימיה!!! במילים אחרות…אתם לא אשמים שנקלעתם למציאות כלכלית שכזאת אבל עכשיו…זו האחריות שלכם, עבורכם ועבור בני משפחתכם, לצאת ממעגל החובות הזה ויפה שעה אחת קודם!
מפתחים פחדים מהדברים הטריוויאלים ביותר שיש לחיי היומיום להציע
האם זה נשמע לכם מוכר?
הבקרים והנייד שלכם, נראה כי החליטו לקחת חלק מסרט אימה, בכל בוקר כשהנייד מתחיל לצלצל מהשעה 08:00 כי זו השעה שדלתות הבנק נפתחות ועל סדר היום של הבנקאי/ית שלכם זה להתקשר שוב פעם ולשאול מתי אתם מטפלים ב-“אובר-דארפט”, “פיגורי תשלומי ההלוואה/ות” ו/או “המשכנתא.
בכל יום, כשאתם חוזרים הביתה מהעבודה, ליבכם נופל לגובה הברכיים, למראה תיבת הדואר, מחשש למצוא בתוכה דרישות תשלום ושוברים מהוצל”פ או גרוע מזה…החלטות מבית המשפט לגבי עניינכם מול בנקים ו/או חברות האשראי לגבי חוב מצטבר שלא שולם.
הנפש שלנו לא יכולה להתמודד עם המתחים הללו לאורך זמן וזה זולג ליקר לנו מכל
כמו שלב האדם, הרגיל לפעום 80 פעימות בדקה ערך, לא יוכל להחזיק מעמד לאורך זמן אם נדרש ממנו לפעום 170 פעימות בדקה, כך זה גם במצב הנפשי שלנו.
עד מתי נוכל להמשיך ולהילחם עם המחשבות הטורדניות האלה? מהיכן נמציא פתרון כלכלי למצוקה בה נקלענו…פתרון כלכלי שלא מיצינו כבר לפני שנתיים…?
המתחים האלה, קוצר הרוח שמתגבר בכל יום, בסופו של דבר מתחיל לצאת החוצה, לזלוג ולפגוע בקרובים אלינו.
זוגיות פורייה שנבנתה וטופחה באמצעות אהבה ללא תנאים, עתה מוטלת בספק.
הילדים שלנו נחשפים לצד אפל שלנו, שלא רק שאינו חלק מאתנו אלא שאין שום צדק בעולם שיהיה עליהם להתמודד אתו ולספוג על עצמם מצב שמלוא האחריות לטיפולו מונחת על כתפינו בלבד!
אם בית המשפט כבר נכנס לתמונה, המצב שלכם, מכאן ואילך עולה הילוך והופך למדרון חלקלק מאוד!
למי שעדיין לא הגיע למצב בו עליו להתמודד עם הליכים משפטיים נגדו, חייב זאת לעצמו לקרוא את השורות הבאות ומי שכבר נקלע לסיטואציה זו יוכל להזדהות.
כשבית-המשפט נכנס לתמונה, ביניכם לבין הגוף/נושה שלו אתם חייבים כספים, אין לכם הרבה אפשרויות ומרחב תזוזה. בית המשפט מחליט ועליכם לקיים את החלטתו ולא…תגלו מהר מאוד את נחת זרועו של המערכת המשפטית בישראל!
מעיקולי חשבון הבנק, חסכונות(במידה ונותרו מתקופת הקורונה), עיקולי רכבים, שלילת הזכות לחדש רישיון…והרשימה ארוכה של הגבלים לרשות בית המשפט…
פתאום, לא רק שעדיין עליכם להמציא סכומי עתק של כספים עבור החובות שצברתם, עתה, גם מגבילים את חייכם מקצה לקצה. נשמע כמו דרך פעולה משפטית לא הגיונית…נכון! אבל זו המציאות שמחכה למי שממשיך לשבת על הגדר ובוחר שלא לפעול.
למזלנו, ישנו תיקון בחוק אשר נותן לנו את היכולת לראות את האור שבקצה המנהרה
כל מי שנקלע לחובות גדולים בתום לב וחי לצד עיקולים והגבלים משפטיים יכול לנצל את התיקון בחוק החייבים ולהיכנס להליך משפטי שנועד לעזור לו לחזור לשגרת חיים כלכלית נורמטיבית כשבסוף התהליך יוכל לפתוח פרק חדש בחיים נטולי חובות.
איך עושים זאת?
בשאלון קצר וענייני תוכלו לבדוק את זכאותכם לסילוק חובות מהחיים ולהתחיל את הצעד הראשון שלכם לקראת חיים נטולי חובות כשהשאלה הראשונה היא?
מהו גילכם?
על "חדלות פירעון" שמעתם?
חדלות פירעון הוא הליך משפטי שמטרתו היחידה היא לעזור לחייבים שנקלעו לחובות גדולים, בתום לב, שאינם יכולים להחזיר ולשלם, לפתוח בפרק חדש בחיים ללא חובות.
כמובן שהליך זה נועד גם לעזור לנושים לקבל את המרב מהתשלומים שמגיע להם אבל הליך זה נועד להגן על החייב מנושים, עיקולים והגבלים עתידיים.
בתום ההליך- במידה והחייב עמד בתנאים של הליך חדלות פירעון, יקבל הפטר מסך כל החובות שצבר עד ליום פתיחת ההליך.
יציאה ממעגל החובות ב-3 שלבים
השלב הראשון בהליך חדלות פירעון הוא ‘עיכוב הליכים’.
בזכות ייעוץ משפטי מקצועי המתמחה בחדלות פירעון העו”ד שמייצג את החייב יגיש בקשה לעיכוב כל ההליכים. כל העיקולים וההגבלים המשפטיים שהוטלו על החייב יוסרו. שלב זה, ברוב המקרים, הוא שלב מאוד אמוציונלי מפני שהחייב, לראשונה מזה זמן רב מקבל בחזרה שליטה על חייו הכלכליים.
השלב השני הוא ‘צו הכינוס’.
בשלב זה- יקבע על החייב סכום לתשלום חודשי בקרן שתפתח על שמו אצל כונס הנכסים.
תשלומים חודשיים אלה יקבעו בהתאם ליכולותיו הכלכליים של החייב. לא מדובר כאן בחקירת יכולת מהסוג שעוברים בלשכת הוצאה לפועל אלא שחקירת יכולת זו באמת נועדה להקל על החייב ולהבטיח שיוכל לשלם את תשלומיו החודשיים מבלי שיפגע.
לצד התשלומים החודשיים, יהיה על החייב להגיש דוחות חודשיים של הוצאות מול הכנסות.
לאחר תקופה בה החייב עמד בתשלומים והגשת הדוחות החודשיים, יוכל עורך-דין המייצג אותו להגיש בקשה להפטר.
הפטר חלוט או הפטר מותנה- השלב השלישי והאחרון שהליך חדלות פירעון בו יקבע האם החייב יקבל הפטר חלוט(הפטר מלא מסך כל החובות) או הפטר מותנה(קביעת סכום לתשלום בפרק זמן קצוב בו ברגע שישולם, יקבל החייב הפטר חלוט).
אם אתם נקלעתם לחובות גדולים וחיים תחת עיקולים והגבלים משפטיים ומעוניינים לפתוח בהליכי חדלות פירעון ולעשות את הצעד הראשון שלכם לקראת חיים נטולי חובות, אתם יותר ממוזמנים לענות על מספר שאלות קצרות וענייניות ולבדוק את זכאותכם לסילוק חובות מחייכם כשהשאלה הראשונה היא:
מהו גילכם?
*כל המידע המוצע בכתבה אינו מהווה הצעה לרכישת שירותים אלו או אחרים ואינו מהווה תחליף לייעוץ השקעות, ייעוץ פנסיוני, יעוץ ביטוחי או ייעוץ פיננסי מכל סוג שהוא .