זעזוע בעולם הרפואה ישראל 2021: עקב העלייה החדה של תביעות בגין רשלנות רפואית, היכולות להגיע ל-1,000,000 ₪ ויותר, רופאים בישראל מחשבים מסלול מחדש!
אלכסנדרה בלוך | זמן קריאה 1.5 דק׳
רשלנות רפואית היא מכת מדינה, כשזה קשור לטיפולים רפואיים הניתנים בישראל ועתה, ב-2021, הרופאים בישראל מוצאים עצמם תחת עין המיקרוסקופ כשתביעות בגין רשלנות רפואית יכולות להגיע למאות ואף מיליוני שקלים בפיצויים! ישראל לא שותקת יותר כי בכל הקשור לרשלנות רפואית…מישהו צריך לשלם על זה ביוקר!
לבדיקת זכאות מהירה ע”י מספר שאלות קצרות וענייניות לתביעה בגין רשלנות רפואית, כל שעליכם לעשות זה לענות על מספר שאלות קצרות וענייניות והשאלה הראשונה היא:
מה היא קבוצת גילך?
לפני עשרים שנים לערך, יכולתם לקרוא בעיתונים על מטופל שעבר ניתוח וכשנשלח להחלמה בביתו. המטופל מצא עצמו חוזר לבית החולים כשהוא מתלונן על כאבים (פוסט ניתוח) רק כדי לגלות כי בניתוח שעבר(בבית חולים ידוע ומכובד) שכחו בגופו מספריים כירורגים ומעבר לכתבה קטנה ול-‘באז’ הרגעי לאותו היום…המקרה נעלם כלא היה. למזלנו- מקרה כמו זה, שצוין לעיל, לעולם לא יוכל לעבור על סדר היום כי בעידן של ימינו אנו כל מטפל רפואי יודע שעל רשלנות רפואית משלמים ביוקר!
עסוקים בהתמודדות עם הנזקים שנגרמו לנו ולא בגורם הנזק בנו
בישראל ישנו מספר לא מבוטל של אלפי אנשים המתמודדים עם הכאב והקושי שנגרם מרלשנות רפואית. לצד איכות חיים ירודה ומאבק יומיומי בין התמודדות בכאב ללא שום השקעה של מחשבה אחת ספונטנית לגבי הנזק שנגרם להם, נזק שגבה מחיר כה כבד על איכות חייהם מטיפול רפואי לקוי שנגרם להם עקב רשלנות רפואית.
רק מי שסובל מכאבים בלתי פוסקים לאורך כל היממה יכול להבין שקודם כל, לפני הכל, דואגים ונלחמים שהכאב ייפסק, כל השאר…יורד בסדר העדיפויות.
ובכל זאת, חשוב לציין שבמידה ועברתם טיפול רפואי וכשיצאתם ממנו מצבכם הרע עוד יותר…כדאי לשקול האפשרות שיכול מאוד להיות שנפלתם קורבן לרשלנות רפואית ושעל המטפל שטיפל בכם לשאת בתוצאות.
הסמכות הרפואית של רופא המטפל אינה חקוקה בלוחות הברית!
כטבע האדם אנו נוטים לתת אמון עיוור וכמעט מוחלט ברופאים המטפלים בנו ואנו לוקחים את דעתם המקצועית בצורה מוחלטת וללא סייג. בגלל אמון זה הרבה מטפלים רפואיים מצליחים לחמוק ולטאטא את הטיפול הרשלני שלהם כלפינו מתחת לשטיח ולהצדיק את חפותם במילים גדולות, לצד טרמינולוגיה רפואית מקצועית שלא מובנת לנו.
כמה פעמים יצא לנו להרגיש קטנים וחסרי משמעות כשהרופא המטפל שלנו החליט לדבר אלינו “מגבוה”? לא פעם ולא פעמיים! עלינו להתעורר ולהבין שגם רופאים הם בני אדם ובני אדם כפי שכבר ציינו, חוטאים בטעויות אנוש. ההבדל הגדול כאן הוא שבמקצוע בו בחרו לעסוק טעויות אנוש אלה יכולות לגבות מחיר גבוה מאוד ולכן, המחיר שיהיה עליהם לשלם צריך להיות גבוה גם כן! חשוב לציין כי במידה ומצאתם לנכון לטעון כי עברתם טיפול רפואי רשלני אתם זכאים לפיצוי כספי שיכול להגיע למיליוני שקלים!
כל המודל הרפואי בנוי על “לשלול” – גם אתם חייבים זאת לעצמכם ולשלול ‘רשלנות רפואית’!
כל מטופל שעבר טיפול רפואי שלאחריו נגרם לו נזק חייב לעצמו לשלול את האפשרות שהנזק שנגרם לו הוא כתוצאה של רשלנות רפואית. כדי שנוכל לשלול רשלנות רפואית עלינו להבין מהי רשלנות רפואית:
“רשלנות רפואית פירושה מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו. למשל: רישום תרופה שאינה מתאימה, בעוד כל רופא סביר לא היה רושם אותה בנסיבות המקרה, וגרימת נזק לחולה עקב נטילתה”.
חשוב לציין כי הוכחה של רשלנות רפואית מחייבת ברוב המקרים, הוכחה של גרימת נזק כדי שנוכל לדרוש פיצוי כספי. כלומר אם הרשלנות הרפואית גרמה נזק במישרין, אז ניתן לדרוש פיצוי שיכול להגיע למיליונים של שקלים.
קפיצה כלל עולמית אדירה בתביעות של רשלנות רפואית
בשנים האחרונות אנחנו יכולים לראות עליה חדה על הגרף של תביעות בגין ‘רשלנות רפואית’, לא רק בישראל אלא בכל העולם כולו. זה לא ש-“הרופאים של היום” אינם מקצועיים כמו “הרופאים של פעם” אלא שאנחנו, המטופלים, הפכנו לחכמים יותר.
מקומו של “הרופא” על הר אולימפוס ירד במרוצת השנים עד ל-“גובה העיניים” משום שעולם המטופלים הפך “מיודע” יותר או במילים אחרות חכם יותר וכוחן של אותן “המילים הגבוהות” והלא מובנות הפכו לחלק מ-ז’ארגון שכל מטופל יכול להבין ולהשתמש. כיום בזכות העידן הטכנולוגי, כמעט וכל אחד מאתנו שאמור לעבור טיפול רפואי, חוקר את הנושא באינטרנט ויורד לעובי הקורה בכל שלבי הטיפול מתחילתו ועד סופו הרבה לפני מועד הטיפול. אנחנו יודעים אילו תופעות לוואי עלינו לצפות לאחר הטיפול כך שאי אפשר “לעבוד עלינו” יותר, לתת לנו מרשם תרופות ולסתום לנו את הפה. כיום ניתן לראות לצד כל טיפול רפואי, חוות דעת ומקרים בהם המטפלים התנהלו תחת הקטגוריה של ‘רשלנות רפואית’ ואפילו ללמוד על הנזקים הצפויים מטיפול לקוי כך שלרופאים רשלנים, בימינו אין הרבה מקום להסתתר.
מהי ההגדרה של רשלנות רפואית בחוק?
כל מטופל שעבר טיפול רפואי שלאחריו נגרם לו נזק חייב לעצמו לשלול את האפשרות כי הנזק שנגרם לו הוא כתוצאה של רשלנות רפואית.
כדי שנוכל לשלול רשלנות רפואית עלינו להבין מהי, בהגדרה, “רשלנות רפואית”.
“רשלנות רפואית” פירושה מתן שירותים רפואיים תוך סטייה מרמת הזהירות הסבירה, כאשר סטייה זו גרמה נזק למטופל, שלא היה נגרם אלמלא סטייה זו. למשל: רישום תרופה שאינה מתאימה, בעוד כל רופא סביר לא היה רושם אותה בנסיבות המקרה, וגרימת נזק לחולה עקב נטילתה”.
חשוב לציין כי הוכחה של רשלנות רפואית מחייבת, ברוב המקרים, הוכחה של גרימת נזק כדי שנוכל לדרוש פיצוי כספי. כלומר, אם הרשלנות הרפואית גרמה נזק במישרין, אז ניתן לדרוש פיצוי.
אז, אילו סוגים של רשלנות רפואית מוצגות בפנינו?:
רשלנות רפואית(כללית)
רשלנות רפואית זו היא רשלנות רפואית שהתרחשה בכל מוסד /קליניקה המציעה שירותים רפואיים, בהם מעורב צוות רפואי.
בין אם מדובר ברשלנות רפואית לאחר ניתוח מסובך ועד לטיפולים אסתטיים בקליניקה פרטית. בכל מקום בו המטופל ניגש לטיפול רפואי וכתוצאה מהטיפול נגרם לו נזק רפואי, יכול, רשאי ואך מומלץ לבדוק זכאות לתביעה בגין רשלנות רפואית.
ציבור שלם מתעלם מזכאותם לתביעה בגין רשלנות רפואית רק מהסיבה שאינם חושבים כי מצבם מצריך בדיקה לזכאות עבור תביעה מסוג זה. סיבה נוספת להתעלמות מזכאות לתביעה בגין רשלנות רפואית היא שהציבור חושב שאם עברו טיפולים רפואיים בקליניקות פרטיות ושההליך הרפואי שעברו אינו מציל חיים אז חשיבות המקרה שלהם, בבית המשפט, לא ינקוף אצבעו לטובתם.
רשלנות רפואית בלידה
להביא ילדים לעולם נראה כמטרת חיים הטבועה בקוד הגנטי של כל אחד ואחת מאיתנו ולהפוך להורים, בהמון מובנים, הופכת למטרה מקודשת שמאותו רגע הלידה, החיים הפרטיים שלנו השתנו מקצה לקצה ומעתה, אנו חיים למען מישהו אחר. למען ילדינו.
לצערנו- לא כל תקופת הריון ולידה מסתכמת באירוע משמח ובמקרים מסוימים תקופה זו הופכת לחלום בלהות רפואי הגורר אחריו השלכות טרגיות ולכן חשוב לשלול ‘רשלנות רפואית בלידה’ ובמידה ונמצאה רשלנות רפואית, עלינו לבדוק את זכאותנו לפיצוי הולם.
סוגים של רשלנות רפואית בלידה:
**רשלנות רפואית בלידה יכולה לבוא לידי ביטוי בכל שלב של ההריון ועד לתקופה שלאחר לידה**
קריאות מוניטור שגויות- המובילות לקבלת החלטות שגויות.
שימוש בציוד לא נכון- שימוש בציוד שאינו מתאים לקידום הלידה.
שימוש לא נכון בכמויות של מזרזי לידה ומשככי כאבים- שמוביל למצוקה עוברית.
שיטת יילוד לא נכונה- כשהילוד אינו מתאים ללידה טבעית וכתוצאה נגרם לו נזק פיזי.
היעדר רופא בכיר- במקרים של לידה מסובכת בה נדרש מעורבות רופא בכיר וכתוצאה מכך שרשרת קבלת ההחלטות הלקויה גרמה לנזק.
הרשימה למצבים בהם ישנה היתכנות לרשלנות רפואית ארוכה מדי כדי להכיל במאמר אחד ולכן חשוב לבדוק את זכאותך לרשלנות רפואית בלידה עם גורם המוסמך לכך
אם הינכם חושבים ומאמינים שחוויתם רשלנות רפואית, תוכלו לבדוק את זכאותכם לתביעה בגין רשלנות רפואית כשהפיצויים מתביעות מסוג זה יכולים להגיע למעלה מ-₪1,000,000 !
כל שעליכם לעשות כדי לבדוק את זכאותם לפיצויים בגין רשלנות רפואית זה לענות על מספר שאלות, קצרות וענייניות כשהראשונה שביניהן היא:
מה היא קבוצת גילך?
*כל המידע המוצע בכתבה אינו מהווה הצעה לרכישת שירותים אלו או אחרים ואינו מהווה תחליף לייעוץ מקצועי, יעוץ רפואי או ייעוץ פיננסי מכל סוג שהוא .