חיים תחת מתקפת חובות: האם אפשר בכלל לצאת ממעגל החובות כשבית המשפט ורשויות הגבייה והאכיפה כבר בתמונה?
אלכסנדרה בלוך | זמן קריאה 1.5 דק׳
במציאות של גלגול חובות מחודש לחודש, ריבוי הלוואות שמכסות הלוואות ישנות , אובר-דראפט שחונק כלכלית ומסגרת אשראי שנמצאת מספר צעדים לפני חסימה…יותר ויותר אזרחים בישראל נופלים לבור ללא תחתית כשתביעות, נושים, עיקולים והגבלים משפטיים נכנסים לתמונה.
אז איך אפשר לצאת מהבור הזה ואם בכלל זה אפשרי?
הסערה הכלכלית שהפילה מדינה שלמה על הברכיים
התקופה הקשה ביותר שידעה מדינת ישראל ממשיכה לפקוד אותנו ללא רחם ואת העולם כולו.
עסקים שעונדו בגאון מוניטין של דורות בישראל מוצאים עצמם סוגרים שערים, שכירים שמוצאים עצמם מחוסרי עבודה וגם מועסקים שמזמן מיצו את החסכונות שלהם ושל כל בני משפחתם הגיעו לנקודת שפל כלכלית בה אינם יכולים למצוא קרקע יציבה לעמוד עליה.
למרות שישראל ידועה ביכולות ה-“ג’אגלינג” שלה, לגלגל מינוסים מחודש לחודש, לקחת הלוואות לכיסוי הלוואות ישנות ולהגדיל מסגרות אשראי…היום כמעט וכל אחד מתפלל ל-“ימים הטובים” שכל שהיה עליהם לעשות זה לרדוף אחר “לסגור את החודש”.
מפחדים לענות לטלפון ולפתוח את תיבת הדואר
החובות נערמים, החסכונות שחסכנו במשך שנים, לעצמנו ולילדים שלנו כבר נוצלו כש-“אין לנו פנים” לבקש עזרה מהמשפחה המורחבת שלנו.
אנחנו חרדים לקבל מכתבים מהבנק ובכל פעם שאנחנו פותחים את תיבת הדואר ו-‘לא’ מוצאים מכתב חיוב לתשלום..אנחנו פוצחים בברכת הגומל.
אנו מגלים מהר מאוד את כוחו של הפחד הנוראי הזה לקבל שיחות חסויות לנייד. כי אין לדעת מתי והיכן יתפוס אותנו הבנקאי שכבר מספר פעמים דרש מאיתנו לגשת לבנק ולהסדיר את החובות שצברנו.
המציאות שלנו הופכת עגומה מיום ליום ומשעה לשעה.
החגים הפכו משמחה משפחתית לעול כלכלי שמרגיש לנו, בכל עצם בגופנו, כמו סצנה מסרט “משימה בלתי אפשרית”.
משלמים מחיר משפחתי כבד
אנחנו מנסים להגן על ילדינו, בשיניים, מהתלאות הקשות שלעולם יש להציע וגם כשהמצב דורש מאיתנו “להדק את החגורה”, תמיד ננסה להסתיר זאת מהם ולשדר עבורם ‘סטטוס קוו’.
המציאות החדשה שלה נקלענו פוגעת ביקר לנו מכל ועכשיו, בלית ברירה ולא באשמתנו…אנחנו נוגסים בעתידם עד תום!
לשבור קופת חיסכון של אחד מילדינו, כל מי שעשה זאת יודע עד כמה הרסנית פעולה זו לליבנו אבל כשנמצאים בתוך סערה כלכלית שמלווה אותנו כמעט שנתיים שלמות, כזו שאינה מראה סימני האטה.. אין פלא שרבים מאיתנו מוצאים עצמם במצב שכזה.
הזוגיות מוטלת בספק
הסטטיסטיקה העולמית בעינייני גירושין גם ככה אף פעם לא הייתה לטובתנו ועכשיו נראה כי סטטיסטיקה זו לקחה מספר מנות גדושות של סטרואידים!
זוגות שנהנו מזוגיות מושלמת מוצאים עצמם רבים ונלחמים בינם לבין עצמם ונופלים קורבן ל-“מצב” במקום שיילחמו נגדו יחדיו. אבל מי שבאמת סובל מכל הסיפור הזה, בין כותלי הבית, הם דווקא אלה שלא רכשו את הכלים להבין ולהתמודד עם המציאות שלה נקלעו…הילדים.
כשרשויות האכיפה והגבייה מתערבות
כשהתירוצים לבנק וחברות האשראי נגמרים, כשכבר אי אפשר “לספר סיפורים” לספקים ונותני שירות למיניהם…המציאות הכלכלית העגומה שלכם עולה מדרגה!
אתם מתחילים לקבל מכתבים מרשויות האכיפה והגבייה עם דרישה לתשלום חוב.
למרות שמכתבי דרישת תשלום אינם זרים לכם, מכתבים אלה שונים בתכליתם!
כשרשויות האכיפה והגבייה פונות אליכם, אתם יודעים שאתם בבעיה…בעיה רצינית.
פרט לתחושה שהקירות לוחצים והעולם שלכם מתחיל להתכווץ, אתם יודעים שאותם האנשים/גופים שלהם אתם חייבים כסף רב כבר מזמן איבדו את אמונם בכם והעבירו את דרישתם לתשלום לגורמים מוסמכים.
בשלב זה, במידה ואתם מצליחים לגייס כספים לתשלום החוב, אתם יכולים לחזור לשגרת חיים נורמטיבית. מכיוון שאנחנו חיים בעולם של “סיבה ותוצאה”, לו היה ביכולתנו לשלם את החוב, לא היינו מקבלים מכתבים מסוג זה.
כשבית המשפט נכנס לתמונה
מה שבדרך כלל קורה, זמן לא רב לאחר קבלת מכתבים מרשויות האכיפה והגבייה, בית המשפט מתחיל להוציא ‘צווים’ ו-‘החלטות’.
כשזה קורה, רק אז אתם מבינים את עומקו של הבור הכלכלי בו נפלתם!
עיקולי חשבון בנק, עיקולי רכבים, שלילת חידוש רישיון נהיגה ועוד’…כל ההגבלים המשפטיים נוחתים על גבכם, שרעוע גם ככה מנטל החובות, אחד אחרי השני, כמו “מכות מצרים” נוסח 2021.
עם יד על הלב…איפה טמון ההיגיון המשפטי, הומניטרי והממשלתי בהטלת סנקציות משפטיות כה מגבילות על אדם שגם ככה אינו יכול להחזיר את החובות שצבר עקב מצב כלכלי שפקד אותו שלא באחריותו ובטח ובטח שלא באשמתו?!
התיקון בחוק שנועד לעזור לנו לצאת ממעגל החובות
כל מי שנקלע לחובות גדולים בתום לב וחי לצד עיקולים והגבלים משפטיים יכול לנצל את התיקון בחוק החייבים ולהיכנס להליך משפטי שנועד לעזור לו לחזור לשגרת חיים כלכלית נורמטיבית כשבסוף התהליך יוכל לפתוח פרק חדש בחיים נטולי חובות.
איך עושים זאת?
בשאלון קצר וענייני תוכלו לבדוק את זכאותכם לסילוק חובות מהחיים ולהתחיל את הצעד הראשון שלכם לקראת חיים נטולי חובות כשהשאלה הראשונה היא?
בני כמה אתם?ו
נא להכיר: ‘חדלות פירעון’
חדלות פירעון הוא הליך משפטי שמטרתו היחידה היא לעזור לחייבים שנקלעו לחובות גדולים, בתום לב, שאינם יכולים להחזיר ולשלם, לפתוח בפרק חדש בחיים ללא חובות.
כמובן שהליך זה נועד גם לעזור לנושים לקבל את המירב מהתשלומים שמגיע להם אבל הליך זה נועד להגן על החייב מנושים, עיקולים, והגבלים עתידיים.
בתום ההליך- במידה והחייב עמד בתנאים של הליך חדלות פירעון, יקבל הפטר מסך כל החובות שצבר עד ליום פתיחת ההליך.
סילוק חובות ב-3 שלבים:
השלב הראשון בהליך חדלות פירעון הוא ‘עיכוב הליכים’.
בזכות ייעוץ משפטי מקצועי המתמחה בחדלות פירעון העו”ד שמייצג את החייב יגיש בקשה לעיכוב כל ההליכים. כל העיקולים וההגבלים המשפטיים שהוטלו על החייב יוסרו. שלב זה, ברוב המקרים, הוא שלב מאוד אמוציונלי מפני שהחייב, לראשונה מזה זמן רב מקבל בחזרה שליטה על חייו הכלכליים.
השלב השני הוא ‘צו הכינוס’.
בשלב זה- יקבע על החייב סכום לתשלום חודשי בקרן שתפתח על שמו אצל הכונס הנכסים.
תשלומים חודשיים אלה יקבעו בהתאם ליכולותיו הכלכליים של החייב. לא מדובר כאן בחקירת יכולת מהסוג שעוברים בלשכת הוצאה לפועל אלא שחקירת יכולת זו באמת נועדה להקל על החייב ולהבטיח שיוכל לשלם את תשלומיו החודשיים מבלי שיפגע.
לצד התשלומים החודשיים, יהיה על החייב להגיש דוחות חודשיים של הוצאות מול הכנסות.
לאחר תקופה בה החייב עמד בתשלומים והגשת דוחות החודשיים, יוכל עו”ד המייצג להגיש בקשה להפטר.
הפטר חלוט או הפטר מותנה- השלב השלישי והאחרון שהליך חדלות פירעון בו יקבע האם החייב יקבל הפטר חלוט(הפטר מלא מסך כל החובות) או הפטר מותנה(קביעת סכום לתשלום בפרק זמן קצוב בו ברגע שישולם, יקבל החייב הפטר חלוט).
אם אתם נקלעתם לחובות גדולים וחיים תחת עיקולים והגבלים משפטיים ומעוניינים לפתוח בהליכי חדלות פירעון ולעשות את הצעד הראשון שלכם לקראת חיים נטולי חובות, אתם יותר ממוזמנים לענות על מספר שאלות קצרות וענייניות ולבדוק את זכאותכם לסילוק חובות מחייכם כשהשאלה הראשונה היא:
בני כמה אתם?
*כל המידע המוצע בכתבה אינו מהווה הצעה לרכישת שירותים אלו או אחרים ואינו מהווה תחליף לייעוץ השקעות, ייעוץ פנסיוני, יעוץ ביטוחי או ייעוץ פיננסי מכל סוג שהוא .