צ'מפיון מוטורס- מקום 3 מתוך 10
צ’מפיון מוטורס בע”מ– חברה ישראלית פרטים העוסקת ביבוא והפצה של כלי רכב פרטיים ומסחריים.
צ’פמיון מוטורס משמשת כנציגה הבלעדית, כאן בישראל, של יצרניות הרכב:
- פולקסווגן
- אאודי
- סקודה
- סיאט
- קופרה
החברה נוסדה בחודש מאי לשנת 1965 ע”י איש עסקים יהודי בלגי בשם אהרון גוטווירט.
החברה נוסדה כחלק מחברת ההחזקות ‘אלייד’.
כשהוקמה, רכשה החברה את זיכיון הייבוא והשיווק של מכוניות מתוצרת פולקסווגן בישראל, מחברה שפשטה רגל בשם ‘ויזרה’.
מי הם עשרת סוכנויות הרכב המובילות בישראל 2021? מה אנחנו באמת יודעים עליהם ואיך הם הגיעו לכבד את מיקומם ב-10 סוכנויות הרכב המובילות בישראל 2021?
בסדרת כתבות שאנחנו, כאן באתר SELEB הכנו עבורכם, תוכלו לקבל את כל המידע הרלוונטי ביותר לגבי כל אחד ואחד מסוכנויות הרכב הישראליות שזכו להיכנס לרשימה ובכתבה הבאה, אנו נכיר את ‘צ’מפיון מוטורס‘ שזכתה ככב במקום השלישי ברשימה.
אולי יעניין אותך לקרוא גם>> קרסו מןטורס
קרדיט ל-צ’מפיון מוטורס- www.championmotors.co.il
10 סוכנויות הרכב המובילות בישראל 2021
קצת רקע
1965– החברה הוקמה ע”י אהרון גוטווירט.
אהרון גוטווירט היה איש עסקים יהודי מבלגיה והוא נפטר בשנת 1980.
1965- עם הקמתה של החברה, היא רכשה זיכיון ייבוא של מכוניות פולקסווגן בישראל מחברת ‘ויזרה’ אשר פשטה את הרגל.
1976- רכשה החברה את זיכיון הייבוא ושיווק של “מכוניות הדר. החברה הישראלית ליבוא מכוניות בע”מ” והחלה בייבוא מכוניות מתוצרת חברת אאודי לישראל.
1985- חברת “דלק השקעות ונכסים” רכשה 75% ממניות חברת אספניה אוטומורוס”, שעסקה בזמנו בייבוא מכוניות מתוצרת סיאט לישראל.
1990- צ’מפיון מוטורס רכשה מחברת ‘דלק השקעות ונכסים’ את הפעילות הייבוא של מכוניות מתוצרת סיאט ואף רכשה ממנה את יתרת מניות חברת “אופרן”, שהייתה נציגת יורופקאר בישראל אשר הציעה כלי רכב להשכרה.
1991- בעלי חברת ‘סקו-קאר’, שלמה שמלצר ושלומי פוגל, השיגו את זיכיון הייבוא של מכוניות סקודה לישראל.
2000- פולקסווגן העולמית רכשה את יצרנית המכוניות סקודה וכתוצאה מכך, מכיוון שצ’מפיון מוטורס הייתה היבואנית הבלעדי של רכבי פולקסווגן, רכשה 51% ממניות סכו-קאר ושינתה את שמה ל-“צ’מפיון ס.כ.ו. קאר”.
2006- שמלצר ופוגל מכרו את יתרת המניות שהחזיקו בחברת ס.כ.ו. קאר לידי שותפתם צ’מפיון ובכך החברה החזיקה בידה בעלות מלאה בחברה.
2015- סקודה הפכה לסנסציה ישראלית כשהיא מככבת במקום השישי בהיקף המכירות בישראל, עם עלייה של כ-12.5% לעומת שנה קודמת.
2016- הפכה סקודה למותג האירופאי הנמכר ביותר בישראל ומוקם במקום השלישי בהיקף המכירות לאותה השנה, אחרי יונדאי ו-קיה.
2016- בשנה זו, צ’מפיון מוטורס הינה היבואנית הרכב הגדולה בישראל, כשהיא מחזיקה בנתח שוק של 17.3%.
נתונים אלה נלקחו מאתר www.championmotors.co.il ומקורות שונים ולכן לאתר Seleb אין כל אחריות על על האמור בו.