ציבור ישראלי שלם מחכה כל השנה להשקות החדשות של הסמארטפונים המובילים ביותר בשוק. אז מי הם באמת 10 הסמארטפונים המובילים בישראל 2022?
אם נעצור לרגע ונביט אחורה, יתחוור לנו כי ישנו דור שלם של אנשים, שלא מכירים עולם ללא טלפון סלולרי. כיום- מספר הנייד שלנו, משמש כחלק בלתי נפרד מהזהות שלנו. לצד מספר תעודת הזהות שלנו, חשבון הבנק ואפילו כתובת המגורים שלנו…מספר הנייד הפך לחשוב, לא פחות מהם!
הרצון להיות מחוברים, להיות תמיד “בעניינים” ולדאוג שאין אנחנו מפספים מהום…הסמארטפונים מתפתחים ומשתכללים בקצב מחריד, בזמן שהדרישה שלנו לסארטפון הטוב ביותר הבא, משמש כ-דלק מטוסים, היישר לעבר הרבע שני של המאה ה-21!
אז מי הם עשרת הסמארטפונים המובילים והטובים ביותר לשנת 2022? בואו והצטרפו לכתבה הבאה!
מחשבים ניידים, מאז ומעולם היו “השדרוג המושלם” בעולם המחשבים. למרות עידם ה-‘טאבלטים’, ‘פאב-לטים’, ‘מחשבי דסק-טופ’…המוצר “מחשב נייד”(LapTop), כרעיון מחשוב קומפקטי אשר מסוגל לבצע פעולות מחשוב, לא פחות טובות ממחשב ביתי ואף לעיתים בעל ביצועים טובים יותר…נראה שהמארז המחשובי הזה, לא רק שמבטיח את קיומו בעולם המחשוב, אלא מתחיל “לנשוף בעורפו” של המחשב הנייח (ביתי)!
כיום, ב-2022, בתקופת “פוסט קורונה”, אנו נחשפים למחשבים ניידים מסוג אחר. אנו רואים על מדפי התצוגה מחשבים חזקים יותר, איכותיים יותר, יפים יותר….כשהמחיר עבור מחשבי פרימיום…שווים כמעט לכל כיס!
הכתבה הבאה אינה מתרכזת על השוואת מחירים בין הסמאטפונים המוצגים בה אלא מתמקדת ברמת הביצועים של כל מכשיר ומכשיר ביחס למחיר הממוצע בשוק,
כמובן, כי ראוי לציין זאת כאן ועכשיו כי לאתר סלב, אין צד בעניין כל אחד מהמוצרים/חברות שמוצגות בכתבה. הרשימה של עשרת הסמארטםונים השווים ביותר לשנת 2022, נעשתה ע”י מחקר פנימי, מתוך מערכת סלב ולכן, אין האתר ממליץ על מוצר כזה על גבי מוצר אחר ואין לא שום דעה או עניין לגבי מוצר ספציפי.
אז…עכשיו, כשכל ה-‘דיסקליימרים’ למיניהם מאחורינו…שנתחיל?
יתרונות/חסרונות
- + תצוגת 120Hz
- + מצלמות מעולות
- + ביצועים ב-‘רמת קצה’
- + סוללה משופרת
- – מצב סינמה ו-אלגוריתם HDR דורש עוד עבודה
- – המכשיר יקר מאוד לרכישה
- * דירוג מוצר באמזון- 4.4 מתוך 5
להבדיל משנת 2020, כשה-אייפון 12 הסטנדרטי ניצח את אחיו המקצועי יותר…ה-אייפון 12 PRO, בשנת-2021/2, האייפון 13 PRO, בהחלט הראה לכולנו עד כמה חייתי יכול הוא להיות.
במבט חטוף- ניתן להבחין בגודל המוכר של של מסך תצוגה Super Retina XDR בגודל-6.1 אינץ’ אבל בחברת אפל, סופסוף החליטו להביא את ה-ProMotion לאייפון.
עם פאנל 120Hz חלקלק וקריספי ביותר. את הנוטש’ בנייד, הצליחו להקטין ב-20%.
בכל הקשור למצלמות של ה-iphone 13 Pro, אנחנו יכולים לצפות לחיישנים גדולים יותר, צוהרים(apertures) גדולים יותר אשר מעניקים ביצועים מעולים תחת תאורה נמוכה, וניתן לשים לב לכך כשמעבירים את הנייד למצב UltraWide.
*מצב UltraWide ב-ipgone13 Pro, מציע עכשיו גם צילומי מאקרו ו-X3 יכולות טלה-פוטיות!*
בנוגע לצילומי וידאו- ה-iphone עדיין חושלת על פני השטח ומובילה, בדגם הזה, היא מוסיפה מספר פיצ’רים חדשים כמו Cinematography, המעניקה שליטה גדולה יותר על הנראות של הצילומים בזמן אמת.
תחברו את טכנולוגיית ה-ProMotion עם הצ’יפ A15 ו-סוללה בעלת קיבולת גדולה יותר…הרי לכם אריכות ימים ביצועית ומקצועית, כשבידכם שימוש רציני של המכשיר למשך יומיים שלמים, בין טעינה לטעינה!
עם עיצוב Stainless Steel, נוטש’ קטן(20% קטן יותר מקודמיו) ועמידות למים מעולה…Apple עדיין זהירה בנוגע לעדכון העיצוב של המכשיר ולכן, ה-iphone13 Pro ישאר נאמן לעיצוב של הדגם הקודם, iphone 12Pro.
מה שאומר…נוטש’ מוכר במראהו(למרות ההבדל בגודל שלו), צדדים מפלדת אל-חלד…כשמסתכלים על המכשיר החדש, בהשוואה למכשיר שקדם לו, ניתן לראות בבירור כי שני הדגמים באותו הגודל, למרות שה-iphone13Pro מעט עבה יותר וכבד יותר ב-15 גרם(אם נרצה להיות ממש קטנוניים).
ביחד עם מסגרת מרובעת(אותה מסגרת שהוצגה לנו לראשונה עם ה-iphone 12), זה משאיר את הנייד מעט מגושם, למרות שהכובד של המכשיר ומסגרת הפלדה, מותירים לנו תחושה של איכות גבוהה ביד!
יתרונות/חסרונות
- + מצלמה מעולה
- + תצוגה יוצאת מהכלל
- + תמיכה לעט ה-‘סטיילוס’
- – המכשיר גדול ומעט מסורבל ביד
- – המכשיר יקר לרכישה
- – טעינת המכשיר איטית
- * דירוג מוצר באמזון- 4.6 מתוך 5
בזמן שה-S21 אולטרה של סמסונג, השתעשעה לה עם ה-סטייל קונספט פיצ’רים של “Note“, הגלקסי S22 אולטרה, ללא כל עוררין, הרי מדובר כאן בממשיך דרכו, הרשמי, של דגם ה-Note 20 Ultra מ-2020 בכל צורה פרט לשם המכשיר.
העיצוב בהחלט ששונה מהדגמים השונים של סדרת המכשירים של גלקסי S22, אשר אפשר לומר כי יש לו ‘לוק’ של נוט, לצד הפיצ’רים המתאימים למכשיר ‘נוט’ מבית סמסונג ובמיוחד שיש למכשיר עט סטיילוס המרחיב את הפונקציונליות והפרודקטיביות של המכשיר מול מכשירים מתחרים, הדומים לו בדרגתם.
למרות הנראות של מצלמות ה-S22(מבחינת חומרה), השדרוגים שחברת סמסונג עשתה, עבור ביצועים אופטימאליים, בהחלט שניתן לומר, בלב שלם כי למכשיר זה יש את אחת המערכות צילום הטובות ביותר שיש לסמארט-פון להציע כיום!
עם 108Mpלמצלמה המרכזית המגובה בעדשה UltraWide ו- 2עדשות Telephoto, ברמות זום שונות אשר מביאות יכולות זום משופרות מדגמים קודמים, יש לנו כאן מפלצת שבאה לעבוד ולא…רק באה לעבודה!
תצוגת המסך היקרה של הגלקסי S22 Ultra, עם תצוגה של 6.8 אינץ’ LTPO AMOLED מצליח מסך הגלקסי לספק עבורנו רזולוציה גבוהה בעלת WQHD, פלוס רזולוציה אדפטיבית עם RefreshRate של 120Hz, לצד תמיכת תוכנה ארוכת טווח.
יתרונות/חסרונות
- + ביצועים מעולים
- + מצלמה יעילה
- + חיי סוללה ארוכים
- + עלות המכשיר ביחס לתמורה הטכנולוגית, שווה לכל כיס
- – עדיין רץ על תצוגה של 60Hz
- – אין במכשיר מצלמת טלה-פוטו
- – טעינת המכשיר איטית
- * דירוג מוצר באמזון- 4.6 מתוך 5
למרות לאין ל-iPhone 13 את יכולות ה-RefreshRate של אחיו הגדול, ה-iPhone13 Pro, עדיין…המכשיר מכיל בתוכו פיצ’רים מקדמת הבמה כמו הצ’יפ הביוני של Apple, ה-A15 ואחד הפיצ’רים הבולטים במצלמה, הרי שהוא לא אחר מ-Cinematic Mode.
המערכת שמאחורי המצלמה האחורית ממוקמת בצורה אלכסונית, בעיקר כדי לפנות מקום עבור ה-Sensor Shift OIS(ייצוב תמונה אופטי), שהיה ניתן למצוא, אקסקלוסיבית רק במכשירי אייפון 12 פרו מקס!
בקדמת המכשיר, למרות ה-RefreshRate הנמוך(60Hz), עדיין, אנחנו מקבלים תצוגת מסך מהממת, בגודל של 6.1 אינץ’ עם נוטץ’ קטן יותר!
מערכת ההפעלה, ה-iOS 15, היא בהחלט תוספת יפה לדגם אייפון זה( לא שהיו תלונות למערכת ההפעלה הקודמת, כן…? עדיין, זה נחמד לשפר, גם כשאין מקום או צורך לשיפור).
לצד פיצ’רים חדשים, שנועדו להקל על חווית המשתמש כמו “סיכום הודעות”, מערכת ההפעלה החדשה של Apple למכשירי ה-iphone, בהחלט נועדו לשפר את חווית השימוש שלנו במכשיר!
כמו בגרסת ה-Pro, חיי הסוללה המרשימים של ה-iPhone13 נותנת לנו “שקט תעשייתי”, במיוחד כשאנחנו יכולים להסתמך על Apple שתביא לנו טעינה סופר מהירה לסוללה חייתית וחדשה!
יתרונות/חסרונות
- + ביצועים מעולים
- + חיי סוללה טובים ויציבים
- + מצלמה טובה מאוד
- – תצוגת 60Hz
- – טעינת מכשיר איטית
- – גב המכשיר עשוי פלסטיק קשיח. מועד לשריטות
- * דירוג מוצר באמזון- 4 מתוך 5
סביב הסמארט-פון הזה, יש וויכוח לגבי המחיר. יש שטוענים כי המחיר גבוה מדי, ביחס לגרסה זו, לעומת גרסת הפרו ויש שיטענו ההיפך.
ה-Google Pixel 6a מכיל בתוכו את שבב ה-Goggle Tensor, אותו שבב שגרסת הפרו מכילה, מה שהופך את מכשיר זה למכשיר דגל לכל דבר, מבית גוגל!
מבחינת חומרה, יש על מה להתאכזב:
אם תרכשו את מכשיר ה-Google Pixel a6, תגלו מהר מאוד כי תצוגת המסך הינה רק 60Hz RefreshRate, טעינה איטית של 18W וגב מכשיר מפלסטיק אשר נשרט בקלות.
אם נכה על חטא- תמצאו מצלמה מרכזית ב-12.2Mp ממש כמו ה-Pixel-5 ולא שכמו ה-Pixel-6 שבו הייתה מצלמה ב-50Mp.
אם נניח את כל החסרונות לרגע בצד…ביחס לעלות המכשיר,, אתם יכולים ליהנות מ-100% חוויית משתמש שיש לגוגל להציע עבורכם, לצד 3 שנות תמיכת מערכת הפעלה ושדרוגי אבטחה.
יתרונות/חסרונות
- + תצוגה 120Hz
- + מצלמות יוצאות מהכלל
- + מערכת הפעלה ‘חלקלקה’ ונוחה מאוד לשימוש
- + חיי סוללה שופרו באופן משמעותי
- – נייד מבית Pixel הכבד והגדול ביותר עד כה
- – “הטענה מהירה” מסורבלת
- * דירוג מוצר באמזון- 4.1 מתוך 5
בשנת 2021, גוגל הצליחה לעשות מספר גלים, כשהשיקה את ה-Pixel-6 ו-Pixel-6 Pro כשהחליטו לצאת לשוק עם שבב משלהם (TENSOR) ומערכת הפעלה של אנדרויד12, מישר מהקופסה וכל אלה…לצד עיצוב חדש לגמרי ומצלמות מודרגות ומשופרות לחלוטין!
ה-Google Pixel Pro 6 הוא מכשיר גדול ועל זה אין מה להתווכח! אבל עם ה-גודל, באה הסיבה לכך וכאן זה מתחיל להיות לנו מעניין.
עם תצוגה של QHD+CurvedEdge OLED ו-RefreshRate של 120Hz, בהחלט שאפשר לומר כי Google Pixel 6 Pro נושף שעורפו של האייפון 13 פרו!.
מערכת הצילום במכשיר מסתמכת על החיישן המרכזי והחדש בגודל של 50Mp, אשר מספק לנו טווח מאוד דינמי של יכולות צילום ופיצ’רים חדשים ומעניינים כמו Magic Eraser, Face Unblur.
למכשיר יש גם מצלמת 12Mp,UltraWide& Periscopic 48Mp Telephoto עם X4 זום אופטי.
השבב של גוגל…ה-Tensor Silicon, לא ממש חוצה גבולות בתחום השבבים שבשוק הסמארטפונים ובמיוחד כשמעמידים אותו מול המתחרים שלו אבל במציאות, כשמפעילים לחץ עבודה על המכשיר, הוא בהחלט מספק את הסחורה, אם זה מדובר באפליקציות כבדות או משחקים.
ל-Goolgle Pixel 6 Pro יש סוללה בהמתית של 5003mAh אשר מבטיחה חיי סוללה ארוכים, למעשה…מכשיר זה מספק חיי סוללה ארוכים יותר מכל דגמי ה-Pixel שנוצרו מאז ועד היום! וכל זאת…לצד טעינה מהירה!
יתרונות/חסרונות
- + הנייד הטוב ביותר לרמה שלו
- + מצלמות ורסטיליות
- + עיצוב ייחוד( כיסוי קרמי יוקרתי דוחה טביעות אצבע)
- – אין במכשיר זום פרה-סקופי
- – המכשיר יקר לרכישה
- * דירוג מוצר באמזון- 4.5 מתוך 5
ה-Oppo Find X5 Pro הוא מכשיר סלולרי מדהים בכל דרגת מדידה!
עם מסך 7.5 אינץ’, 10 ביט, 120הרץ +QHD…מדובר כאן באחד מהמסכים הטובים ביותר כרגע בשוק!
עם טעינה של 80W חוטי ו-50W אל-חוטית וסוללת ה-5000mAh, לצד מצלמה איכותית, מקדמת הבמה המאחסנת בתוכה חיישן של 50Mp(גם בעדשה המרכזית וגם בעדשת ה- UltraWide).
לצד כל הטופינים של מערכת ומרה מובילה בקטגוריית ה-‘צילום’, עדיין…נצטרך לחיות ללא Perescopic Lens.
עדשת ה-Telephotoבמכשיר זה מביאה לנו X2 זום בלבד אך התוצאות המתקבלות מכל שלושת המצלמות האחוריות של מכשיר זה הן יוצאות מגדר הרגיל!
העיצוב מכשיר זה מרגיש בכך ידינו כי מדובר כאן במכשיר יוקרתי.
גב המכשיר לא עשוי מזכוכית גורילה או פלסטיק קשיח אלא שמדובר כאן בכיסוי ‘קרמי’!
כיסויים מסוג זה הם יקרים לייצור אך היתרונות של כיסוי קרמי עולים ברמתם מול כל חומר אחר עבור ייצור כיסויי ניידים.
לכיסוי הקרמי יש את התכונות החזקות של זכוכית גורילה אך גם כן, יש לה תכונות חזקות יותר מדחיית אבל וטביעות אצבע על גבי המכשיר.
בזכות הכיסוי הקרמי, אנחנו יכולים לראות את הקימורים המושלמים סביב עדות המצלמה בגב המכשיר. דבר היכול להתבצע רק בשימוש בחומרים קרמיים ונותן לנו מראה חלקלק ונטול קצוות!
מבחינת ביצועים- ה-Oppo Find X5 Pro נושף בעורפם של סמארטפונים מובילים בשוק.
כשיש לכם במכשיר החכם שבב Snapdragon 8 Gen1, 256GB אחסון ו-12 GB RAM…הדאגה היחידה שיש לך היא האם אתה מוכן לשלם את המחיר היחסית גבוה, עבור מכיר זה? כי השאר…אתה מסודר!
יתרונות/חסרונות
- + ביצועים מעולים, התואמים למוצרי דגל של סמסונג
- + חיי סוללה טובים להפליא
- + המכשיר מתקפל לחצי
- – עמידות המכשיר, בעיקר המסך וריבוי הקיפולים שלו
- – הטענה איטית ביותר (25W)
- – אין במכשיר מצלמת טלה-פוטו
- * דירוג מוצר באמזון- 4 מתוך 5
סמסונג לקחה ברצינות יתרה את הבעיות אשר נבעו מהדגם הקודם למכשיר זה, Z Flip 3, כמו חיי סוללה קצרים, מצלמה בינונית בביצועיה וכמובן המחיר שלא ממש הצדיקו את קיומם…ולכן, הדגם החדש, Samsung Galaxy Z Flip 4 הוא מכיר נייד שניתן להשתמש כל היום, עם מצלמה מרכזית UltraWide בדיוק כמו לדגמי הדגל S22 ו-S22 Plus.
מה שמותיר בידינו זה מכשיר סלולרי, סמארט-פון מתקפל הטוב בעולם, כיום!
במכשיר המשתווה כמעט למכשירי הדגל בשוק, בהחלט שניתן להתענג במחשבה, לרכוש מכשיר סלולרי עם מסך מתקפל.
כשעננה שחורה עדיין מרחפת לה מעל העמידות של מסך מתקפל לאורך זמן, סמסונג טוענת כי המכשיר עבר מבחני עומס של למעלה מ-200,000 פתיחות וסגירות של המכשיר (המשתוות ל-5 שנים של שימוש יומיומי ממוצע) והמכשיר צלח אותם.
לצד שיפור משמעותי של חיי סוללה, שבב של Snapdragon 8 פלוס דור 1 ויעילות שימוש באנרגיה הניתנת בבירור לתשומת ליבם של המשתמשים, זה אומר, שבסופו של יום…לא תצטרכו להתפלל ולהגיע אליו ללא טעינת ביניים!
עם 8GB RAM, אתם מסודרים! אבל אולי כדאי שתחשבו, כבר בעת הרכישה, להגדיל את נפח האחסון ל-256GB.
למכשיר יש ‘קורא טביעת אצבע’ בצד המכשיר. שינוי מרענן לפונקציה זו.
לכל דעה ועניין- אפשר לקרוא למכשיר הזה S22 עם מעבד טוב יותר שמתקפל לחצי! אין על מה להתווכח, מכל הבחינות, המכשיר הזה “להיט”!!!
יתרונות/חסרונות
- + הטענה סופר-מהירה של 80W
- + אריכות ימים מרשימה
- + מפרט טכני יוצא מגדר הרגיל
- – איכות ביצועית של המצלמות לא עקבית
- – אין דירוג IP
- * דירוג מוצר באמזון- 4.2 מתוך 5
OnePlus 10 Pro– מכשיר הדגל החדיש ביותר מבית OnePlus!
ה-OnePlus 10 Pro הוא מכשיר סלולרי חכם המהווה תחליף לא רע בכלל ל- Samsung S22 או לאחד מהדגמים בסדרה של Pixel 6 של גוגל.
כמו רוב מכשירי דגל אחרים, במכשיר זה, חבוי בתוכו שבב Snapdragon 8 Gen1 וטעינה של 80W חוטית ועוד קשת של מפרט טכני אשר יכול לנשוף בעורפו של כל מכשיר מתחרה אחר בקטגוריה ועכשיו, עם עיצוב חלקלק…נראה כי החברה בהחלט החליטה להשיק מוצר עם הצהרה ברורה לכל!
למרות התמיכה של Hasselblad, המערכת שעומדת מאחורי המצלמה, עדיין משמשת כ-‘עקב אכילס’, גם של דגם זה. למעשה…עקב אכילס ז הוא מה שמפריד בינו לבין Oppo Find X5 Pro.
למצלמות האחוריות יש מערכת של 3 חיישנים די מרשימה אבל בכל הקשור ל-‘חשיפה’, התוצאות המתקבלות הן לא כל כך עקביות!
דברים אלה גורמים לנו להסס ולהמליץ על מכשיר זה מפני שהתחושה שמתקבלת היא “עבודה לא גמורה“. מצד אחד, אנחנו מקבלים מערכת חיישנים משולשת אבל מקבלים תוצאות שנויות במחלוקת, במיוחד שעל פני השטח הן נראות רנדומליות.
אפילו אם ניקח בחשבון את מערכת ההפעלה, הסופר- ידידותית למשתמש OxygenOS ונוסיף מעליה את חיי הסוללה המרשימים…עדיין…לא ניתן להתעלם מטעם ה-“בוסר” בפה ממכשיר זה.
יתרונות/חסרונות
- + בהחלט צלמה ללא דופי!
- + הטענה חוטית ואל-חוטית מהירה
- + חיי סוללה יוצאים מהכלל
- –עיצוב מוזר
- – ללא זכוכית גורילה
- – מערכת הפעלה מתסכלת
- * דירוג מוצר באמזון- 4.4 מתוך 5
Vivo, עם השקת הדגם X80 Pro, בהחלט ש-“שיחקו אותה”! סמארט-פון מצלמה שנותן “פייט” רציני אפילו לדגמי הדגל של אייפון, סמסונג וגוגל!
עם שבב Snapdragon 8 Gen1, 4 עדשות אחוריות אשר מקבלות תמיכה מחיישן 50Mp…איך אומרים...“חיה רעה, מבית טוב”!
כל עדשה במכשיר ה-X80 Pro נהנית משבב לעיבוד תמונה של Vivo, ה-V1+. ושלא לדבר על מייצב התמונה על עדשת ה-טלפוטו שמשפרת באופן ניכר את איכות הצילום בזום!
מדובר כאן בחבילת פיצ’רים שלמה עם איכות צילום בתאורה נמוכה שפשוט יוצאת מגדר הרגיל. בואו ונוסיף לכל זה מצבי צילום וידאו מצוינות, עם Cinema-Wide aspect ratio וצילומים וינטאג’ מגורענים…הרי לנו מכנת צילום וידאו משומנת ומוכנה למלחמה בתוך הכיס שלכם!
כן כן…המכשיר גדול. איך שלא נסתכל על זה, הבה נקרא לילד בשמו.
אבל לצד הגודל שלו, נוכל ליהנות ממסך 6.78 אינץ‘ AMOLED, לצד 120Hz LTPOעם RefreshRate Variable ו-רזולוצייה של QHD+.
החיסרון הבולט במכרי ה-Vivo X80 Pro זה שאין לא הגנה של זכוכית גורילה משריטות וסדקים אבל בסך הכל…יש לנו כאן מוצר מנצח לכל דבר, שצריך לקחת בחשבון כשמולנו שחקני מפתח מקצועיים כמו ה-אייפון 13 פרו או סמסונג גלקסי S22 וכיו’ב…
יתרונות/חסרונות
- + עיצוב נחמד ומעניין
- + תצוגה מעולה
- + מצלמה חזקה בביצועים
- + טעינה ממש מהירה 120W
- – חיי סוללה מאכזבים
- – אין דירוג IP
- * דירוג מוצר באמזון- אין כרגע
ל-Xiaomi 12 Pro יש הרבה לספר ולהשוויץ אבל מה שבאמת ניכר בו הם שתי חסרונות בולטים!
למכשיר יש מראה ‘קול’ ו-ספורטיבי עם עיצוב מינימליסטי. תצוגה מרשימה, כשמערכת-Quad Speaker משלימה אותה. מתחת למכסה המנוע, יש לנו שבב Snapdragon 8 Gen1, היאה למרבית ממכשירי הדגל המובילים בשוק, שמביא אתו ביצועים חסרי תקדים.
ברוב המקרים, מערכת הצילום במכשיר זה היא מעולה. לא חלוצה בתחום אך בהחלט מעולה.
לצערנו- חיי הסוללה ב- pro Xiaomi 12 Pro לוקים בחסר. אלא אם אתם ממוקמים ליד שקע חשמל זמין ברוב שעות היום, אתם מהר מאוד תמצאו את עצמכם מתוסכלים וללא סוללה פעילה!
יכול מאוד להיות כי בהמשך, ניתן יהיה, באמצעות עדכוני תוכנה, לעשות משהו בנדון אך נכון לעכשיו ולמען הכתבה…מדובר כאן במפלצת ביצועים, אשר טובה ל-ריצה למרחקים קצרים.
זה נראה כי החברה עלמה רבות להשיג את כל הרכיבים הנכונים להתמודד מול ענקיות השוק אבל ללא יכולת ניצול ופיזור של הספק החשמל מהסוללה.
מה שמחזק תחושה זו היא שנראה כי חברת שיאומי “לא הבינה” עדיין שאין זו חוכמה לחבר רכיבים איכותיים וחזקים במכשיר סלולרי אחד ושהבעיה המרכזית היא, לעשות…לזה יעבוד לאורך כל היום!
לכן- למרות שיש למכשיר את כל “הפעמונים והצלצולים” הנכונים למכשיר דגל, נראה שיש לחברת Xiaomi עוד מה ללמוד ממובילי השוק כמו Apple ו-Samsung, בכל הקשור למכשיר דגל, למעשה הוא מוצר מוגמר!