ארה"ב עושה ל-'ריפל' "חיים קשים" והשמועות מספרות כי 'ריפל' מתכוונת 'לעבור דירה' ולהגר לאירופה. אם כך הדבר, מה גרם ל-'ריפל' לחשוב על מהלך שכזה?!
נראה כי ה-SEC לא נח לרגע, ושוב פעם שם את ‘ריפל’ על הכוונת רק שהפעם, כנראה שלחברת ‘ריפל’ הגיעו מים עד נפש ולפי השמועות, היא מחפשת לעשות “רילוקיישן” מארה”ב לאירופה.
האם זו תחילתה של “עונת ציד המטבעות”, שהחלה עם ‘בינאנס’, המשיך ל-‘ריפל’, ‘FTX’, ‘בינאנס’ בחזרה ועתה…שוב פעם ‘ריפל’?
השאלה שנשאלת כאן היא האם אלה הרשויות האמריקאיות שהחליטו להדק את החגורה על צווארם של חברות הקריפטו, וריפל כאחת מהן, נפלה קורבן או שמדובר כאן ב-“ניסיון התנקשות עסקי” של מתחרות מעולם הקריפטו, לנסות ולחבל בתהליך המיזוג של המטבע XRP עם המערכת הבנקאית העולמית ובכך לסכל את דריסת הרגל של הבנקים אל תוך זירת הקריפטו?
בזמן שהבורסות השונות בעולם מכינות את עצמם לחורף הקרוב, בתקווה שלא נעבור תקופת קורונה נוספת, גם פלטפורמות המסחר במטבעות קריפטוגרפים מתכוננות לחורף מפני שיציבותו של הדולר האמריקאי בהחלו שמכתיב את הטון בערכם של המטבעות הדיגיטליים.
נראה כי מספר מטבעות דיגיטליים, בזירה הקריפטוגרפית, לא כל כך דואגות מיציבות הדולר כשהמטבע של ‘ריפל’…הוא אחד מהם.
אז מדוע עיני ה-SEC נשואות בשנית לכיוונה של ‘ריפל’ והאם ישנו קשר בין שאר המטבעות הקריפטוגרפים לחקירה החדשה שנפתחה לגבי המטבע XRP שהינו צמוד זהב (לא צמוד-$), שהפך, בין היתר, למטבע המועדף על מערכת הבנקים העולמית להעברת הון בין בנקים, בצורה מאובטחת, מהירה ובטוחה ועתה, תכניות גדולות אלה למעשה מערערות את היציבות של עולם הקריפטוגרפי כשהבנקים הגדולים בעולם “נכנסים לתמונה” ושמישהו בזירת הקריפטו לא מעוניין ש-חלום זה יהפוך למציאות?
אולי עניין אותך גם >> מטבעות קריפטוגרפים צמודי מתכות יקרות
מערכת יחסים מקלוקלת של 19 חודשים עם ה-US SEC
מסתבר כי לחברת RIPPLE מאס ממערכת היחסים של 19 חודשים שלה עם ה-US SEC והודיעה כי היא מתכננת לחפש תמיכה מהאיחוד האירופי.
המחלקה המשפטית של RIPPLE(XRP), חשפה מספר עובדות בהן מרבית מהחברות בת של חברת האם RIPPLE, ממוקמות כבר בימים אלה ממש, מחוץ לגבולות ארה”ב עקב התיק המשפטי הפתוח נגדה.
זווית הראייה של המשקיעים כלפי המטבע היא תקופה של ‘חוסר וודאות כלכלית’ ומחפשים להשקיע, עד שיחלוף זעם, בטוקן צמוד נדל”ן כמו Hidwaways (HDWY), שמאחורי המטבע עומדת חברה המשקיעה בנדל”ן יוקרתי.
ריפל קורצת לכיוון האיחוד האירופי בשביל תמיכה
התיק המשפטי שמלווה את ריפל עד כה השפיע רבות על ביצועי המטבע, לאורך כל 2022. ערך המטבע נצח בכ-65% מערכו אשתקד.
למרות ההתנהלות של ריפל עם אחת מפלטפורמות המסחר הגדולות בעולם CoinBase, נראה כי עדיין, ה-‘עמק השווה’ בין ה-SEC לריפל, רחוק מאוד משולחן הדיונים.
ההכנות המקדימות- המחלקה המשפטית של חברת ריפל חשפה לציבור את ההכנות שהחברה שוקדת להוציא לפועל לחדירה שלה לשוק האירופאי. נכון לעכשיו, החברה עמלה לקבל רישיון עם הבנק המרכזי של אירלנד, כשהתקווה היא שברגע ותקבל את הרישיון, היא תוכל למעשה לפסוע את צעדיה הראשונים, בצורה חוקית למהדרין, לאיחוד האירופי.
אולי יעניין אותך גם >> עשרת מטבעות וירטואלים שחובה לעקוב בשביל השקעות ארוכות טווח
לא כל המשקיעים מרוצים מ-"מעבר הדירה" של Ripple
עם נסתכל על התמונה הגדולה, ניתן לראות כי ה-‘סנטימנט’ הכללי של המשקיעים במטבע של ריפל (XRP) אינם שמחים מהמעבר המסתמן של החברה.
ווליום המסחר של XRP צנח מ-$162,000,000 ל-$83,000,000 במקצה האחרון. מה שמרמז לנו כי ה-“התלהבות” המשקיעים קבלה ‘מכה בכנף’. אינדיקטור ה-RSI (RelativeStreagnthIndex) מאשש הבחנה זו כלפי המשקיעים.
מספר לא מבוטל של משקיעים בחרו לשים את הונם כרגע ב-“טוקנים אלטרנטיביים” המגובים אפיקי השקעה שאינם מושפעים מהתנודתיות של המסחר הקריפטוגרפי כמו The Hideaways(HDWY) שלמרות שמדובר בחברה חדשה, מכיוון שהיא משקיעה בנדל”ן, היא למעשה מציעה חלופה בטוחה יותר כרגע, ל-XRP.
האם 'השקעות אלטרנטיביות' חדרו גם לשוק ההון הקריפטוגרפי?
נראה כי משקיעים רבים אשר השקיעו מכספם ואמונם במטבע הקריפטוגרפי שחברת RIPPLE השיקה, בימים אלה ממש, מחפשים אלטרנטיבה ‘בטוחה ויציבה יותר’ ל-XRP, לפחות עד שיחלוף זעם.
להלן, דוגמה אחת לאפיק השקעה אלטרנטיבי, שמצד אחד נשאר בזירה הקריפטוגרפית אך מצד שני…אינה מושפעת מהתנודתיות של שוק המטבעות הדיגיטליים. נא להכיר את HDWY. טוקן קריפטוגרפי המגובה נדל”ן.
חברה חדשה(יחסית) זו, באה לתת מענה לתחום הנדל”ן היוקרתי להיכנס גם לבורסת המטבעות הדיגיטליים.
מה שיפה בהשקעות אלטרנטיביות, זה שתפקידן לאזן את החשיפה שלתיק ההשקעות של משקיע, מחשיפת יתר של אפיקי השקעה המושפעים מהתנודתיות ההולכת וגוהה, לקראת סוף השנה, בכל שוקי ההון בעולם ועתה, גם בזירת המטבעות הדיגיטליים.
The Hideaways– פרויקט שנוצר כדי להסיר את המחסומים שבין עולם הנדל”ן המסורתי להשקעות בתחום המטבעות הדיגיטליים.
החברה מציעה גם Fractionalized NFTs בעלות נמוכה של $100. הנכסים הדיגיטליים הללו מגובים נדל”ן יוקרתי אמיתי מהעולם הפיסי אשר מקנה לבעל ה-NFT, לקבל תשלום שכירות חודשי, כהכנסה פאסיבית בזירת ה-ETH, USDT, USDC.
בהשוואה ל-ריפל(XRP), שעד כה הביאה עמה תשואות שליליות, עקב הסאגה המתמשכת עם ה-SEC האמריקאי, השקעות אלטרנטיביות כמו זו, למשל, מושכות את עיניי המשקיעים של XRP אך השאלה היא האם הם יחזרו והאם כלל הסאגה של RIPPLE תחלוף?
אולי יעניין אותך גם >> הכוכב החדש בתחום ה-“השקעות אלטרנטיביות”
האם "ריפל" מקבלת אש דו"צ מחברותיה בזירה?
לאחר תקופת הקורונה, כשלראשונה בתולדותיה הקצרות של הזירה הקריפטוגרפית, היינו עדים להשפעות הכלכליות של שוקי ההון המסורתיים על פלטפורמות המסחר הדיגיטליות.
כשערך הדולר האמריקאי מתחיל להתנדנד לו לגבהים מסוכנים, הדבר משפיע על כושר הקנייה/מכירה של מטבעות כמו ביטקוין, אתריום וגם למטבעות היציבים כמו USDT וכו’…
כשמטבעות כמו XLM, המגובה ‘כסף'(המתכת היקרה הנסחרת בבורסת הסחורות) ו-XRP המגובה זהב…כל המטבעות המגובות דולר אמריקאי, מתחילות לחשוש כי אולי הם שמו אמונם המעצמה כלכלית הנראית במאקרו, כמעצמה במשבר כלכלי.
אם נרצה להוסיף ‘מכה על חטא’, ריפל, בזכות היציבות של המטבע שלה(XRP מגובה זהב), קרץ בצורה חיננית ומפתה לכיוונה של המערכת הבנקאית העולמית ובזכות הטכנולוגיה החדשנית העומדת מאחורי המטבע(קצב העברת כספים גדולים במספר שניות בודדות) יצרו מציאות עסקית בה תכניות כלכליות מתחילות לרקום עור וגידים, להפוך את מטבע ה-XRP למטבע הדיגיטלי הראשון בעולם שיחשב למטבע הסחיר היחידי והעיקרי של מערכת כל הבנקים בעולם.
אין נשגב מן המציאות כי יכול מאוד להיות שהחקירה האחרונה שנפתחה כלפי ‘ריפל’, לחיצת ההדק אם תרצו, הגיעה דווקא מבית.
האם זה בדיוני מדי לחשוב שאולי יש כאן מזימה, מאחורי הקלעים, של מתחרות אחרות, יצרניות של מטבעות קריפטוגרפים אשר לא מעוניינות ש-‘ריפל’ תאיים עליהן מבחינה כלכלית/עסקית ואולי יש מי שמוכנה להתנקם ב-ריפל על העובדה שהיא עוזרת ל-“ארכי-נוכל” של כל האידיאולוגיה שעומדת מאחורי עולם הקריפטו והוא לצאת נגד המערכת הבנקאית ולהוציא את ידה מ-“צנצנת העוגיות” של הפרט, ע”י יצירת עולם פיננסי דיגיטלי, הרחק מידיהם הדביקות של הבנקים. והנה…מטבע קריפטוגרפי בשם XRP, מאיים לשבור את האיזון שבין שני העולמות ולהחדיר “את האויב” מהדלת האחורית.
אולי יעניין אותך גם >> עשרת המטבעות הוירטואלים המובילים בעולם
דיסקליימר: אתר seleb.co.il אינו פועל או מתיימר להיות חברת ייעוץ השקעות/ סוכנות ביטוח. התכנים המוצגים באתר והפרסומים המובילים אליו ו/או ממנו אינם מהווים ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות ו/או הצעה להשקעה ו/או הצעה לציבור לפי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ”ה-1995 ולפי חוק ניירות ערך, תשכ”ח-1968. המידע באתר אינו מהווה הצעה השקעה, וכן המידע אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין במידע המובא באתר כדי להוות התחייבות לתשואה עודפת ואין בתשואות העבר בכדי להבטיח תשואה דומה בעתיד. בקבלת החלטת השקעה במסגרת הפרסומים לעיל, על המשקיעים/המשתמשים לסמוך על בדיקה שהתבצעה על ידם בלבד אודות ההשקעה ותנאיה, לרבות יתרונות וסיכונים הכרוכים בהשקעה, ועליהם לפנות לקבלת ייעוץ מיועצים מתאימים בנוגע לסוגיות משפטיות, חשבונאיות, כספיות, ענייני מיסוי וכן כל סוגיה אחרת הקשורה לביצוע השקעה.