פיצויים של עשרות ואף מאות אלפי שקלים על נזקי גוף מפציעות במרחב הציבורי. כל מה שאתם צריכים לדעת במאמר מקיף אחד.
זמן קריאה 1.5 דק׳
אלפי ישראלים נפצעים ממחדלים במרחב הציבורי, משלמים על מחדלים אלה בבריאות שלהם, חיים עם ההשלכות של מחדלים אלה ואינם יודעים שהם יכולים לקבל פיצוי כספי גדול על נזקי גוף במרחב הציבורי. זה נועד, ב-2 דקות קריאה, לעזור לישראלים שעברו טיפולים דנטלים שסובלים מכאבים כרוניים שמקורם מטיפול לוקה של רופא המטפל, לבדוק את התאמתם וזכאותם לתבוע בגין רשלנות רפואית.
אם נפצעתם במרחב הציבורי, כדאי לכם למהר ולבדוק את זכאותכם לפיצוי הולם שיכול להגיע למאות אלפי שקלים ויותר יכול לעשות ע”י מספר שאלות קצרות וענייניות והשאלה הראשונה היא:
מה הגיל שלך?
כמעט וכל אחד מאיתנו חווה לפחות פעם אחת בחייו נזק גופני במרחב ציבורי שבאחריות הרשות המקומית. אם זו מעידה ממדרכה, נפילה לתוך בורות…ואנחנו, באופן טבעי מחליטים להמשיך הלאה בחיינו מבלי לחשוב בכלל האם מישהו צריך לקחת אחריות .
למי מפנים את האצבע המאשימה?
במידה ונפגעתם ממפגע אשר נמצא בשטח ציבורי, תוכלו לתבוע את הרשות המקומית, קרי, העירייה ואם המפגע אשר גרם לפציעתכם נמצא בחלקה פרטית, תוכלו לתבוע את בעלי אותה חלקה.
לא להשאיר מקום לספק
מכיוון שחובת ההוכחה חלה על הנפגע, ישנם מספר צעדים חשובים שצריך לעשות כבר בדקות הראשונות שלאחר התאונה כמו איסוף ראיות ממקום הפגיעה ולגשת מיד לטיפול רפואי ותעד את המקרה, שחור על גבי לבן ולהלן מספר נקודות חשובות שעל הנפגע לקחת בחשבון:
- לצלם ולתעד את מקום האירוע ואת המפגע(אם לא באותו הזמן, זמן קצר לאחר התאונה).
- לגבות עדויות מזירת האירוע. שמות ופרטי קשר ואם ניתן, להקליט (בהסכמה כמובן) עדות מהשטח או לפחות שליחת סמס עם העדות שלהם.
- לדווח לרשות המקומית(העיריה) על המפגע, לקחת פרטי נציג ולתעד את יום והשעה של ההתקשרות.
- בבדיקת רופא- יש לציין בכתב שהפגיעה היא כתוצאה ממפגע באזור ציבורי. יהיה עליכם לפרט את המקרה
איסוף רשומות וקבלות
מיותר לציין כי לאחר התאונה מהמפגע בשטח הציבורי, יהיה עליכם להצטייד בעו”ד מומחה לנזיקין. כמובן שהוא ילווה אתכם לאורך כל הדרך ויאמר לכם בדיוק מה יהיה עליכם לעשות אבל אנחנו נספק מעט ממה שיוטל עליכם, באופן שוטף לאסוף:
- רישום הוצאות שהתווספו לכם עקב התאונה(טיפולים, תרופות, נסיעות ליפולים..)
- היעדרות מהעבודה וחופש מחלה- היעדרות מהעבודה חייב להיות רשום בתלוש השכר. במידה ואתם ניצלתם חופש מחלה ואתם נעדרים לתקופה של חודשים מהעבודה, תוכלו להגיש תביעת כושר עבודה בביטוח לאומי, במקביל לתביעת הנזיקין.
- שינויים בהתנהגות ושינוי מצב נפשי- לעיתים קרובות הפגיעה בנפש לא נופלת בחשיבותה מהפגיעה הפיזית עצמה. דיכאון, פוסט טרואמה, מתחים…יכולים להוות קשר ישיר למקרה וצריך לעדכן את הרופא המטפל להמשך טיפול.
פיצוי על נזקי גוף עקב מפגע במרחב ציבורי דורש ייצוג
תביעות נזיקין, בהתאם לחומרת הפציעה, המגבלות הפיזיות/נפשיות, הטיפולים הרפואיים, פגיעה בכושר עבודה…כל אלה יקבעו את גובה הפיצוי ואם אתם רוצים להבטיח לעצמכם למצות את מלוא גובה הפיצוי לפציעה שלכם, אתם חייבים ייצוג משפטי מקצועי שמתמחה בתחום נזקי גוף.
אם עברתם תאונה במרחב ציבורי ואתם חושבים שמגיע לכם פיצוי כספי על פציעתכם, תוכלו לענות על מספר שאלות קצרות וענייניות ולבדוק את זכאותכם לתבוע על נזקי גוף במרחב ציבורי.
כל שעליכם לעשות זה לענות על מספק שאלות קצרות וענייניות כשהראשונה מבניהן היא:
מהו גילכם?