האם Binance בדרכה להפוך ל-FTX 2.0?

דקלה ש.

בינאנס עושה זאת שוב- עננה של שחיתות מרחפת מעל פלטפורמת המסחר הגדולה בעולם למטבעות קריפטוגרפיים. האם יש אמת בדבר? האם השמועות נכונות...?

נראה כי טלטלה גדולה בעולם הקריפטו, בתקופה האחרונה. מפלטפורמת מסחר אחת לשנייה…מסתבר כי המושג “פשיטת-רגל” בעולם הקריפטו, אט אט הופך לנושא שיחה בין המשקיעים במטבעות דיגיטליים.
האם מדובר כאן ב-‘אפקט דומינו’ או אם תרצו “בועה” שעתה מתפוצצת, כשהשלכותיה משפיעות לכל עבר או שמדובר כאן שניסיון תקיף מערכת הבנקים העולמי, לנסות ולהפיל את המתחרה שלה, מעולם הדיגיטל, כשהיא מכוונת את חרבה ישר לעורק הראשי?

לצד המעצר של SBF (Sam Bankman-Fried) בבהאמה, כשצווי מעצר פתוחים מחכים לבואו בארה”ב…נראה כי עכשיו, ענקית המסחר במטבעות קריפטוגרפיים, בינאנס נמצאת על כוונת הרשויות  גם כן.
נראה כי ישנו קשר ישיר בין פלטפורמות המסחר במטבעות דיגיטליים שכשאחת נופלת, היא מאיימת על האחרות, בדיוק כמו שקרה ל-FTX, שגרר אחריו את נפילתה של ‘בלוק-פיי’…
עכשיו כל העיניים נשואות לכיוונה של ‘בינאנס’ פלטפורמת המסחר הגדולה בעולם במטבעות קריפטוגריים.

עלייתה של מעצמת מסחר קריפטוגרפי...Binance!

2017CZ קיצור שמו של מייסד בינאנס, “צ’אנג פן זאוו”, הקים את מה שעתיד להיות, פלטפורמת המסחר הגדולה והוותיקה בעולם הקריפטו…Binance.

כעבור מספר חודשים ספורים, הבין CZ כי סין אינה מקום טוב לגדל פלטפורמת מסחר קריפטו, עקב חסימה טוטאלית של כל עיסוק במטבעות קריפטוגרפים והעביר את ה-HQ של בינאנס ל-‘איי-קיימן’, כשהוא מקים סוכנויות וחברות בת בכל פינה בעולם.
בצורה זו, ע”י פרישה נרחבת של חברת האם ‘בינאנס’ במספר רב של מדינות כך שאם חס וחלילה, מדינה אחת או שתיים מחליטות לאסור על מסחר במטבעות דיגיטליים, הפעילות העסקית של בינאנס מגודרת בשאר המדינות שרישתה לעצמה בחברות וסוכנויות מטעמה.

כבר בשנת 2017, פלטפורמות מסחר ‘רציניות’ פעלו אבל בינאנס לא נכנסה לזירה בידיים ריקות. היא רעננה את הזירה בכך שהיא הייתה למעשה הראשונה שהציעה מגוון רחב ממדים של סוגי מטבעות דיגיטליים למסחר. הרבה יותר משאר הפלטפורמות שפעלו באותה התקופה. כיום, בינאנס נותנת שירותי מסחר וחליפין ליותר מ-600 מטבעות דיגיטלים שונים.

2019– דבר נוסף שהבדיל את בינאנס משאר הפלטפורמות באותה התקופה (כמו CoinBase), הייתה היכולת לסחור במטעות עם מינוף גבוה להחריד(כ-X125)!
השבר משך לפלטפורמה משקיעים רבים, עקב האהבה הגדולה של משקיעים לקחת סיכונים גדולים בפלטפורמות מסוג אלה.

לצד המינוף הגבוהה שמציעה בינאנס, לבינאנס יש אפיק מסחר שמציעה לסוחריה הנקרא: Perpetual Future Contract.
אפיק השקעה מסוג זה מקנה לסוחרים אשר הפקידו בטחונות בסך $10,000 יש את היכולת לסחור בינם ולבין עצמם.

השיטה עובדת בצורה הבאה:
אם “ישראל” מאמין שבתקופה הקרובה, המטבע Bitcoin (שערכו לדוגמה זו הוא $10,000) הולך לאבד מערכו ו-“ישראלה” מאמינה בדיוק ההיפך, שניהם מנהלים חוזה מסוג זה כש-1%, לכאן או לכאן(ירידת ערך או עליית ערך) בערך המטבע יקנה הפסד או רווח לשני הסוחרים בשווי של 100$.

מכיוון שהסיכוי שמטבע ה-ביטקוין להימחק לסכום-0 כמעט ולא מציאותי, החוזה נשאר פתוח עד שאחד מהסוחרים מאבד את הביטחון שהפקיד($10,000) או שאחד מהצדדים מחליט לסגור את הפוזיציה שלו. התשלום עבור ערכו של הביטקוין משולם בכל יום, בהתאם לתנודתיות של המטבע .
בשיטת מסחר זו, אף אחד מהצדדים לא צריך להחזיק כלל בביטקוין!

עכשיו- כשמוסיפים לשיטת מסחר זו מינוף של עד X125, העניינים מתחילים להתחמם!
אם ערך הביקטוין עולה ב-1%, עם מינוף של X125, ‘ישראל’ מרוויח $12,500 ו-‘ישראלה’ מפסידה ומשלם לישראל $12,500.

אבל מה קורה כשל-ישראלה יש בטחונות של $10,000 בלבד ועתה נמחק לה החשבון ורשום לה מינוס של $2,500? מה עושים במקרה שכזה?
בינאנס, מסתבר, לוקחת את העול הפיננסי על עצמה ומשלימה עבור ישראלה את יתרת ה-$2,500 ולוקחת על עצמה, “על הנייר” את ההפסד של ישראלה.
במציאות- בינאנס לא תיקח על עצמה הפסדים מסוג אלה, למרות שהיא מחויבת במקרה שכזה, והיא מוציאה את ישראלה הרבה לפני שהיא מגיעה למצב בו היא נשארת עם יתרה בחשבון עם מינוס!

רעיונות פיננסים מסוג אלה, מבדילים את בינאנס משאר פלטפורמות המסחר, במיוחד שבינאנס הייתה הראשונה שהקנתה לסוחרים להפקיד לחשבון המסחר שלהם ישירות מכרטיס אשראי הפרטי שלהם.

אולי יעניין אותך גם >> עשרת המטבעות הוירטואלים המובילים בעולם

הקשר בין בינאנס ל-FTX

את הנפילה של FTX, כמעט שאף אחד לא הצליח לחזות. כשמשקיעים “הריחו דם במים” ורצו למשוף את הכספים שלהם מהפלטפורמה, מהר מאוד גילו שלרכבת הזאת…איחרו לעלות וכי כל החשבונות בפלטפורמת המסחר הוקפאו!

מסתבר כי ההתנהלות הפיננסית של קבוצת חברים צעירה וחסרת ניסיון גררה אחריה שורה של מהלכים קריטיים לקריסת מערכת המסחר. בין אם מדובר שיצירת מטבע משלה והמסחר בה בפלטפורמה כשהערך שלה נקבע ע”י הבעלים של הפלטפורמה, מה שיוצר בעיה רצינית של אמינות, שקיפות וערך אמתי של המטבע מול מטבעות FIAT, לבין חוסר ניסיון מקצועי בניתוח פנדומנטלי וטכני של שוק המטבעות הדיגיטליים בקודקודי החברה…נראה כי אין מנוס ממציאות עגומה ביותר לחברה ולבכירים שבה ובמיוחד לבעליה!

FTX, חובה לציין כאן כי שמשה כאביר על סוס לבן עבור פלטפורמות שונות שנקעו לחובות והצילה אותם ע”י הזרמת כספים גדולים, כדי שראשם יחזיק מעל המים. הבעיה עם FTX לא ממוקמת באידאולוגיה שלה וה-‘אני מאמין’ שלה אלא דווקא בכישורי הניהול הכושלים של קבוצה של אנשים, צעירים בגילם וצעירים עוד יותר בניסיונם הפיננסי מקצועי.

כש-FTX הראתה סימני גסיסה ובעיות קיום כלכליות, בינאנס קפצה לעזרתה. השאלה שנותרת פתוחה בעיניי רבים היא “מדוע שיריבה ענקים כמו בינאנס ל-FTX תחלץ לעזרתה”?!

על פני השטח, ישנם המון קווי דמיון בין ‘בינאנס’ ל-‘FTX‘.

  • לשניהם יש מטבעות נאייטיב משלהם. BNB לבינאנס ו- FTT ל-FTX.
  • שתי הפלטפורמות מקנות למשתמשים שלה לבצע פעולות מסחר מורכבות, בעלות יחס סיכון גבוה מאוד.
  • שתי הפלטפורמות מעניקות רווחים עבור המשתמשים שלהן בעבור שהשבחת המטבעות הדיגיטליים שלהם.

הקשר בין בינאנס ל-FXT, מעבר לאותם קווי דימיון בשירותים ששתיהן מציעות התחיל עוד ב-2019, כשבינאנס עזרה ל-FTX לעשות את צעדיה הראשונים בתור פלטפורמת מסחר קריפטוגרפי.

ב-2019Sam Bankman Fried ייסד את FTX. במובנים רבים, FTX הלכה בעקבות בינאנס. FTX הרשתה למשתמשים שלה לבצע פעולות מסחר המלוות מינוף גדול( מה שמקנה להרבה סוחרים להשקיע סכומים קטנים יחסית ובעזרת מינוף גדול, ליהנות מפוטנציאל רווח גדול בהרבה מסכום הכסף שהושקע בפעולת המסחר).

כמו בינאנס עם המטבע הנאייטיב שלה(BNB), גם FTX השיקו מטבע נאייטיב משלה(FTT).
הרעיון מאחורי מטבע נאייטיב זה הוא שככל שהפלטפורמה מרוויחה מעמלות על היקפי המסחר בפלטפורמה, כך ערכו של מטבע זה עולה.

בזכות $100,000,000 ביטחונות שקבלה FTX מבינאנס, יכולה הייתה יכולה FTX להתחיל לפעול בזירה הקריפטוגרפית ובעבור סכום ההון שהתקבל, FTX שילמה לבינאנס מניות בחברה וכמות יפה של אותו FTT, המטבע הנאייטיב של FTX.

בנוסף- בינאנס הרשתה ל-FTX לעלות בפלטפורמה שלה חלק מהמטבעות הממונפים שבפלטפורמה של FTX.

לאחר מספר שנים מועטות, FTX הפכה מ-“מתלמד” בעולם פלטפורמות המסחר בקריפטו, למתחרה אימתנית אשר נושפת בעופרה של הפלטפורמה הגדולה בעולם…בינאנס.
מנקודה זו, כשמנכ”ל בינאנס צ’אנג פן זאוו הבין כי FTX מתחילה לאיים על הפעילות והרווחיות העסקית של בינאנס, מערכת היחסים שבין “מורה ותלמיד” הפכו למערכת יחסים של יריבים מושבעים.

בינאנס מיהרה להוריד מהפלטפורמה שלה את המטבעות הממונפים של FTX, בטענה כי מטבעות אלה מסוכנים מדי עבור המשתמשים של בינאנס.
חודשים מספר לאחר מכן, בינאנס השיקה בעצמה מטבעות ממונפים משלה בפלטפורמה.

האם הפעם CZ יילך בעקבות SBF ולא ההיפך?

ה-SEC, הרשות האמריקאית לניירות ערך שמה את בינאנס שוב פעם “בין כוונות“.
היא חוקרת עתה את פלטפורמת המסחר בטבעות קריפטוגרפים, הגדולה בעולם, ועתה…בנושא “חוק ניירות ערך”.

ה-SEC החליטה לחקור את פעילותה של בינאנס בכל הקשור לעבירות אשר נמצאות בתוך גבולות הגזרה של ‘חוק ניירות ערך’, כשהשיקה את המטבע הנאייטיב שלה BNB עוד בהנפקתה הראשונה ICO לפני כ-5 שנים.

למי שאינו מכיר את המושג ICO (Initial Coin Offering), מדובר כאן באמצעי לגיוס הון עבור חברה, בדומה למניות בבורסה רק שכאן מדובר בהנפקת מטבע דיגיטלי הנקרא טוקן(TOKEN).
בשיטה זו, המשקיעים מקבלים עבור ההון שהעניקו לחברה טוקנים שערכם מוערך כי יעלה בעתיד, כשהחברה תתחיל להיות מורווחת מפעילות העסקית שלה.

נושא החקירה של ה-SEC לגבי הטוקן של בינאנס הוא האם הייתה צריכה בינאנס לרשום את הטוקן שלה כ-‘נייר ערך‘, כשהציעה אותו לציבור המשקיעים שלה?

נושא זה סובב סביב הטענה הרווחת כי מרבית מהמטבעות הדיגיטליים צריכים ליפול תחת ההגדרה של “נייר ערך” ושעליהם להירשם כאחד.

אם מניות בשוק ההון מוגדרות כניירות ערך לכל דבר ולמעשה עושות את אותו התפקיד ש-‘טוקנים’ למיניהם עושים, שזה גיוס הון, מן הראוי שלא רק יתאימו את מהות ומשמעות של הטוקנים למניות אלא שייקחו על עצמם גם את ההתחייבויות החלות על מניות, בשימושם לגיוס הון עבור חברה כזו או אחרת.

חשוב לציין כי ההצהרה הרשמית של ה-SEC שלא נפתחה כל חקירה בנושא.

2017– השנה בו הושק הטוקן של בינאנס ה-BNB
תחילה, הוא הונפק כ-‘טוקן’ תחת התקן ERC-20, על גבי הבלוקצ’יין של אתריום ומשם עבר לבלוקצ’יין של בינאנס.

בהנפקה הראשונה, הונפקו 100,000,000 מטבעות BNB, שאותם מכרו ב-$0.15 למטבע אשר הסתכמו בגיוס הון של $15,000,000.

בימים אלה ממש, לקראת סוף 2022, BNB נסחר בצורה ישירה. BNB, כיום נאמד למטבע החמישי בגודלו בעולם המטבעות הדיגיטליים, לצד שווי שוק של 46 מיליארד דולר.

התגובה הרשמית של בינאנס לידיעות על חקירת הרשות לניירות ערך ארה”ב נשמעת יותר כמו התחמקות, כשטענה כי אין זה מן הראוי להגיב בנושא התקשורת הרצופה, בינה לבין הגוף הרגולטורי, בזמן שהחברה ממשיכה לעמוד בכל הדרישות הרגולטוריות המוצבות לפניה.

מה עומד מאחורי החקירה?

בינאנס כבר מכירה היטב את כותלי הרשויות הפדרליות של ארה”ב. נכון להיום, החברה נמצאת תחת מספר חקירות מטעם הרשות. בין אם מדובר בחקריה העוסקת בנושא “חוזים עתידים” ו-“סחורות” לבין חקירה של הרשות לניירות ערך ארה”ב בנושא “מסחר פנימי” בין השלוחה האמריקאית של בינאנס למשרד המרכזי שלה כשהשאלה המרחפת בין שתי החברות הללו היא האם השלוחה האמריקאית פעלה בצורה עצמאית לחלוטין מבסיס האם או האם התנהלו שם עבירות מסוג ‘מסחר פנימי’, אצל עובדי החברה.

אשתקד- בריטניה אילצה את Binance Makers‘ הזרוע הבריטית של הבורסה במטבעות להפיק את הפעילות שלה בתוך תחומי המדינה, כשההוראה יצאה מה-Financial Conduct Authority הבריטית.

לצד כל אלה…גם קנדה, ביוני 2021, הורתה על הפסקת הפעילות של בינאנס באונטריו.

אולי יעניין אותך גם >> עשרת המטבעות הקריפטוגרפים שחובה לעקוב עבור השקעות ארוכות טווח

דיסקליימר: אתר seleb.co.il אינו פועל או מתיימר להיות חברת ייעוץ השקעות/ סוכנות ביטוח. התכנים המוצגים באתר והפרסומים המובילים אליו ו/או ממנו אינם מהווים ייעוץ השקעות ו/או תחליף לייעוץ השקעות ו/או הצעה להשקעה ו/או הצעה לציבור לפי חוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות, תשנ”ה-1995 ולפי חוק ניירות ערך, תשכ”ח-1968. המידע באתר אינו מהווה הצעה השקעה, וכן המידע אינו מהווה תחליף לשיווק השקעות המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם. אין במידע המובא באתר כדי להוות התחייבות לתשואה עודפת ואין בתשואות העבר בכדי להבטיח תשואה דומה בעתיד. בקבלת החלטת השקעה במסגרת הפרסומים לעיל, על המשקיעים/המשתמשים לסמוך על בדיקה שהתבצעה על ידם בלבד אודות ההשקעה ותנאיה, לרבות יתרונות וסיכונים הכרוכים בהשקעה, ועליהם לפנות לקבלת ייעוץ מיועצים מתאימים בנוגע לסוגיות משפטיות, חשבונאיות, כספיות, ענייני מיסוי וכן כל סוגיה אחרת הקשורה לביצוע השקעה.

עלו לאחרונה

הנה כתבה מורחבת על **7 הפרויקטים המובילים להשקעה בבטומי וגאורגיה**: 1. **Holiday Inn Batumi (BlueSky..
בטומי – עיר פורצת דרך שבולטת במגוון יתרונות, והתפתחותה המהירה מובילה לקראת השקעה חפוזה בדירות..
הבינה המלאכותית שמכה גלים- מבוטים למסחר, בניית תוכניות עסקיות ועד לכתיבת תכנים מקצועיים…נראה שמצאנו לנו..
ארה”ב עושה ל-‘ריפל’ “חיים קשים” והשמועות מספרות כי ‘ריפל’ מתכוונת ‘לעבור דירה’ ולהגר לאירופה. אם..
בינאנס עושה זאת שוב- עננה של שחיתות מרחפת מעל פלטפורמת המסחר הגדולה בעולם למטבעות קריפטוגרפיים...
טוען כתבות נוספות

ניוזלטר

רוצים לקרוא עוד מהמאמרים שלנו?

הרשמו לניוזלטר שלנו והשארו מעודכנים בכל הנושאים החמים בשוק!

להצטרפות לשידור ה-LIVE הקרוב בחינם השאירי פרטים כאן

הנני מאשר את תקנון האתר.

אני מאשר העברת הנתונים לצדדים שלישיים כגון (חברות / סוכנויות ביטוח) או לחילופין מאשר שירותי דיוור ישיר

לפרטים נוספים ויצירת קשר עם ליפז אלזון השאירו פרטים כאן בטופס

הנני מאשר את תקנון האתר.

אני מאשר העברת הנתונים לצדדים שלישיים כגון (חברות / סוכנויות ביטוח) או לחילופין מאשר שירותי דיוור ישיר

לפרטים נוספים ויצירת קשר עם ליפז אלזון השאירו פרטים כאן בטופס

הנני מאשר את תקנון האתר.

אני מאשר העברת הנתונים לצדדים שלישיים כגון (חברות / סוכנויות ביטוח) או לחילופין מאשר שירותי דיוור ישיר

מי אנחנו?


חברת בי פירסט בע”מ עוסקת בקישור בין צרכן לבין ספקי מוצרים ושירותים בעידן הדיגטלי. מטרת החברה להביא לך הצרכן את מיטב ההצעות למוצרים או לשירותים שאתה רוצה כדי שתבחר בחוכמה במוצר או בשירות המתאים עבורך.
אנו מכבדים את הפרטיות שלכם ומתחייבים להגן על הפרטיות של המתעניינים בשירותי החברה. מדיניות פרטיות זו מפרטת את הנהלים שלנו ביחס לאיסוף, שימוש וחשיפה של המידע שלכם באמצעות השימוש באתר שלנו ובאפליקציה שלנו (ביחד: “השירותים). מדיניות פרטיות זו היא חלק מהסכם הרישיון שימוש בדפי המידע ובאתר של החברה, אשר משולב במסמך זה. אנו ממליצים לכם לקרוא את מדיניות הפרטיות בעיון ולהשתמש בה בכדי לקבל החלטות מושכלות. על ידי השימוש בשירותים שלנו, אתם מסכימים לתנאים של מדיניות הפרטיות הזו, והמשך השימוש שלכם בשירותים מהווה את הסכמתכם המתמשכת למדיניות פרטיות זו כפי שתעודכן מפעם לפעם.
 

איזה מידע אנו אוספים עליכם?


אנחנו אוספים שני סוגים של מידע ונתונים מהמשתמשים שלנו:
סוג המידע הראשון – מידע בלתי מזוהה ושאינו ניתן לזיהוי המתייחס למשתמש(ים), אשר עשוי להיות ניתן להשגה או שנאסף על ידי השימוש של המשתמש בשירותים (“מידע שאינו איש”). אנחנו לא מודעים לזהות של המשתמש ממנו המידע הזה נאסף. מידע שאינו אישי כולל מידע על המכשיר שלכם, על תוכנה וחומרה מסוימות (לדוגמא, סוג הדפדפן ומערכת ההפעלה שהמכשיר שלכם משתמש בו, העדפת שפה, זמן גישה ושם הדומיין של אתר האינטרנט אשר ממנו קושרת לשירותים, וכו….
סוג שני של מידע  – הוא מידע המאפשר זיהוי אישי, דהיינו מידע שמזהה אדם פרטי, או אשר במאמץ סביר עשוי לזהות אדם פרטי (“המידע האישי”). המידע האישי אותו אנו אוספים באמצעות השירותים שלנו כולל מידע אשר מוגש ישירות על ידי המשתמש, כגון: מספר טלפון; שם מלא; כתובת דואר אלקטרוני; כתובת מגורים; מספר זהות; חתימה; ומידע כספי אחר שייתכן שנצטרך על מנת לספק את השירותים שלנו (לדוגמא, פרטים לגבי ההכנסה השנתית שלך, ניסיון בהשקעות, וכו
אנו עשויים גם לאסוף מידע אישי מהמכשיר שלך (לדוגמא, נתוני מיקום גאוגרפיים, כתובת IP כתובת) ומידע על הפעילות שלך בשירותים (לדוגמא, עמודים שנצפו, גלישה באינטרנט, קליקים, פעולות, וכו.. ;)

איך אנחנו משתמשים במידע שאנו אוספים

אנו משתמשים ומשתפים את המידע האישי בדרכים המתוארים במדיניות פרטיות זו. המידע האישי ייחשף לצד שלישי רק במידה הנדרשת לצורך המסוים שלכם לקבל הצעות למוצר או שירות לפי העדפות שציינתם, כפי שנקבע במדיניות פרטיות זו, ובמקרה כזה אנו דורשים מהצד השלישי הרלוונטי להסכים לעבד את המידע הזה בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו ולהציע לכם מוצרים ושירותים לפי העדפותיכם.
המידע האישי שלכם יועבר לצד שלישי רק במידה ותאשרו לנו להעבירו לידי צד שלישי.
עם מי אנחנו חולקים את המידע שאנו אוספים?
אנו עשויים להעביר או לחשוף את המידע האישי לקבלני משנה או לספקים או צדדים שלישיים אחרים שהם ספקי שירות אמינים או שותפים, אשר ממוקמים באזורים שונים ברחבי העולם, למטרת: (א) מתן הצעות למוצרים או שירותים לפי בקשתכם (ב)אחסון או עיבוד המידע הזה למעננו (למשל בשירותי מחשוב ענן) או כדי לסייע לנו עם הפעילות העסקית שלנו, כדי לאמת את הגישה שלכם ולספק ולשפר את השירותים שלנו; (ג) ביצוע מחקר, אבחון, ניתוח או מטרות סטטיסטיות; (ד) שיווק בדוא”ל, בהתאם למדיניות השיווק שלנו (ראה להלן תחת “שיווק”
כמו כן, אנו עשויים לחשוף למשתמשים הרשומים שלנו מידע אישי הנוגע למשתמשים אחרים, שמצטרפים לשירותים בעקבות המלצותיהם (למשל באמצעות מאפיין ה”שיתוף עם חבר” ;).
  המדיניות שלנו מתייחסת רק לשימוש ולחשיפה של המידע שאנו אוספים ממכם. במידה ותחשפו את הפרטים שלכם לצדדים אחרים באמצעות השירותים שלנו (למשל על ידי לחיצה על קישור לכל אתר אינטרנט אחר או מיקום אחר) או באמצעות אתרים אחרים ברחבי האינטרנט, כללים שונים עשויים לחול על השימוש או החשיפה של המידע שאתם תחשפו להם. חשוב לציין כי שירותי צד שלישי אלו עשויים להיות בעלי מדיניות פרטיות משל עצמם, ואנו ממליצים לכם לקרוא אותם בקפידה. הכללת קישור לאתר או שירות של צד שלישי אינה המלצה לגבי אותו אתר אינטרנט או שירות.
מבחינת האתר המידע האישי שלכם יועבר לצד שלישי רק במידה ותאשרו לנו להעבירו לידי צד שלישי, אולם לאחר העברתו השימוש במידע יעשה לפי תנאי השימוש של הצד השלישי.
  

שימוש  בעוגיות

הדף ו/או האתר שלנו משתמש בעוגיות. עוגייה היא קובץ המכיל מזהה (מחרוזת של אותיות ומספרים) שנשלח על ידי שרת אינטרנט לדפדפן אינטרנט ומאוחסן בדפדפן. אז, המזהה נשלח בחזרה לשרת בכל פעם שהדפדפן מבקש מהשרת להציג דף אינטרנט.
עוגיות יכולות להיות או עוגיות “עיקשות” או עוגיות “פעולה” (session): עוגייה עיקשת תאוחסן בדפדפן שלכם ותישאר בתוקף עד תאריך התפוגה שנקבע לה, אלא אם תימחק על ידי המשתמש לפני תאריך התפוגה; עוגיית פעולה, מאידך, תפוג בסוף זמן הגלישה הנוכחי שלכם, כשתסגרו את הדפדפן. השמות של העוגיות בהן אנחנו משתמשים באתר שלנו, והמטרות לשמן הן בשימוש, מפורטות מטה:
אנחנו משתמשים בשירותי Google Analytics ו-Adwords באתר שלנו כדי לזהות מחשב כשמשתמש {כללו את כל השימושים הקיימים לעוגיות באתר שלכם מבקר באתר / לעקוב אחרי משתמשים בזמן השימוש שלהם באתר / לאפשר לנו להשתמש בעגלת קניות באתר / לשפר את נוחות השימוש באתר / לנתח את השימוש באתר / לנהל את האתר / למנוע הונאה ולשפר את האבטחה של האתר / להתאים אישית את האתר לכל משתמש / להשתמש בפרסומות ממוקדות שעשויות לעניין במיוחד משתמשים מסוימים / תארו את המטרה/ות};

  • באינטרנט אקספלורר (גרסה 10) אתם יכולים לחסום עוגיות בעזרת הגדרות עקיפת הטיפול בעוגיות הזמינות באמצעות לחיצה על “כלים,” “אפשרויות אינטרנט,” “פרטיות,” ואז “מתקדם”;
  • בפיירפוקס (גרסה 24) אתם יכולים לחסום את כל העוגיות באמצעות לחיצה על “כלים,” “אפשרויות,” “פרטיות,” ובחירה של “השתמש בהגדרות מותאמות אישית עבור היסטוריה” מתוך התפריט הנפתח, ואז ביטול הזימון של “קבל עוגיות מאתרים”;
  • ובכרום (גרסה 29), אתם יכולים לחסום את כל העוגיות באמצעות כניסה לתפריט “התאמה אישית ובקרה,” ואז ללחוץ על “הגדרות,” “הצג הגדרות מתקדמות,” ו-“הגדרות תוכן,” ואז לבחור באפשרות “חסום אתרים מהגדרה של נתונים” תחת הכותרת “עוגיות.”

לחסימה של כל העוגיות תהיה השפעה שלילית על נוחות השימוש של אתרים רבים. אם תחסמו עוגיות, לא תוכלו להשתמש בכל האפשרויות שבאתר שלנו.
למחיקה של עוגיות תהיה השפעה שלילית על נוחות השימוש של אתרים רבים.

מדיניות שיפוי

הנך מתחייב לשפות את הנהלת החברה, עובדיה, מנהליה או מי מטעמה בגין כל נזק, הפסד, אבדן-רווח, תשלום או הוצאה שייגרמו להם – ובכלל זה שכ”ט עו”ד והוצאות משפט – עקב הפרת ו/או התנערות מתנאי שימוש אלה.
מדיניות לגבי הרשמה לרשימת התפוצה של החברה
ההרשמה לרשימת תפוצה של החברה מהווה הסכמה במעשה שלך כמשתמש ברשימה לקבל ולנהוג לפי תקנון זה, היות והנך נרשם לקהילה שמנהלת החברה ומעוניין בידע ובכלים שמוצעים בקהילה.
הצדדים מסכימים כי מילוי פרטיו של המשתמש בטופס ההרשמה לרשימת התפוצה של החברה (להלן: “ההרשמה”) מהווה הסכמה לקבל הודעות וחומרים מסוגים שונים מהחברה ובניהם מידע בנושא שיווק מוצרים ושירותים וכן התפתחות אישית והשגת מטרות שונות.
היות והמשתמש מעוניין בקבלת מידע מסוגים שונים מן החברה והוספת המילים פרסומת בכותרת המייל תקשה על כך, בשל סינון אוטומטי במערכות הדואר, מוסכם על הצדדים כי לא יחולו על ההודעות הדרישות לפי חוק התקשורת (בזק ושידורים), תשמ”ב-1982 (להלן : “חוק התקשורת“) לגבי ציון סוג המסר כגון: “פרסומת” או “תעמולה” או “תרומה” בהודעה הנשלחת. לאור הסכמת הצדדים כאמור החברה יהא רשאי לשלוח למשתמש הודעות בלא ציון סוג המסר.
הצדדים מסכימים כי לאחר ההרשמה בדף נחיתה ו/או באתר החברה, לא תהא החברה חייבת לציין בהודעות את כל פרטי המידע לגבי החברה המפורטים בחוק התקשורת לאור ההכרות והקשר בין הצדדים.
הצדדים מסכימים כי הודעות הכוללות מידע בלבד, אינן פרסומת לפי הגדרתה של פרסומת בחוק התקשורת לעניין שליחת דיוור כמותי. בהתאם להגדרה זו לא יהא המשתמש זכאי לפיצוי כלשהו בגין הודעות מידע בלבד שנשלחו אליו.

דרך ההסרה מרשימת תפוצה

הצדדים מסכימים כי למרות האמור בחוק התקשורת, דרך הסרת המשתמש מרשימת התפוצה תהא על ידי שימוש בקישור ההסרה שמופיע בהודעה, או על ידי שליחת הודעה המבקשת הסרה לכתובת החברה ולא על ידי שליחת הודעה בפקס או בדרך אחרת.
הצדדים מסכימים כי בשל הסכמת הצדדים לגבי דרך ההסרה מרשימת התפוצה, החברה לא יידרש להוסיף להודעות דואר ו/או להודעות טקסט את אפשרויות ההסרה הנוספות לפי חוק התקשורת.

הגבלת סכומי הפיצוי בהתאם לתקנון

הצדדים מסכימים כי המשתמש אינו זכאי לפיצוי העונשי לפי חוק התקשורת עבור אגירת הודעות בלא ליתן הודעה על הוצאתו מרשימת התפוצה, ולכן יהא זכאי אך ורק לפיצוי בסכום כולל של עד 2000 ₪ לגבי כל ההודעות שאגר בטרם בקש את הסרתו מרשימת התפוצה. הצדדים מסכימים כי הרשמה מצד המשתמש תוך התחזות לאדם אחר ומתן פרטים כוזבים מהווה הפרת פרטיות של החברה , וכן עבירה פלילית של התחזות והחברה  יהא זכאי לפיצוי כספי לפי הדין בגין הפרת הפרטיות.
הצדדים מסכימים כי במקרה של הרשמה מצד המשתמש תוך התחזות לאדם אחר, המשתמש לא יהא זכאי לפיצוי כספי על פי חוק התקשורת ו/או לפי חוק הגנת הפרטיות.
הצדדים מסכימים כי רשימת התפוצה בכל אמצעי אלקטרוני שונה כגון מספר סלולרי, כתובת ברשת פייסבוק או ברשת חברתית דומה אחרת, קבוצת וואטס אפ וכו’ הינה רשימה נפרדת מרשימת הדיוור במייל. המשתמש רשאי להפסיק לקבל מסרים ברשימה אחת ולהמשיך בשנייה. בהתאם בקשת הסרה מרשימה אחת אינה חלה על הרשימה השנייה ובמידה וברצון המשתמש להפסיק לקבל מסרים מהחברה יש לבצע הסרה מכל אחת משתי הרשימות בנפרד.
הנך מאשר, כי אף אם הנך סבור שלא נרשמת בעבר לרשימת התפוצה של או חלה טעות ופרטיך השתרבבו לרשימת תפוצה כזו או אחרת, או קיבלת דואר פרסומי מכל סיבה אחרת שהיא, הרי שכל מייל שתקבל ושלא תישלח התראה לחברה כנגד שליחתו בתוך שבועיים מהיום שבו נשלח אליך, או כל מייל שלא נפתח על ידך, יחשב כמייל אשר הוסכם על קבלתו וחל ויתור על כל תביעה ו/או טענה לגביו ואינו מהווה טרדה ו/או כל עוולה אחרת מבחינתך.
  

הגבלת האחריות לגבי הפרת חוק הפרטיות

המשתמש מסיר כל אחריות מהחברה לגבי ביצוע תקנות הגנת הפרטיות, ומתחייב שלא לדרוש פיצוי מכל סוג מהחברה עקב ישום חלקי או תקלות בישום התקנות שאינן פגיעה בפרטיות בזדון מכוון.
המשתמש מבין כי כל המידע והתכנים המוצגים על ידי החברה בכל אמצעי התקשורת כולל מוצרים וקורסים אינטרנטיים, תכנים במסגרת ליווי אישי, סדנאות, קורסים פרונטליים או כל שירות ומוצר אחר הינם תכנים כלליים בלבד, ובהתאם על המשתמש לבחור את המידע והתכנים המתאימים לגביו, ולהפעיל שיקול דעת בשימוש שיעשה במידע.
המשתמש מקבל עליו את מלוא האחריות לבחירת דרך הפעולה לפי המידע ולתוצאות בחירות אלה לגביו ולגבי צדדים שלישיים, ובהתאם לא יעלה כל טענה כלפיי החברה בעניין התכנים.
המשתמש מסיר מן החברה כל אחריות לדרך השימוש שיעשה המשתמש במידע ובתכנים, וכן מסיר מן החברה כל האחריות לתוצאות שימוש זה הן כלפיי המשתמש והן כלפי צדדים שלישיים.
המידע המשפטי המוצג על ידי החברה הוא מידע כללי בלבד וכל שימוש או הסתמכות עליו נעשה על אחריות המשתמש בלבד. אין המידע המשפטי ו/או הניהולי הכללי שמציג החברה תחליף ליעוץ מקצועי על ידי אנשי מקצוע כגון עורכי דין ו/או רואי חשבון, בכדי להתאים את הנאמר לנסיבות המיוחדות של המשתמש.

מדיניות הצגת תכנים מסחריים

הנהלת החברה עשויה להציב באתר תכנים מסחריים, כגון פרסומות ומודעות, הנמסרים לפרסום מטעמם של מפרסמים שונים, המבקשים להציע למכירה נכסים או שירותים. תכנים כאמור יכול שיהיו בטקסט, בתמונות או בקול.
הנהלת החברה לא תשא בכל אחריות לתכנים המסחריים שיפורסמו באתר מטעם צדדים שלישיים.
הנהלת החברה אינה כותבת, בודקת, מוודאת או עורכת את תוכן הפרסומים הללו או אמיתותם. האחריות היחידה לתכנים המסחריים ולכל תוצאה שתיגרם משימוש בהם או מהסתמכות עליהם חלה על המפרסמים.
כל עסקה שתיעשה בעקבות תכנים מסחריים המתפרסמים באתר תסוכם ישירות בינך לבין המפרסם. הנהלת החברה איננה צד לכל עיסקה כזו, והיא לא תישא באחריות לשירותים וטובין שיוצעו בתכנים המסחריים באתר או ירכשו באמצעותן.

מדיניות לגבי הצגת קישורים בדף או באתר

הנהלת החברה עשויה להציב באתר קישורים (לינקים) לעמודים שונים ברשת האינטרנט. הקישורים מאפשרים לך למצוא תכנים המתפרסמים ברשת האינטרנט.
תכנים אלו אינם מתפרסמים על ידי הנהלת החברה, או מטעמה והנהלת החברה איננה שולטת או מפקחת עליהם. העובדה שיש קישור לתכנים אלה אינו מעיד על הסכמת הנהלת החברה לתוכנם ואינו מהווה ערובה לאמינותם, לעדכניותם, לחוקיותם. הנהלת החברה אינה אחראית לתכנים שאליהם מוליכים הקישורים ואינה אחראית לכל תוצאה שתיגרם מהשימוש בהם או מהסתמכות עליהם.
הנהלת החברה איננה מתחייבת כי הקישורים שימצאו באתר יהיו תקינים ויובילו אותך אל אתר אינטרנט פעיל. הנהלת החברה רשאית להסיר מהאתר קישורים שנכללו בו בעבר, או להימנע מהוספת קישורים חדשים – הכל, לפי שיקול דעתה המוחלט.
  

שינויים בדף או באתר

הנהלת החברה תוכל לשנות מעת לעת את מבנה הדף ו/או האתר, מראהו ועיצובו, את היקפם וזמינותם של השירותים והתכנים בו ותהיה רשאית לשנות כל היבט אחר הכרוך באתר – והכל, בלא צורך להודיע לך על כך מראש. שינויים כאלה יבוצעו, בין השאר, בהתחשב באופי הדינאמי של האינטרנט ובשינויים הטכנולוגיים והאחרים המתרחשים בה. מטבעם, שינויים מסוג זה עלולים להיות כרוכים בתקלות או לעורר בתחילה אי-נוחות וכיו”ב. לא תהיה לך כל טענה, תביעה או דרישה כלפי הנהלת החברה בגין ביצוע שינויים כאמור או תקלות שיתרחשו אגב ביצועם.
הנהלת החברה רשאית להשעות מדי פעם את פעילות הדף ו/או האתר לשם תחזוקה, תיקון, שדרוג ושיפור השירות. הנהלת החברה תפעל כמיטב יכולתה לצמצם את פרקי הזמן שבמהלכם לא יהיה הדף ו/או האתר פעיל.

רוצים לבדוק אם גם אתם יכולים לקבל הלוואה כנגד נכס?

הנני מאשר את תקנון האתר.

אני מאשר העברת הנתונים לצדדים שלישיים כגון (חברות / סוכנויות ביטוח) או לחילופין מאשר שירותי דיוור ישיר

רוצים לבדוק אם גם אתם יכולים לנייד לקופת IRA בעלות דמי ניהול נמוכים יותר?

הנני מאשר את תקנון האתר.

אני מאשר העברת הנתונים לצדדים שלישיים כגון (חברות / סוכנויות ביטוח) או לחילופין מאשר שירותי דיוור ישיר
דילוג לתוכן